anestezile sünnet saglıklımıııı..

bizde ankara tıpta yaptırdık.
üniversite hastanesi,genel cerrahi bölümü bu aydaki çocukları genel anestezi yapıyoruz dedi.
hastaneden hastaneye değişiyor sanırım.
ama lokal olacaksa da kollarından iyi tutmak gerekiyor.
zira görümcem 3 aylıkken lokal yaptırdı,3 aylık bebeği zor tuttuk dedi.
çocuktan çocuğa değişir sanırım bu durum.

üniversite hastanesi de belli bir ücret talep etmişti sanırım
yanlış hatırlamıyorsam 2-3 sene önce 100-200 arası bişey.ama 100 tl de olabilir.

Hic korkmayin bisey olmuyor igneyle uyusturuo bebegi tutuosun anne babasi kollari ve bacaklarindan doktor sunnet ediyor yardimcisiyla birlikte dikislerini atiyor yaklasik 20 dakka suruyor ve ben gece oglum uyumucak zannettim ama ilaclarin etkisiyle masallah uyudu tabi bi kac gun dikkat ediosun ustune yatmasin diye emekliyorsa eger dikkat edersiniz pansumanini yapip kremlerini ilacini vaktinde verirseniz en gec bi haftada iyilesiyor.. Kolay gelsin hayirli olsun simdiden..

Çoook teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için ama anne yüreği işte hamileyken yeni doğan sünneti yaptıracam demiştim bir doğdu ağlamaktan hayır çok küçük istemiyorum dedim kıyamadım keşke yaptırsaydım o zaman tekrar teşekkürler sağolun....:42:

Yenidogan hemsiresiyim, 10 erkek bebegimizden 9'u dogdugunun ertesi gunu hastanemizde lokal anesteziyle sunnet ediliyor. Aci konusunda sorun yasamiyoruz. Aciyacagi kadar aciyor tabii, sonucta kesik, ama oyle anormal boyutlarda bir sorun yok. Oglum olsa ben de dogar dogmaz sunnet ettirirdim. Benim cok benimsedigim birsey.

Genel anesteziden cok korkan biri olarak, boyle ufak sayilabilecek bir operasyon icin genel anesteziyi ben uygun bulmuyorum. Her turlu genel anestezi intube edilmeyi gerektirir. Yani agzinizdan, solunum yolunuza giden bir tup yerlestirilir, anestezi islem sonrasinda ilacla geri alinana kadar da mekanik olarak nefes aldirilirsiniz. Yani solunum cihaziyla. Sunnet gibi bir operasyon icin boyle birseye gerek yok. Zaten fiyati da daha fazladir genel anesteziden dolayi. Zaten 5 dakikalik birsey. Karar size kalmis. Ben bildigimi paylasiyorum.
Iciniz rahat etmezse baska doktora da danisin, onlar sizi aydinlatir.

Ilginç, ben hayatimda bir kaç kez ameliyat geçirmis olan birisi olarn hiç sizin yazdiklariniz ile karsilasmadim. Ya igneyle uyusturuluyordum, ya maske veriyorlardi ve maskeden çika gaz' ile uyutuluyordum. Sizin söyledikleriniz daha çok agir kalp ameliyati yada akçiger ameliyatinda felan oluyor diye düsünüyorum.

oglum 5 aylık devlet has randevu aldık 25 ıne genel anestezıle sunnet yapıolarmıs sızce bı sakıncası olurmu korkuyorum acıkcası..

canim bende oglumu sunnet yaptirdim .ama eve cagirdim doktotu evde sunnet taptirdim en guvenlisi cunku bir iki yerde hasranede sunnet yapilan cocuklara narkoz verdikleri icin ygenel anestezi oldklari icin olduklerinid uydum cok korktum oyuzden evde yaptirdim cok memnun kaldim 2ay oluyor yaptirali

Ilginç, ben hayatimda bir kaç kez ameliyat geçirmis olan birisi olarn hiç sizin yazdiklariniz ile karsilasmadim. Ya igneyle uyusturuluyordum, ya maske veriyorlardi ve maskeden çika gaz' ile uyutuluyordum. Sizin söyledikleriniz daha çok agir kalp ameliyati yada akçiger ameliyatinda felan oluyor diye düsünüyorum.

Zaten intube ayikken degil, bayiltildiktan sonra yapilan birsey. Igneyle mi gazla mi uyutuldugunuz farketmiyor, uyutulmus olmaniz yeter. Karsilasamazsiniz, cunku uyuyordunuz, siz uyanmadan once de cikarilir. Doktorunuza ben uyurken intube edildim mi/edilecek miyim derseniz, o size soyler.

bence sunnet gibi basit bir operasyon icin cocuga narkoz vermek dogru deyil

Zaten intube ayikken degil, bayiltildiktan sonra yapilan birsey. Igneyle mi gazla mi uyutuldugunuz farketmiyor, uyutulmus olmaniz yeter. Karsilasamazsiniz, cunku uyuyordunuz, siz uyanmadan once de cikarilir. Doktorunuza ben uyurken intube edildim mi/edilecek miyim derseniz, o size soyler.

Gerçekten sizin yorumunuzu okuduktan sonra bende internette küçük bir arastirma yaptim va ayni sizin dediginiz gibi oluyormus. Bana bunlari hiç anlatilmadi, ben ameliyattan biraz korkuyordum ve anastezi uzmani ile hatta görüsmüstüm ve o bile bana bunlari anlatmamisti. Bilgileriniz için tesekkur ederim.

Ayrica bende size katiliyorum, eger ilerde benim oglum olursa ayni sizin gibi yaptirmak isterim. Bana çok insafsiz geliyor, 5,6 yasindaki çoçuga, hatta daha büyüklerine bu ameliyati geçirmeyi. Zaten sünnet dügün olayina hiç yorum yapmiyacagim. Ne kadar güzel bebekken, hiçbirsey farkinda olmadan sünnet olmak, hem annen, hem bebek için rahat.

kızlar benimde okuduğum,genelde 3 aydan küçük bebeklere lokal yapıldığı.
eğer lokal istiyorsanız küçükken yaptırıp kurtulun.
şimdiki aklım olsaydı,doğumdan hemen sonra yaptırırdım.

Gerçekten sizin yorumunuzu okuduktan sonra bende internette küçük bir arastirma yaptim va ayni sizin dediginiz gibi oluyormus. Bana bunlari hiç anlatilmadi, ben ameliyattan biraz korkuyordum ve anastezi uzmani ile hatta görüsmüstüm ve o bile bana bunlari anlatmamisti. Bilgileriniz için tesekkur ederim.

Ayrica bende size katiliyorum, eger ilerde benim oglum olursa ayni sizin gibi yaptirmak isterim. Bana çok insafsiz geliyor, 5,6 yasindaki çoçuga, hatta daha büyüklerine bu ameliyati geçirmeyi. Zaten sünnet dügün olayina hiç yorum yapmiyacagim. Ne kadar güzel bebekken, hiçbirsey farkinda olmadan sünnet olmak, hem annen, hem bebek için rahat.

Aman bilmemek daha iyi inanin. Ben hemsire oldugumdan beri saglikla ilgili herseyden korkar oldum. Ameliyatlar filan neyin nasil oldugunu bilmeden once daha az korkunctu. Herhangi bir sebepten dolayi hastaneye yatmak, herhangi bir ameliyat, sezeryan dogum, serum takilmasi gibi seyler bende fobi artik. Acaba enfeksiyon kurallarina uyulacak mi, acaba benim yaram da enfeksiyon kapar mi, yok kanamam olur mu, sunun komplikasyonu, bunun riski filan derken her turlu riskler kafamda ucusuyor bunlari dusununce. Anlatmamasi iyi olmus doktorunuzun. Bazi seyleri bilmemek mutluluktur. :)

Aman bilmemek daha iyi inanin. Ben hemsire oldugumdan beri saglikla ilgili herseyden korkar oldum. Ameliyatlar filan neyin nasil oldugunu bilmeden once daha az korkunctu. Herhangi bir sebepten dolayi hastaneye yatmak, herhangi bir ameliyat, sezeryan dogum, serum takilmasi gibi seyler bende fobi artik. Acaba enfeksiyon kurallarina uyulacak mi, acaba benim yaram da enfeksiyon kapar mi, yok kanamam olur mu, sunun komplikasyonu, bunun riski filan derken her turlu riskler kafamda ucusuyor bunlari dusununce. Anlatmamasi iyi olmus doktorunuzun. Bazi seyleri bilmemek mutluluktur. :)

Haklisiniz, bende panik yapardim heralde. Ne? Bogazima bir cahizmi konuluyor? Solunum makinesimi? Heralde bende ondan sonra ameliyat olmak istemezdim :))

Korkmaniz aslinda bir sekilde iyi, isinizi daha iyi yapmanizi sagliyor, öyle düsünün :)

2 oğlumu da 9 aylıkken sünnet ettirdim.Büyüğü genel anesteziyle tıp fakültesinde oldu.Diğeri evde lokal anesteziyle oldu.Büyük oğlumun yanına bizi almadılar,ameliyattan alt kata yanımıza gelinceye kadar çok ağladı,öyle üzülmüştüm ki.Ama eve döner dönmez hiç bir şey olmamış gibiydi,en ufak sorun yaşamadık.Küçük oğlumda cins adamlar hiç sevip okşamadan çocuğa iğne batırıp uyuşturup kestiler.O daha çok ağladı ve zor dayandım.Sonra uzun bir süre altını değiştirirken bile korkusunu görebiliyordum,artık yabancılara ağlamaya başlamıştı.Keşke onu da uyutarak yaptırsaymışım dedim içimden

2 oğlumu da 9 aylıkken sünnet ettirdim.Büyüğü genel anesteziyle tıp fakültesinde oldu.Diğeri evde lokal anesteziyle oldu.Büyük oğlumun yanına bizi almadılar,ameliyattan alt kata yanımıza gelinceye kadar çok ağladı,öyle üzülmüştüm ki.Ama eve döner dönmez hiç bir şey olmamış gibiydi,en ufak sorun yaşamadık.Küçük oğlumda cins adamlar hiç sevip okşamadan çocuğa iğne batırıp uyuşturup kestiler.O daha çok ağladı ve zor dayandım.Sonra uzun bir süre altını değiştirirken bile korkusunu görebiliyordum,artık yabancılara ağlamaya başlamıştı.Keşke onu da uyutarak yaptırsaymışım dedim içimden

genel anestezı kafama yatmaya basladı

Back
X