Size niye hocam desinler ki? Eğitmen değilsiniz.
Öğretim elemanı veya üyesi olsanız neyse.
Bu arada diğer meslek gruplarında üstümüze resmiyette bey/hanım veya öğretim üyesi ise hocam deriz. Diğer ortamlarda isimle hitap etme veya yaşça büyükse abi/abla deriz ki bazen hoca bile olsa. Hekimlikteki gibi unvan/kıdem/hiyerarşi takıntıları yok çoğu meslekte. O yüzden herkesten senli benli konuşmadıkça unvanla hitabı beklemeyin derim.
Ambulansta beraber çalıştığınız için demiştir onu. Yoksa siz de şoförsünüz veya ben de hekimim demek istememiştir.
Görev tanımından dolayı siz fazla alıyorsunuzdur. Bu sizi üstün kılmaz ki. Eski iş yerimde bizden yüzde ondan fazla maaş alan arkadaş vardı. Bizden üstünlüğü yoktu hatta iş yükü daha azdı. Biz eğitimciydik ama köle gibi çalışıyorduk, o oturuyordu. Sonra öğrendik ki bizim kendi iş tanımımızda olmayan ama her ne hikmetse bizim mecburen yaptığımız işler hep o arkadaşa aitmiş; organizasyon, programlama vsler. O yüzden maaşı bizden fazlaymış

yoksa unvan ve eğitim olarak üstünlüğü yoktu ki benim unvanımın altındaydı da. Ben bunu hiç dert etmedim. İş tanımlarımız farklıydı çünkü.
Yalnız 14 Mart hekim haricindeki diğer sağlık çalışanlarının da bayramı.
Ambulans şoförü de sağlıkçı olabiliyor. Sadece tıp fakültesi mezununa sağlıkçı denmez ki.