Gebeliğe Hazırlık Anestezili HSG

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Time44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2021
503
192
53
Merhaba hanimlar daha once de konu acmistim , sali gunu gitcem diye , bugun gittim vajinal ultrason yapildi hersey normal cikti cok sukur bi skntm yokmus ama asiri heyecanlandim bayilmayim diye spekulumlu muayene yapmadi tum kan hormon vs testler icin kan verdim cuma gunu icinde hsg randevusu verdi , bn cok kotu olunca anestezili dedi spekulumlu muayeneyede o zaman bakariz dedii , cok korkuyorum yine anestezide korkutuyo bna dua eder misiniz ? Bide internette okudum rahim filmi cektirilen ay iliski ve gebelik yasak diyo dogru mu ?

Rahim filmini çekene göre değişiyor. Ben iki kere çektirdim. İlki çok canımı yaktı. Tüplerin tıkalı ameliyat olacaksın dediler. Olmadım başka hastanede tekrar çektirdim. İkinci çektirdiğimde hiç bişey duymadım doktor kalkabilirsin dediğinde aa bitti mi dedim hissetmedim bile. Tüplerim de açıkmış iyiki ameliyat felan olmamışım.

Merhaba hanimlar daha once de konu acmistim , sali gunu gitcem diye , bugun gittim vajinal ultrason yapildi hersey normal cikti cok sukur bi skntm yokmus ama asiri heyecanlandim bayilmayim diye spekulumlu muayene yapmadi tum kan hormon vs testler icin kan verdim cuma gunu icinde hsg randevusu verdi , bn cok kotu olunca anestezili dedi spekulumlu muayeneyede o zaman bakariz dedii , cok korkuyorum yine anestezide korkutuyo bna dua eder misiniz ? Bide internette okudum rahim filmi cektirilen ay iliski ve gebelik yasak diyo dogru mu ?
Öncelikle geçmiş olsun . Korkulacak hiçbir şey yok bende 2018 yılında anestezi almadan çektirmiştim . İyi ki de anestezi almamışım boşuna saniyelik bi acı için gerek yok zaten toplasan işlem 3 dk sürmüyor .ama sizin korkularınız fazla anestezi alın tabi ama bu kadar gerilmenin anlamı yok. Birkaç gün sonra ilişki olabilir ama korunmalı olsun demişlerdi . Nedeni de ilaçla film olduğu için radyasyona da maruz kalıyoruz bebek sorunlu olabilir diye .

Rahim filmini çekene göre değişiyor. Ben iki kere çektirdim. İlki çok canımı yaktı. Tüplerin tıkalı ameliyat olacaksın dediler. Olmadım başka hastanede tekrar çektirdim. İkinci çektirdiğimde hiç bişey duymadım doktor kalkabilirsin dediğinde aa bitti mi dedim hissetmedim bile. Tüplerim de açıkmış iyiki ameliyat felan olmamışım.
Peki bu nasil oluyo biri kapali derken nasil biri acik diyo , acaba film esnasinda mi acildi ki

Hocasina bagli, anestezi cabuk atilan bir urun, ilk ay muhakkak deneyin demislerdi bize
Adetim biteli 1 gun olmustu 1 yumurtam 11mm olmus bile ovulasyon testi yaptgimda dingumun 12.gunu cikiyodu doktor sen 14 gunde yumurtlarsin dedi ovulasyonn testude yalan oldu , aslinda esimin kullandgi takviyede bu hafta 3 ayini dolduruyodu gebelik calismasi planliyoduk ama bu ay kaldi maaleesefki , hsg filminden dolayi cunku hsg den 4 gun sonra yumurtlma olur dedi

Ben de bugün anestezili HSG çekildim. İyi ki anestezili olmuş filme gitmeden önce heyecan ve stresten ellelerim ayaklarım buz gibi oldu,içimi korku sardı. Hep buradan araştırıyordum oyüzden içim rahattı ama ilk kez ameliyathaneye girmenin ve benzer bir şey yaşamamanın heyecanından oldu sanırım.Kolun birazcık yanacak dediler acıdı falan derken uyumuştum ve 15 20 dk sonra uyandırdılar her şey bitmişti bile. Adet sancısı gibi ağrım oldu ve birazcık kanamam oldu leke leke. Yarım saate toparlandım doktorumla görüştüm çok şükür her şey normalmiş.Antibiyotik ve ağrı kesici yazdı ve bu ay korunmamızı söyledi. İlaçlardan dolayı. Yaptırın o kafanızdaki sesten kurtulun derim insan çok yıpranıyor. Biraz olsn içiniz rahatlıyor.

Back
X