• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ani ve şiddetli bağırmalarım

ladym

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
713
511
103
32
çok üzgünüm ,
hiç birşey bahane değil yapımda bu var bir anda sinirlenip kriz geçirircesine bağırıyorum eşime çocuğuma
kendi bağrığımdan korktum odaya kapandım gözümü kapattım unutmak istedim.
çocuğumu üzdüğüm için kendimden nefret ediyorum
hemen sinirlenip 5 dk sonra duruluyorum katlanamadığım şeyler var çok sinirlendiğim davranışlar.asla tolerans gösteremediğim , kendimi tutamıyorum . çocuğumu korkuttum bunu yapmak istemiyorum .

bahanelerim vardı
işe gidiyordum akşam gelip yemek yapıyordum sofra toplayıp mutfagıda toparlıyordum daha çok yoruluyordum oğlum 2 yaşında bile değil onla az ilgilenebiliyorum bu bana yetmıyor özlüyorum daha çok sinirleniyorum
eşim hiçç birşeye yardım etmıyor daha çok sinirleniyorum . ev okadar dağınık ve pis daha çok sinirleniyorum.baş edemiyorum daha çokkkkkk sinirleniyorum. çalışmak istemiyorum ama zorundayım daha çok sinirleniyorum.

ama hiç birşey bahane değil suçluyum
onu üzmemem gerekiyordu . o benim en değerlimken ona nasıl bağırdım .sabrım yok.
kendimi hiç sevmiyorum.

Temızlıkcı tutun sızde sadece yemek yaparsınız ve bulasık toplarsınız

Bağırmanızdan daha büyük sorun bağırdıktan sonra pişmanlık duyup tam tersi sinyaller vermeniz çocuğunuza. Bu dengesiz ve arsız bir kişilik geliştirmesine sebep olur. Uzun vadede tehlikeli bir yaklaşım tarzı.

Eşiniz yardım etmiyorsa en azından ev düzenini temizliğini bir sorun olmaktan çıkarmak için yardımcı tutun diyeceğim ama muhtemelen imkan yok diyeceksiniz.

Yardım almalısınız ve lütfen kendinize bu kadar yüklenmeyin , bir şekilde yükünüzü hafifletmeye çalışın, bakın neler görüyoruz insanlar cinnetin eşiğine geliyor , o noktaya gelmeden önlemi almak lazım. Kafayı dağıtacak birşeyler yapın, sakin odada oturup müzik dinleyin mesela, bebeği arabasına koyun yarım saat bile olsa yürüyüş yapın, illa herşey dört dörtlük olacak diye bişey Yok, biraz boşverin herşeyi duymayın, hayatı akışına bırakın, herşeyi kontrol etmek zorunda değiliz, Allah yardımcınız olsun, sabrınızı arttırsın

bu bende hep olan birşey kendimi rahatlatmak için kendime ne bahaneler sunuyorum diye bir baktım bahane olarak kabul etmedim.
sorun olan ev işi değil.öfkemi kontrol etmeliyim.

Asıl sorun ev işi değil ama bunalıyorsunuz ve çirkin patlıyor

Çözüm yükünüzü azaltmak ve öfke kontrolü için destek

Evet karşıdaki bazen bir şey yapmasa da yorgunluk onun en ufak bir davranışı sizin dikkatsizliğiniz birleşip bir tabak bardak kırıldığında bile insan sinirleniyor

Yükü azaltmak lazım

Bakın bayanlar size tavsiye eğer çalışıyorsanız maaşınız düşük olsa bile hiç olmazsa ayda bir kere temizlikçi çağırın.Ve de erkeklerden ev temizliği beklemeyin ya!Ben şu saçmalığa inanmıyorum işte hayat müşterek ben çalışıyorsam kocamda ev işine yardım edecek falan filan.Ya adamın içinden geliyosa zaten yapar size yardım eder siz demeseniz bile evi toparlar çamaşır asar/toplar bunlar içten gelen şeyler ancak bazı erkekler ev işini sevmez yardım etmez kabul edin artık.Her erkek eşine temizlikte yardım edecek diye bir şey yok ancak eşlerimizden derli toplu olmasını istemek tabiki hakkımız.İşte evi dağıtmamalı,kirlilerini çamaşır sepetine atmalı su içtiği bardağı yediği kuruyemiş tabağını mutfağa götürmeli bunlar bizim evin kuralları.Ancak ben eşime temizlik yaptırmam yardım etmesini beklemem,çocuklara baksın,ortalığı dağıtmasın yeter.

çocuğuna bağırana katlanamıyorum .kusura bakma.
herkes calışıyor.herkesin sorumluluğu var.
çalışma o zaman.
üç kişi evi nekadar kirletebilir.
madem temizliğe kadın çağırın.
yemekleri ben öyle yapıyorum.haftada bir akşam bi kaç çeşit yapıyorum. bi kaç çeşit çorba konserve usulüde kapatabilirsin.
o şekilde yap.
temizlik titizlik çocuk yapmayıon o zaman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bu patlamalarin kesinlikle saglikli degil.
Piskolog yardimi almalisin. 2 yaşinda cocuk sizi anlamaz. Bunu zaten biliyorsun.

Ev işi konusunda:
1. Evde son 4 haftadir kullanmadiginiz ne varsa kaldirin. Ev toparlansin az. Bazilarinin evinde 15 havlu... 8 nevresim takimi oydu buydu..incik cincik dolu.
Bu insani yorar. Kullanmadigiz eşyalari yok edin.

2. Haftada 1 gün kesin temizlik icin ayirin.
Cocugu eşiniz dişari cikartsin. Sizde 2 veya 3 saat temizlik yapin.

3. Haftasa 1 3 veya 4 cesit yemek yapin. Dondurucu en iyi arkadaşiniz olsun.
Hergün taze ev yemegini bende severim ama vakit olmuyor işde.

Tükenmişsiniz de ondan.

Eşiniz evişi yapsın biraz zahmet olmazsa yükünüz azalır. Olmazsa yardımcı olur. Ev iş yemek temizlik bulaşık çocuk belli ki çok yorgunsunuz . Sinirleriniz yıpranınca tahammülsüz olmanız normal.

Bağırmanızdan daha büyük sorun bağırdıktan sonra pişmanlık duyup tam tersi sinyaller vermeniz çocuğunuza. Bu dengesiz ve arsız bir kişilik geliştirmesine sebep olur. Uzun vadede tehlikeli bir yaklaşım tarzı.

Eşiniz yardım etmiyorsa en azından ev düzenini temizliğini bir sorun olmaktan çıkarmak için yardımcı tutun diyeceğim ama muhtemelen imkan yok diyeceksiniz.
çocuğuna bağırana katlanamıyorum .kusura bakma.
herkes calışıyor.herkesin sorumluluğu var.
çalışma o zaman.
üç kişi evi nekadar kirletebilir.
madem temizliğe kadın çağırın.
yemekleri ben öyle yapıyorum.haftada bir akşam bi kaç çeşit yapıyorum. bi kaç çeşit çorba konserve usulüde kapatabilirsin.
o şekilde yap.
temizlik titizlik çocuk yapmayıon o zaman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kalbini kırmak istemıyorum

bu konusman cok sinir bozucu

Bu patlamalarin kesinlikle saglikli degil.
Piskolog yardimi almalisin. 2 yaşinda cocuk sizi anlamaz. Bunu zaten biliyorsun.

Ev işi konusunda:
1. Evde son 4 haftadir kullanmadiginiz ne varsa kaldirin. Ev toparlansin az. Bazilarinin evinde 15 havlu... 8 nevresim takimi oydu buydu..incik cincik dolu.
Bu insani yorar. Kullanmadigiz eşyalari yok edin.

2. Haftada 1 gün kesin temizlik icin ayirin.
Cocugu eşiniz dişari cikartsin. Sizde 2 veya 3 saat temizlik yapin.

3. Haftasa 1 3 veya 4 cesit yemek yapin. Dondurucu en iyi arkadaşiniz olsun.
Hergün taze ev yemegini bende severim ama vakit olmuyor işde.

motive edici mücadele edici fikirleriniz çok güzel köstek değil destek oluşunuz çok hoş ince fikirleriniz için teşekkür ederim.mutlaka deneyeceğim.

Bakın bayanlar size tavsiye eğer çalışıyorsanız maaşınız düşük olsa bile hiç olmazsa ayda bir kere temizlikçi çağırın.Ve de erkeklerden ev temizliği beklemeyin ya!Ben şu saçmalığa inanmıyorum işte hayat müşterek ben çalışıyorsam kocamda ev işine yardım edecek falan filan.Ya adamın içinden geliyosa zaten yapar size yardım eder siz demeseniz bile evi toparlar çamaşır asar/toplar bunlar içten gelen şeyler ancak bazı erkekler ev işini sevmez yardım etmez kabul edin artık.Her erkek eşine temizlikte yardım edecek diye bir şey yok ancak eşlerimizden derli toplu olmasını istemek tabiki hakkımız.İşte evi dağıtmamalı,kirlilerini çamaşır sepetine atmalı su içtiği bardağı yediği kuruyemiş tabağını mutfağa götürmeli bunlar bizim evin kuralları.Ancak ben eşime temizlik yaptırmam yardım etmesini beklemem,çocuklara baksın,ortalığı dağıtmasın yeter.

temizlikci cagırırım
yemek içinde bir arkadaş güzel bir tavsiye verdi onu uygulayacağım
sizde evde kurallar koydum diyorsunuz oda güzel geldi oda dağınıklıga çözüm olabilir
böylece işten gelince tüm vaktimi oğluma ayırabılırım
öfkemı kontrol ıcınde bıraz egzersız yaparsam bunuda bı uzman yardımıyla ögrenebılırım
evet harıka

Niye ama, adam evi geçindiremiyorsa, kadın çalışmak zorunda di mi? Şekil 1A daki bayan gibi.

Eee kadın hem eve hem çocuğa yetişemiyorsa, neden adam ev işlerine yardımcı olmak zorunda değil?
İçinden gelmiyor diye bir olay yok. Bayanında çalışmak içinden gelmiyormuş ama çalışıyor yine de ailesi için.

@ladym her akşam yemek yapacağım, bulaşık toplayacağım diye uğraşmayın. Çocuğunuzu sağlıklı beslemeye özen gösterinki, 2 gün yetecek 1 çeşit yemek, yanınada ev yoğurdu, arada meyvesi bunun için yeterlidir. Ütünüzü de sadece kendi giyecekleriniz için yapın derim.

Her akşam 3 çeşitten oluşan sofra isteyen adam, dötünü sofadan kaldırıp işlere el atsın.

Ya adam temizlik yapsın diye didişene kadar evi süpürüsünüz bile o derece!Sadece eşinizi dağınık olmaması konusunda baskılayın.Mesela yatak odam her daim topludur ancak sabah ben işe eşimden erken gidiyorum.Kocamda sağolsun her sabah o yatağı kapatıyor!Şimdi düşünün benim yatak odam dağınık eşyalar yerlerde adam o odayı toplar mı toplamaz!Siz ne kadar derli toplu olursanız düzenli olursanız eşiniz de öküz değilse o da size uyar.

Haftada bir temizlikçi,hafta sonu üç beş çeşit yemek yapmak kurtarıcın olur.
Öfke kontrolü için destek alamıyorsan öfkelendiğinde içinden 10'a kadar say ve derin derin nefes al.olmadı koş banyoya yüzüne soğuk su çarp, havlu ısır:)
Ani parlamalarının altında yatan sebep şeker olabilir mi?

Öfken icin spor cok iyi gelir.
Banada oluyordu böyle. Karşimdakini bogasim geliyordu.

Dedigim gibi ilk evi arindirdim. Aman allahim cöpcü gibi neler neler tikiştirmişim eve. Eşyalar azaldikca benim kafada rahatladi.

Yemek konusu en kolayi... düdüklü tencere ve dondurucu... yap yap at buzluga.

En önemlisi haftada en az iki akşami kendine ayir. Spor yap. Kickbox filan. Agresifligin ucup gidecek.

Eminimki cok iyi bir annesin ve her konuda mükkelmel olmaya calişiyorsun. Bu tutum insani zamanla eritip bitiriyor ama...

Niye ama, adam evi geçindiremiyorsa, kadın çalışmak zorunda di mi? Şekil 1A daki bayan gibi.

Eee kadın hem eve hem çocuğa yetişemiyorsa, neden adam ev işlerine yardımcı olmak zorunda değil?
İçinden gelmiyor diye bir olay yok. Bayanında çalışmak içinden gelmiyormuş ama çalışıyor yine de ailesi için.

@ladym her akşam yemek yapacağım, bulaşık toplayacağım diye uğraşmayın. Çocuğunuzu sağlıklı beslemeye özen gösterinki, 2 gün yetecek 1 çeşit yemek, yanınada ev yoğurdu, arada meyvesi bunun için yeterlidir. Ütünüzü de sadece kendi giyecekleriniz için yapın derim.

Her akşam 3 çeşitten oluşan sofra isteyen adam, dötünü sofadan kaldırıp işlere el atsın.

hayatım ağzına sağlık
evlilikte yükün çoğu kadında oluyor. ev aldık . evin sorumuluğunu yükünü sadece eşim omuzlasın gönlüm razı olmadı.
onun için çalışıyorum
şuna dikkat çekmek istiyorum ki NEKADAR YORGUN OLURSAM OLAYIM OĞLUMUN BAKIMINI KUSURSUZ YAPMAYA OZEN GÖSTERİRİM . hepimiz iyi anne olmak istiyoruz. hepimizde iyi anneyiz buna inanıyorum ama her insanın kusurları var . önemlı olan şuki insan yanlış yaptığı şeyleri doğru olsun diye çabalıyorsa doğru yoldadır.
kim bana derse ben dört dörtlüğüm inanmam . Allah daha kötü şeylerle imtihan etmesin. herkes çocuğuna kızar . herkes arkadaşlarından fikirler alır bende sizlerden fikir almak istedim. yardımcı olanlardan güzel fikirlerini beyan edenlerden Allah razı olsun.

Ya adam temizlik yapsın diye didişene kadar evi süpürüsünüz bile o derece!Sadece eşinizi dağınık olmaması konusunda baskılayın.Mesela yatak odam her daim topludur ancak sabah ben işe eşimden erken gidiyorum.Kocamda sağolsun her sabah o yatağı kapatıyor!Şimdi düşünün benim yatak odam dağınık eşyalar yerlerde adam o odayı toplar mı toplamaz!Siz ne kadar derli toplu olursanız düzenli olursanız eşiniz de öküz değilse o da size uyar.

sorumluluk çatışmasına gerek yok arkadaşlar sorun çözüm odaklı olalım bu konuyu baska bı konu açıp tartışabiliriz.

Back
X