Tüp Bebek Merkezleri Ankara da ımsı kullanılan erkek infertilitesinde başarılı merkezler?

baharb

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2008
784
0
116
Ankara
merhaha arkadaşlar,
çoğumuz tedavi için merkez araştırırken yararlı olacağını umduğum bir soru bu aslında. IMSI ın anlamlı katkılarının olduğunu düşünüyorum. bu yüzden 2. denemem için IMSI kullanan bir merkezde tedavi olmak istiyorum. tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun oluruz.

baharcığım, ankarada imsi kullanan 3 merkez var, gürgan,HRS,Centrum klinik. genart yazmış ama ben arayıp sorduğumda imsi cihazın adı en az onun kadar büyüten mikroskoplarımız var demişti.

ben ankarada ankalife,ankara tüp bebek, centrum dışında diğer merkezlerle gidip görüştüm. centrumuda telefonla aradım.

sende arayabilirisn telefonda hertürlü bilgiyi veriyorlar.

Son düzenleme:
kuzum bu dediğin yerlerden centrum dışında hiç biyer anasayfasında bizim ımsı mız var dememiş. bende o yüzden şüphede kaldım. centrum hakkında olumsuz yazı çok.
ankarada hrs; istanbulda umut; bursa jimer aklımdaki yerler ama hergün değişiyor

hrs nin sitesinde var, gürgan kliniğin sitesinde bende görmedim ama varmış. zaten siteleri güncel değil.
centruma gitmedim ama nedense orası bana hiç sıcak gelmedi, bir de oranın doktoru gata dan, diğerlerinin doktoru hacettepeden, hacettepenin doktorunu tercih ederim, tabii bu doktorun nasıl olduğu konusunda kriter değil benim düşüncem.

Son düzenleme:
bugün HRS tarık aksu dan hafatsonu için randevu alacam ön görüşme için.

bugün HRS tarık aksu dan hafatsonu için randevu alacam ön görüşme için.

senin görüşün ne olacak merak ediyorum. ben çok tedirginim bu konuda hadi yanlış bir seçim yaparsam, hadi olmazsa diye korkuyorum. aslında biliyorum yer bahane eğer kısmetse olur, sonuçta hepsinde yığınla hamile kalan kişi var ama benimd ehuzurlu bir tedavi geçirmem için yerin içime sinmesi lazım, güven versin istiyorum, eğer olmazsa tekrardan içim rahat bir şekilde aynı yere gidebileyim böyle araştırma içnde olmayım. inşallah gerek kalmazda.

aradım konuştum IMSI mikroskop varmış. tarık aksu opu ve transfere giriyormuş. ultrason takiplerini başka biri yapıyormuş ama ilaç dozunu tarık aksu belirliyormuş. ilk görüşme+muayene için 275 lira istiyorlar. raporsuz 4000tl artı ilaçlar. raporu kendin çıkartıyormuşsun. ben 22 ekime randevu alabildim.

Arkadaşlar merhaba ben erkek infertilitesinden dolayı ağustos sonunda mikro denedim sonuç olarak pozıtıf aldık bebeğimin 8 haftalıkken kalbi durdu aslında gittiğim merkezden memnunum özel ankara tüp bebek merkezine gittim ben fakat ımsı yöntemi kullanıyolarmı bilmiyorum bu yöntemi yeni öğrendim araştırıyorum ne kadar faydalıdır bilmiyorum ama varsa bir bilginiz benide bilgilendirin lütfen erkek infertilitesi açısından gelişmiş bi merkez önemli bizim için... Eşimin morfolojı değeri 0

çok geç zamana vermişler. ben sormamıştım tarık aksu mu takip ediyor diye. bu merkezlerde hep böyle yapıyor ilk kontrolden sonra kendileri opu ve transfere kadar olmuyor. ama ben illahi onu istiyorum diye ısrar edince giriyormuş.

canım imsi yönteminde spermler normal mikroskop 400 kat büyütürken bunlar ortalama 8000 kat büyüterek seçiliyor böylelikle şekil olarak daha normal sperm seçme şansı oluyor. özellikle erkek infertilesi sorunu olanlarda işe yarıyor.

ya hanımlar kafam iyice karıştı(orayı oku,burayı oku..imsı teknigi iyiymiş,,peki bu yazdıgınız hastanelerin başarıları nasıl?nereye gitcez bilemedim,,başkente karar vermiştim,baharb ve diger okudugum yazılardan şüpheye düştüm..bi de o özel hastanelerin fiyatları nasıl acaba?başkent 4 milyar dedi..bizde uygun bulmuştuk..offf offf..allahım yardım et hepimize..

sen kafanı karıştırma neresi içine siniyorsa oraya gitmek önemli yoks abunlar vesile, heryerde birçok insan hamile kalıyor.

dogru diyosun rabbim vercek olduktan sonra en başarısız yere bile gitsen tutar,vermiyecek olduktan sonra en pahalı yerede gitsen tutmaz..buna yürekten inanıyorum..biz başkent diye düşündük ama labaratuvarları nasıl,,işler nasıl ilerliyor,hoca kendi takip ediyomu hiç bilmiyoruz..bizde tavsiye üzerine gitcez ama..eşimde sorun oldugu için yinede iyi bi yer olsun istiyorum..kasıma kadar karar vermek zorundayım..nasip yardımlarınız için sagolun..

hanımlar hrs hastanesi nasıl?bilgisi olan?fiyatları nasıl?azospermide başarıları nasıl?kısaca bu hast.tedavi olan,bilgisi olan yazsın lütfen!!

hanımlar hrs hastanesi nasıl?bilgisi olan?fiyatları nasıl?azospermide başarıları nasıl?kısaca bu hast.tedavi olan,bilgisi olan yazsın lütfen!!

hulusi beyin gerçekten iyi bir doktor olduğunu düşünüyorum ama tüp bebekte sadece kadın doğumcunun iyi olması yetmiyor tabii,labaratuvar ve ekibinin de iyi olması gerekiyor özelliklede erkek sorununda labaratuvar ve ekibininin nasıl olduğu daha da önemli diye düşünüyorum. ayrıca hulusi bey tedaviyi kendisi takip ediyor.

ben HRS yi de beğendim teknik olarak yeni şeyleri kullanıyorlar, imsi, co-cultur, pgt,24 süre gibi. oranon labaratuvarı teknik olarak yeni ama ekibi hakkında bilgi bulamadım hiç. oraya ön görüşmeye gittim Tarık aksuda iyi bir doktor gibi zaten hacettepenin hocası sonuçta fakat takibi kenndisi mi yapıyor sormadım, baharb arkadaş telefonda sormuş, ilk kontrol ilaç dozunu ayarlama, opu ve transfere kendisi geliyor taibi başkası yapıyormuş, o kim bilmiyorum p.tesi arayıp soracağım.
eşim HRS diyor ama ben kararsızım, hulusi beymi HRS mi.

Bende bilemedim topraksu..hangisine gitcez..yazdıgın gibi laboratuvar,ekip önemli..bende cok kararsızım..ya(

topraksu keşke sorsaydın,pazartesi ögrende yaz buraya lütfen..bu arada co kültür nedir ya??ben bilmiyorum..hrs nasıl acaba??

topraksu keşke sorsaydın,pazartesi ögrende yaz buraya lütfen..bu arada co kültür nedir ya??ben bilmiyorum..hrs nasıl acaba??

co-culturü, rahimden bir parça alınıp kültür oluşturarak yapay rahim ortamı yaratıyorlar ve burada embiryoyu geliştiryorlar. ama tabii ki co-culturü herkese yapmıyorlar, çok iyi bir tüp bebek süreci geçirip çok kaliteli embiryolarına rağmen tekrarlayan başarısızlık varsa yapıyorlar.

benim de kafam karışık ben ankarada 4-5 merkez gezdim görüşmeye gitim. maya, genart, hş klinik, gürgan, hrs ve başkente gittim. benim eşim detaycıdır olaya farklı şekilde bakar, başındaki hocanın nere mezunu olduğu, araştırma hastanesinde mi yoksa devlet ahstanesinde mi çalıştığı, doktorun değerlendirmelerini çok detaylı dinler ve onlardan doktor ve merkez hakkında birşeyler çıkartır. merkezin binasına göre bile bir değerlendirme yapar. o nedenle HRS yi ve tarık aksuyu beğendi ama heryeri onla gezdik fakat başkente benle gelemedi, benimde kasıma kadar sürem var o zamana kadar netleştireceğim. HRS hakkında da duyduğum eleştiri genelde pahakı olması yönünde oluyor ama gezdiğim yerlerin hemen hepsinin fiyatı aşağı yukarı aynı, bir amya ve abşkent daha uygun fiyat olarak. diğerleri ortalama 4000-4500+ilaçlar olarak değişiyor, bunlar raporsuz fiyatlar.

benimde eşim aynen öle topraksu inceler,araştırır..biz ankara dışındayız,ankaraya gelip merkezleri gezme görme şansımız yok malesef..anca netten..belki bi iki gün önce gelebilirsem ankaraya ben bakıcam.fiyat olarak başkent uygun hocada iyi ama labr.bilmiyoruz.hrs iyi gibi ama tarık bey ede ilgisiz diye eleştiri var,bi de fiyatını bilmiyorum..co kültür denen şey bizde olmaz,bizim ilk denememiz olcak..hem uygun hem kaliteli hizmet istiyoruz ama paramızda kısıtlı..ilk seferde tutsa inş..kimileri dogurur sokaga atar,bizde isteriz rabbim sınar,,napalım,inş. isteyen herkesin olur..kasıma kadar araştıralım bakalım.bu arada ankara hastanesi nasıl acaba??

kızlar merhaba, bi kaç gündür yoktum.
Ben ilk denememi başkent de yaptırdım. Hulusi beyi çok severim. Hekimliğine de çok güveniyorum. Ama başkentle ilgili kafamda bi dolu soru işareti var. Mesela hasta sayısı hekim hemşire sayısına oranla çok çok fazla. Haliyle bu dakaliteyi düşürüyor. Ayrıca ticari bir merkez olmadığı için üstün ilgi alaka var diyemem. Evet herkes elinden geldiğince güler yüzlü ama hedefe odaklanıldığında gönül ilk denemede başarılı bir gebelik elde etmek istiyor. Ben de ilk denememden önce kararsızdım. Başkentle ilgili o zaman da kuşkularım vardı. Ama allah verecekse her yerde verir. O merkez bu merkez çok da ciddi bir fark yok aralarında diye düşünerek başkent de başladım. Emriyolarm da 2 tanesi çok ii kaliteliydi. Ama olmadı.biz de sorun erkek morfo %0-1 olması sayımız iyi. En iyi spermlerin seçilmesi gerekiyor. Hastanenin laboratuvarı gelişmiş bir merkez değil. Mesela ımsı için "erkek infertilisine son" diye reklam yapılıyor. En ufak bir pozitif avantaja ihtiyacım var. Ben o yüzden ımsı olan hekimi başarılı bir merkez arıyorum. Toprak sunun eşi de çok detaycıymış. Onlar tarık aksuya ikna olmuş gibiler. Biz de görüşeceğiz. Fikrimi detaylı yazarım yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…