Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba, mesajınızı görünce yazmak istedim çünkü benim oğlum da Ümitköy şubede ve 2 yıldır devam ediyor. Burda da zaman zaman kreşle ilgili düşüncelerimi paylaşıyorum. Çocuğumu ben de hiç ayakta veya battaniyede sallamadım, kreşe başlayınca ayakta salladıklarını görünce hemen uyarmıştım. İlk 1-2 hafta çocuk kreşe alışana kadar her yöntemi uyguladıklarını, çocuk alıştıktan sonra kendi yöntemlerine geçtiklerini söylediler. Eşim de her çocuğu böyle uyutmaya kalksalar başedemezler o kadar çocukla merak etme demişti o dönem. Ama 2 gün sonra oğlumu evde uyutmak zor olunca kesin bir dille istemediğimi söyledim hatta arada uyku saatlerinde gidip kameradan izledim ve sallamadıklarını gördüm. Zaten sürekli takip edip, gidemediğim zamanlarda arayıp söyledim. Eğer ısrarcı olursanız doğru yöntem sallamak olmadığı için zaten tartışmadan vazgeçiyorlar. Bunu özellikle yazmak istedim çünkü daha önce oğlumu vermeye düşündüğümüz bir kreşin müdürü ve psikolog olduğunu iddia eden bir kişi tarafından kreş uygulamarına müdahale kabul etmediklerini çok sert bir dille öğrenmiştim, müdahale konusu gördükleri bir şey de listede çocuk için yelek yazıyordu ben de çocuğuma yelek giydirmediğimi söylediğimde 'aaaa olmaz öyle şey' deyip yeleğin faydalarını anlatmışlardı. Aynı şeyi yorgan kullanmadığımı söylediğimde de yaşadım. Bebeklerde yorgan kullanılmaması gerektiğini doktorlar üstüne basa basa söylemesine rağmen hem de.Kızımı dadya çocukları kreşinin oran subesine vermiştim. 0-2 yaş bölümdeki öğretmenler ve müdürler ilgililer. Ancak beklediğim kadar profesyonel değillerdi. Çocuğumu kesinlikle battaniye ile sallamamalarini istememe rağmen uyutmak için Battaniye nin İçine koyup salladiklarini gördüm. Bu da krese olan güvenimi sarstı. Her bebeğin altını aynı alt acma bezinin üzerinde degistiriyorlar. Oysa ki kızım için ayrı paket bırakmıştım. 2 yaş üzeri çocukların öğretmenlerin ise çok tecrübesiz ve genç olduğunu zaman zaman çocuklara sert davrandiklarini GOZLEMLEDİM Krese adaptasyon sürecinde. .velilerin hassasiyetinin ve kendi çocuklarının bakımı ile ilgili ricalarinin dikkate alınmadığını gördüğüm için cocugumun kaydını aldım. Tecrübelerim kreş seçmek gibi zor bir karar asamada bulunan annelere umarım faydali olur.