ankara da ikinci patlama

evet dinlemeli -ne istiyoruz kulak vermeli -buraya kadar katılıyorum- bundan sonrası için ise yanlış düşünüyorsun-göz yummayalım ama bunların hepsi planlı -mısıra -suriyeye-irana yapılmak istenen değilde nedir bu

Sert mi vuruyorum?
Amacım o değildi. Özel olarak senden de bahsetmedim, bu kelimeyi kullanan her kim varsa ona da diyorum. Bu iş, bu patlama siyasi bir tasarrufun sonucudur.
Eğer bunu konuşmayacaksak, sayfalar dolusu Allah rahmet eylesin mesajı yazalım. Tamam. Onu da yazalım. Ama sorumluları işaret etmek de o insanlara saygısızlık değil.
Ben Müslüman değilim. Benim hesabım da kitabım da fani dünyada. Ben bu dünyada sorarım hesabını. Bir yaratıcı varsa da o ben demeden rahmet eyler zaten. Ben gidenlerin hesabını sormayı, kalanlar için bir şeyler yapmayı daha yararlı buluyorum.
Hayat görüşüm bu yönde çünkü.
Ve evet.
Seçmen de sorumludur. Sonuna kadar sorumludur.
Hesap sormadığı için sorumludur.
Eğer hırsız evine bir kere giriyorsa suçlu hırsızdır, ikinci kez giriyorsa suçlu olan sensindir.
Bunun gibi.

Şu mesaj şu sayfadada dursun.

Peki güney doğuya terörist dolarken neredeydiniz?
Onlar hükümeti kandırıp bu ülkeye girmiş akasya, olur öyle şeyler, karıştırmamak lazım.Hem koskoca Fransa'ya bile girdi teröristler, bizdede olur, normal yani.
Biz kınayalım, beddua edelim birde birlik olalım bize yeter. Ötesini karıştırmaya gerek yok.

Ben de arkama bakmadan kaçarım. Imkan yok iste. Biz bu korkuyla her gun "acaba bugun basimiza bi sey gelir mi " endisesiyle yasamak zorundayiz.

Gecen saldirinin ertesi gunu okulda gezi vardı. Kizimi yollamadim. Korkarak yasamak cok korkunç

Böylesi acılarda en azından,birlik olabilmek dileğiyle... Bu başlıklar altında bence yapılmamalı siyaset,sonra iş saçma sapan kişisel noktalara geliyor. Siyasetin her türlüsü mide bulandırıcı artık zaten. Biz siyaset yaparak oyalanıyoruz sadece, oyalanalım diye var belkide, ufak nüans farklılıkları çok büyük uçurumlara dönüşüyor aramızda, biz tartışırken siyaset adına siyaset üstü odaklar emellerine ulaşıyor mesele bu sanırım. Ya da bilmiyorum mesele ne ama bildiğim şey ben ölen insanlar adına üzgünüm evet ama geleceğim adına endişeliyim aynı zamanda.

Iste o gelecek endisesiyle size gore siyaset bize gore de elestiri yapıyoruz. Çocuklarımı düşünüyorum icim karariyor. Nasil koruyacagim onları?

Katılıyorum. Bir mü'min aynı delikten ikinci defa sokulmaz der benimde dinim. Sorumluluk herkesin üstünde. Destek çıkanında ötekileştirenlerinde. Kalanlar ve gidenler için duam dışında bende bişey yapacağım. Köklü bir değişim olacak.

Ya 'Duran adam' protestosuna bile tazyikli su ile, tanklar ile girdiler. Divan otelin icine biber gazi attilar. Herseyi gectim, cenazeye bile tanklar ile girdiler.

Ve bunu onlarda cok, cok iyi biliyor ama islerine gelmiyor. Simdiye kadar hep 'bana dokunmayan yilan bin yasasin" fikriydi. Üstelik zaten yilan "onlar"a dokunuyordu. Onlarda hak ediyor. Bir kesimin kin ve nefretinden dolayi bu noktaya geldik. O yilan artik hepimize dokunuyor.

Gölgede düşman görmekten vazgeçin. Kimse yakmadı o bombanın pimini. Eğer büyük abilik oynayacaksan, kapını kilitlediğinden emin olacaksın. Hele de Orta Doğu'da.
Peki göz yummayalım, tamam. Ben hatalıyım. Peki ne yapalım? Sen söyle? Nasıl hesap soralım?
Kusura bakma Amine ama sizleri anlamam mümkün değil. Çünkü söylediğiniz aman zeval gelmesinden öte bir anlam taşımıyor.

Çözümü yok dombikim yok... Yaa onların kölesi olacaksın yada.... .??????
Kimsenin kölesi olmak için kazanılmadı bu vatan. Köleliği kabul etseydik yıllar önce kabul ederdik.

Cümlenin özü elimizden bir şey gelmeze çıkıyor. Erkan ala gibi sadece kınayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…