Ankara Başkent hastanesinde doğum yapanlar bakar mı sınız?

lagrima

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
6.204
115
688
39
24 haftalık hamielyim. başkent hastanesinden randevu aldım 27 subata ilk defa gideceğim. normal doğum 300 sezeryan 350 tl miş, keyfi sezeryan istersen de 3700 tl miş.
emekli sandıgıyız muayene ücreti ne kadar ödeniyor bilen var mı?
ayrıca bebekte herhangi bir komplikasyon geliştiğinde bu ekstra ücrete tabi mi?
300 tl içine herşey dahilmi? yoksa sadece doğum eylemi mi dahil?
orda doğum yapmış arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
doğumu burda yapsak geri kalan tedavi vs devlet hatanesine gitsek olurmu ki?
gerçi inşallah Rabbim bu durumlarla kaşılaştırmazz.

Lagrima uzun zaman oldu ama gördüğüm kadarıyla hala hastane ve doktor bulamamışsın,Allah yardımcın olsun.Başkentte fark olarak 30 TL ödeniyor ,çok yoğun olduklarından gebe takibi almadıklarını duymuştum sanırsam alıyorlar artık.

yok hala almıyorlar tanıdıkk sayesinde uzun cabalardan sonra randevu alabildim. ewet ne yazık ki hala bulamadım ama 27 sinde gitcem inş iyi bir doktordur ve herşey iyi olur.

hangi doktordan aldın?
doğum yaptığımda 3500 tl (13 ay önce) paket parasıydı.
paketin içinde bebekle ilgili şeylerde var.doğumdan sonra 20-30 gün ücretsiz muaneye götürebiliyorduk.sonra 2 gün yatış
parası herşey dahildi.
başkentin muhasebe bölmünü arayıp öğrenebilirsin içinde neler var diye.onlar çok açıklayıcı anlatıyorlar.

tuze gebe takibi yapmıyorlar derken.gebeler hiç randevu alamıyor mu?

Son düzenleme:
Evet dirim,hem buradan arkadaşlar yazmıştı hem de giden bir arkadaşım söylemişti.Sanırsam Akropoldeki Bülent beyin randevuları gibi olacak yakında.Geçen hafta rahatsızlanmıştım Akropole gideyim dedim temmuza randevu verdiler.Belki artık alıyorlardır,sonuçta hiçbir kurumun hasta seçmesi söz konusu olamaz.

300 normal 350 sezeryan paket 2 ay da bebek kontrolleri ücretsiz. polat beyden aldım gittim. çok yogun olduklarından gebe takibi almıyorlar. özel oldugu halde gittiğimde bir sürü sıra bekledim. başkent hastanesininde devletten farkı kalmamış. artı muayene 43 tl.

hasta seçmek değil yogunluktan almıyorlar.

başkentin bazı bölümleri böyle malesef.gastrolojide aynı sıra almak mümkün değil hocalardan.
biz şimdi çocuk bölümüne gidiyoruz,rahat.35 tl gibi bi ücret ödüyoruz.cildiye 28-29 civarıydı.
sanırım bölüm bölüm değişiyor fiyatları.hatırlamadığım bi bölümüde 90 küsürdü muane ücreti.
açıkçası gebe takibi yapmadıklarına çok üzüldüm.ben çok memnun kalmıştım.
ama doğumdan sonrası sıkıntı malesef,kaldığın oda,hemşirelerin tutumu,burunlarından kıl aldırmıyorlar.
o konuda memnun kalmamıştım
hocaları iyi ama gerisi fos.dediğiniz gibi devletten farkı kalmadı.

ben gebe takibine gidiyorum yani daha birkere gittim. e doktorundan memnunum ne hastanesinden. artı 34 tl para ödedim. doğumu orda yapmasammıki?

canım sen şimdiden memnun değilsen yandın.doğumdan sonra bi daha gelmicem buraya dedim yine gidiyorum
ama nefret ede ede.yani şöyle söylim devlet hastaneleriyle karşılaştırmıyorum aslında onlardan kat ve kat iyidir.ama özel hastane olarak düşünürsek çok eksileri var.doğumdan sonra hemşire/asistan doktorlar sık sık saatte bir kontrole geliyorlar seni ve çocuğu.odalar iki kişilik.Ayrıca çok sıcak.tuvalet odanın içinde.hemşirelere 10 defa söylemen gerekiyor bişey isterken.sürekli bekletiliyorsun.soru soruyorsun doğru düzgün cevap verilmiyor..iyi bir doktora iyi bir hemşireye rastlarsan iyi. Ayrıca yemekleri iyi.şanslıysan süt pompası veriyorlar boştaysa eğer.34 tl ye iyi gibi... ben en az 180 en fazla 250 tl (tahlillerle birlikte) arası her ay doktor parası ödedim ayrıca 3500 tl de doğum parası verdim.döktüğüm paralara yazık oldu.
Dün yine yatış yaptık oğlum rahatsızdı.
1 saat damar yolu açmalarını bekledik.yarım saatte serum getirmelerini bekledik.
çıkış yaparkende 1 saat bekledik.idrar torbası takılacak dendi.kaç defa söyledik bilmiyorum.serum verdiler kolu şişti.serumu çıkartalım dediler.bekliyoruz ki çıkarsınlar.hatırlattığındada surat ediyorlar.Bu sefer şikayet edicem orda çalışanları.
Benim sıkıntım orda çalışanlarla ilgili(hemşire,teknisyen,yeni mezun olmuş doktor yada son sınıf tıp öğrencilerimi bilemiyorum).
Hepsi için demiyorum tekte tükte de olsa yardımcı olan,terslemeyen hemşire ve asistan doktorlar var.Ben hocalarından(prof,doç vs.) memnun oldğumu için gidiyordum.
Sana kalmış bişey yani.

Son düzenleme:

bu yazdıkalrın başkent için mi? yanlış yazmısım 43 tl ödedim o hastaneye. gitmeme kararı aldım. zekai tahir burak hastanesine gideceğim. zaten basından berigidiyordum devam edeceğim. başkentmi Allah esirgesin..

okadarda değil canım:)))zekai tahirlede karşılaştırılamaz.
zekai tahirle ilgili iyi şeyler duymadım.Burda da paylaşılıyor.
çocuk ölümleri burda olmamışmıydı 3-4 sene önce
onlara göre başkent melek.Dediğim gibi ben özel hastane olarak eleştiriyorum:)
yoksa orda çalışanlar sanmıyorum çok güler yüzlü olsun.işlerini hemen yapsınlar

bana göre o kadar. 3 4 sene önce değil çokkk önceden ölümler vs oluyordu. burda herkes herşeyi paylaşıyor iyi şeyler oldugu kadar kötü şeylerde var tabiki. ama ztb başkente göre kat kat iyi dediğim gibi bana göre. sanada ilk defa gittiğin bir doktor bebeğin sen ölürsün vs deseydi ne düşünürdün merak ettim.

herkesin memnuniyet anlayışı farklıdır mutlaka ben eksileri kadar artılarınıda yazdım çok yerde
memnun olmadığım konularıda hastane yönetimine şikayet ettim.
Ayrıca ben çok olumsuz eleştiri duymuştum ztb hakkında ona göre yazdım.Gerek hijyen,
gerek çalışanların tutumu,doğum sonrası anneye ve bebeğe iyi bakılmadığıyla ilgili vs. felan işte.
başkentteki doktor öyle bişey dediyse hata yapmışsın devam etmekle.
Birde iyi araştırmanı tavsiye ederim.Aşağıda linkini verdim.dediğim gibi 3-4 (tarih Ağustos 2008)seneki bebek ölümlerinden bahsediyorum
çok çok önceden değil daha önceden de mi oluyormuş bilemem onu senden duydum ilk defa.
"Bir hafta içinde 27 bebek yaşamını kaybetti" CNNTurk.com
Peki sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Ankarada koskoca doğum evi.Yenilir yutulur bişey değil.
Sonuç olarak beş parmağın beşide bir değil.Bir doktor kötü diye bütün hastaneyi kötülemek yanlış.
Şunuda belirteyim ztb den çok memnun kalanlarıda duydum.Ne güzel sende memnun kalmışsın.
İnşallah hepte memnun kalırsın.Ben açıkçası bebek ölümlerinden dolayı tepkiliyim.Hastane enfeksiyonundan deniyormuş.
Gerçi o olaylardan sonra hijyene dikkat ediliyordur sanırım.
Rabbim hayırlı doğumlar nasip eder inşallah sana.
Kolay gelsin.

slm. ben geçen hafta akrapol.de doğum yaptım. çok memnunum. çalışanları-doktorumuz nurten hanım çok iyi. kontrol için yatmıştım tansiyon problrmi nedeniyle cuma akşam doğuma aldılar. Herşey çok güzeldi. cumartesi peşin para diye tutturan yönetim kadri bey dışında. burdan kendisine sormak için buraya abone oldum. cumartesi günü cebinizde 1.500 tl. varmı ydı? neyse kredi kartıda geçmiyor. nakit 1.500 ü koy cebine. her şey mükemmel. ama bankadaysa sakın cuma-cumartesi- pazar doğurma rezilliğin üstüne senet alıyorlar.

doğumunuzu başkentte mi yaptınız acaba polat hocada bilgi verebilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…