Tatil ve alisveris yapilcak bi yer demissiniz
Hadi bea
. Ama aslinda tam tersi. Turkiye'de kazanilan para ile Ingiltere'de alis veris yapmak biraz zor is

Turk lirasinin durumu ortada. Ingiltere cok guzel bir ulke ve tam da yasanilacak yer. Oturumunuzu aldiktan sonraki haklar o kadar fazla ki gecinememek imkansiza yakin diyebilirim

Oturumdan sonra 6 yil yasayinca vatandaslik alabiliyosunuz. Diyelim ki isten cikarildiniz kirayi odeyecek durumunuz yok, basvuruyosunuz belediyeye. Kiranizi oduyolar. Diyelim ki ev sahibi evden cikardi, devletin acil siginma evleri var, orda hemen bi yer ayarliyolar size. Yani Amerika vs gibi dusunmeyin. Burasi sosyal bir devlet. Ben 10 yildan fazladir yurt disindayim. Turkiye'yi tabii ki ozluyorum, ama tatile geldigimde de bir an once evime donmek istiyorum. Bakin en basitinden ben Turkiye'de sokakta yururken suratima sigari dumani uflenmesine bir turlu alisamadim. Her tatil eziyet oluyo sokakta yurumek. Bundan onceki yillarda nasil bu kadar rahatsiz olmuyomusum diyorum kendi kendime. Fakat insan icindeyken farketmiyor. Baska ulkelerdeki yasam sartlarina alisinca aslinda Turkiye'de halkin ne kadar somuruldugunu farkediyosun. Sadece Ingiltere degil Avustralya'ya da gittim. Fakat uzak oldugu icin Ingiltere'yi tercih ettim sonra. Buralarda gordugum 'insan' degeri Turkiye'deki ile kiyaslanamaz bile. O yuzden yurt disinda olup sikayetlenenler bile genellikle geri donmezler Turkiye'ye. Cunku dunya kotu evet, hayat zor, ama Turkiye kotusunun de kotusu. Bunu soylemek icimi acitiyor ama gercekler boyle.