- 1 Ocak 2023
- 2.545
- 7.863
- 73
- 33
- Konu Sahibi lattesizkitapsiz
bir keresinde delirdim ve dedim zaten siz komutadaki benim eskidemlim doktora arkadaşım diyebiliyor musunuz ? diye , sonrasında kesildi.Şimdi şöyle aslında: Statüye önem vermiyorsunuz ama bu sizin özel yaşantınızdaki kısım. Ancak iş hayatinizda; emeğiniz sonucu ulaştığınız kariyerinize saygı duyulmasını bekliyorsunuz. Ki bu çok doğal. Ben de 28 yıl çalıştigim bir kuruma henüz yeni girmiş birinin bana "sen" diye hitap etmesine müsade etmem. Veya ünvan olarak da müsade etmem, he arada ünvan farkı vardır ama kidemimiz aynıdır o zaman o kadar çok takilmam. Ben etrafina son derece saygılı davranan bir insanım aynısını da beklerim. Sürücü size meslektaşız diyemez. Size "arkadaşım" diyemezler. Maalesef kendini bilen insanlar bu detaylara dikkat ederler ve biz onlara çok saygı duyarız. Diğerlerini güzelce uyarın ve suçluluk duymayın.
bilmiyorum beni haksız bulan arkadaşlarda olmuş ama şunu anladım bu hiyerarşi aşkı eğitim aldığım ekolden geliyor.
bizde her zaman ast üst vardır .
asistan hoca doçent prof vs vs ve hicbirine istersem aynı evde yaşayayım işyerinde arkadaşım demem.
işyeri sınırları bizde çok bellidir
ben sanırım bunu arıyorum