ankara zekai tahirde ikili tarama testi yapılıyor mu?

arkadaşlar Ankara zekai tahir hastanesinde ikili tarama testi yaptıran var mı?

Evet yapılıyor,ben orda yaptırdım testte sorun olmadı ama ultrason ile ense saydamlığına bakan doktor çok hassas ölçümler yapmadı ikili testim biraz riskli çıkmıştı,o yüzden ikili testi özel hastanede tekrar yaptırdım ordaki doktorum çok ayrıntılı baktı ultrasondaki ölçümlerinide çok iyi yaptı,ve o söylemişti ense saydamlığının yanlış ölçüldüğünü.

ben şuan 13+3 haftalık hamileyim, nette araştırdım da biraz 13+6 olana kadar yapılıyomuş ikili tarama..
ben normalde etlik zübeyde hanıma gidiyorum ordaki doktor sadece 3 lü tarama yaptıklarını söyledi, gene araştırmama göre bugün okudum da ikili tarama 3 lü taramaya göre daha çok tavsiye ediliyomuş doktorlar tarafından sonuç bakımından da daha kesin oluyomuş ikili tarama..
ama işte ben bu noktada epey kararsız kaldım, arkadaşlarımın hiçbiri yaptırmamış boşyere yaptırıp canını sıkma diyolar..
yani kafam çok karışık bi türlü karar veremedim sizce ne yapsam?

ikili testin güvenilirliği üçlüye göre daha yüksek tabiki ama bu yapılan testler tanı değil tarama testleri senin ölçümlerini kan değerlerini bilgisayar programına giriyorlar,risk haritanı çıkarıyorlar,benim ikili testim 225/1 çıkmıştı doktorum biraz sıkıntılı olduğunu ve amniyosentez olmamı önerdi oldum ve sonucunda çok şükür bebeğimin sağlıklı olduğunu öğrendim,zekai tahirde ikili testi yapıyorlar,ama yaptırıp yaptırmamak sana kalmış..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…