Merhaba. Yakin zamanda basak guler sezaryan dogumumu yaptırdı. Baska bir forum basligina da yazmistim. Buraya aynen kopyaliyorum.
Herkese tavsiye ederim basak hanımı. Zaten onceden dis gebelik tedavimi yapmisti ve daha sonra da kistimi almisti. Herkesin soyledigi gibi cok güler yüzlü ve pozitif birisi. Daha once onunla normal dogum yapan 2 arkadaşım da cok memnun.
Basak hanim' in en sevdigim ozelligi de bir işlem yaparken her asamada bilgilendirmesi ve en ufak fiziksel aci verecek bir işlem yaparken bile hassas davranması. Bunu gecen yil kistim apse yaptiginda gordum. Ozellikle kadin dogum muayenelerimde gerilenler icin ideal doktor kendisi.
Liv' in en populer doktoru olduğundan cok onceden randevu almak gerekiyor. Ama sonuçta gebelik takibinizi yapiyorsa belirli haftalarda cagiriyor. Randevu yoksa bile hemsiresi yine de sizi aliyor. o konuda iciniz rahat olsun. Genelde cok beklemedim. Sadece bir defa sezaryana gitti ve 40 dk sonra gelecek dediler ve tam o kadar süre sonra geldi. En ufak soruma bile whatsapp tan yazınca cevap verdi. Covid surecinde hepimizin morali bozuk. Ama ne zaman muayeneye girip konussak icim rahatlamis bir sekilde ayrildim yanından.
Ayrica benim ikinci sezaryanim oldugundan sunu soyleyebiliyorum. İlkinde 3 hafta yattim ve bebegi kucagima verdiler hep cunku kendim alamiyordum. Emzirme yastigi dikişleri acittigindan ilk haftalar sagima soluma yastiklar koyarak ve yardımla emzirdim. Ayni sekilde uyurken de bir suru yastık kullaniyordum agrilarimdam dolayı. Ama bu sezaryandan sonra cok cabuk toparlandim. Rahatca cocugumu emzirebildim. 1 hafta esimden yardim aldim. Sonra tamamen kendim bakmaya basladim bebege. Ozellikle evde kucuk bir cocugum daha olduğundan cok buyuk nimet bu. Hep dua ediyorum basak hanima. Taburcu olurken ben sormadan, agri kesici igne yapmalarini soyledi mutlaka hemsirelere. O sayede eve ciktigim gun hic agri hissetmedim..bir de receteye madecassol yazdi. Meme ucu agrim olursa kullanmami soyledi. İlk doğumdan sonra emzirirken cok aci cekmistim. Kullandigim diger kremler ise yaramamisti..en son bu kremi kullaninca iyilesmistim. Bu sefer hic konusmadan basak hanim bunu verdi. O yuzden emzirirken de hafif aci basladigi an kullandim ve gecti acim. Onceki doktorum hic meme ucu agrisindan bahsetmemisti bile mesela.
Tek elestirim liv benim dogum yaptigim gun cok kalabalikti. Kadin dogum katina degil de baska bir kata aldilar ilk once, sonra yer bosalinca tekrar aldilar o kata. Ayrica odaya gelir gelmez bebegi emzirmek gerekiyor. Dogumdan sonraki ilk 1 saat bebek aktif ve sonra uyudugundan, sonrasinda emzirmek daha zor oluyor. Ben deneyimli olduğum icin hemen emzirmeye basladim. Ama acemi bir anneye emzirme hemsiresinin yardim etmesi gerekiyordu. Ayrica odaya ciktiktan sonra epidural agri butonuna basmak gerekiyor. Onu da unutmusuz. O anda kimse soylemedi. Bir sure sonra cok agrim oldu. İnlemeye baslayinca hemsire cagirdik. O soyledi. Butona bastik. Sonra gecti agri. Hani o surede bosuna agri cektim. Bir de pandemi yuzunden refakatçi disinda kimseyi odalara almiyorlardi. Bize de oyle soylediler. Ama ben aksam bir kac odada kalabalık oldugunu gördüm. Ona izin vermeleri dogru degildi. Bir de doguma babayi ya da dogum fotografcisini almıyorlar. Ama hastanenin kendi anlasmali fotografcisi dogumdan onceki gun cep telefonumdan(!) arayip fotoğrafçı hizmeti isteyip istemediğimizi sordum. anlasmali fotografciya izin veriyorlarmis.
Onun disinda hastane orta ustu kalitede. Hemsireler ne zaman cagirsak geldi ve güler yuzle ilgilendiler. Sik sik da cagirdik odaya. Bazilari genc ve acemi geldi sadece. Onceki dogumum tobbdaydi. oradakiler daha profesyoneldi.
Yine de sirf basak hanim icin yine liv'e giderim ihtiyac duyarsam. Zaten dis gebelik surecimde ilk kendisine gitmek istemistim. Randevu erken tarihte bulamadigimdan korhan kahraman'a gitmistim ve kotu bir tecrube yasamistim. O yuzden doktor fobim oldu. Basak hanim'dan baska bir doktora gidemem sanirim artık