- 16 Haziran 2011
- 16.398
- 72.255
- 798
- Konu Sahibi zxshermine
-
Ankara resmen bi milyoncu dükkanına döndü artık
Hepsi fuzuli ve ayrıca görüntü kirliliğiHalkın gittiği 1 milyoncularda fiyatlar 1tl den başlayıp en fazla 100 tl ye çıkabilirken , Ankara da heykeller kaç paradan başlıyor acaba ?
Hepsi fuzuli ve ayrıca görüntü kirliliği
Yazık günah valla hepimizin parasıyla böyle bir rezillikVe ciddi kaynak israfı. Google a Gökçek heykelleri yazınca gördüklerime inanamadım. Dinozor heykelleri için 10 milyon tl harcandığı belirtilen haberler mevcut. 10 milyon tl !!!
Melih Gökçek'in dinozor heykeli 10 milyon TL!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tartışılan heykellerine para saçtığı ortaya çıktı.
06 Mayıs 2015 Çarşamba 16:23
Ankara'da çok tartışılan robot ve dinazor heykellerine harcanan para dudak uçuklattı. Yeniyon.com'un haberine göre Dinazor heykelleri için Gökçek tam 10 milyon TL'lik masraf yaptı. Kaynağı nereden bulacaksınız diyen AKP'nin böyle bir parayı dinazor heykellerine harcaması da dikkat çekti.
İşte yeniyon.com sitesindeki o haber:
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla Atatürk Orman Çiftliği kavşağına konulan ve değişik tartışmalara konu olan robot kaldırılarak yerine yine Gökçek’in talimatıyla dev dinozor maketi konuldu. Gökçek’in dinazoru Sosyal medyanın diline düşmüştü.
Siyasette “kaynağı nereden bulacaksın” tartışması başlayınca Yeniyon.com olarak o dinozorun maliyetini araştırdık. Karşımıza çıkan rakam korkunçtu. AKP asgari ücretliye 1000 TL maaş vermeyi çok bulurken Ankara Büyükşehir Belediyesinin o dinozorlar için 10 Milyon TL’ye yakın para ödediği ortaya çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale rakamlarına göre Gökçek’in dinozorları yaklaşık 10 Milyon TL’ye yaptırdığı ortaya çıktı. İki farklı ihale ile Melih Gökçek’in dinozor için 9.264.123 TL, eski parayla yaklaşık 10 Trilyon ödediği ortaya çıktı.
Asgari ücret tartışması başlamışken bir Dinozorun parasının kaç asgari ücretlinin maaşına eşit olduğunu hesapladık. O dinazorlara ödenen para tamı tamına 11,580 asgari ücretlinin bir aylık maaşına bedel.
Sizin anlayacağınız, dinozora 10 milyon tel veren AKP’li belediye başkanı, o dinozoru kuran işçisine 1000 TL vermek istemiyor. Gerekçesi kaynak yok şeklinde açıklanıyor ancak gerçek gerekçe şu: işçinin cebine giden asgari ücret AK babaları zengin etmiyor.
Kendi işçiye 1000 TL asgari ücret vermek istemeyen AKP’nin dinozora 10 milyon TL vermeyi nasıl açıklayacağı merak ediliyor…
İşte dinozor ihalesinin belgeleri. İsteyen kamu ihale kurumunun sayfasına girip kendi de kontrol edebilir.
Bu da ihaleyi alan şirketin web sitesi. Orada da bu rakamlar mevcut:
http://www.dehaaltyapi.com/devam-eden-projeler/
Kaynak: Yeniyon.com
Alıntı yapılan kaynak : http://www.rotahaber.com/siyaset/melih-gokcek-in-dinozor-heykeli-10-milyon-tl-h528975.html
Yazık günah valla hepimizin parasıyla böyle bir rezillikİnsanlar iş bulamıyor, her şeye bi dnya zam gelmiş bunlar da halkın parasını bu tür şeyler israf ediylar
Ankaraliyim. giris kisi basi 50 lira. 50 lira veriyosunuz istediginiz kadar oyuncaga binebiliyosunuz sinirsiz. Dunya capinda bir lunapark yaptigini iddia ediyor. Daha once gitmedim ama dogrudur. Yine de 4 kisilik bir ailenin gidip bir gunluk eglenmesi 200 lira. Siz karar verin deger miAnkaralı arkadaşlar ve bilenlere bir soru : Ankapark giriş ücreti vb nedir ? Ne kadarlık bir gelir sağlanması amaçlanmaktadır ? Tanıtım için bu dinozorlar kullanılmasa park gidilmeyecek veya gitmeye değmeyecek bir park mıdır ?
Dinozor heykeli robot heykelinden güzel gözüküyor kabul. Peki bu heykeller için ne kadar harcanıyor ve gelir nereden sağlanıyor ? Bu geliri yine halk için harcamak zor mu ?
Dinozor heykelini görünce aklıma ilk gelen karikatür oldu.
Karikatürde dinozor yok ki ne alaka demeden siz , ben söyleyeyimDinocan a bakınca kafasına tırmanıp kaymak serbest mi diye düşündüm de
Ankaraliyim. giris kisi basi 50 lira. 50 lira veriyosunuz istediginiz kadar oyuncaga binebiliyosunuz sinirsiz. Dunya capinda bir lunapark yaptigini iddia ediyor. Daha once gitmedim ama dogrudur. Yine de 4 kisilik bir ailenin gidip bir gunluk eglenmesi 200 lira. Siz karar verin deger mi
Biz de kimse gidemez 50 lira cok diye dusunuyorduk ama heveslisi cok. Acilsin da gidelim diye bekleyenler vardi. Aile dostumuz bir abi var. 4 kisilik aileler. Kendisi esnaf. Evleri kira. 50 lira cok iyi diyor :) 200 lira verir istedigimiz kadar egleniriz diyor. Benim cebimi yakar acikcasi. Gitmeyi aklimdan bile geciremem.Heykeller uğruna harcanan milyonlara değmediği açık. Heykellerin maliyetini çıkaramayacağı baştan belli de bilmeden konuşmayayım dedim.
50 tl giriş ücreti ile tüm oyuncaklara sınırsız binilebilse de halkın geliri bu kadar düşükken kaç kişi kaç kez gidebilir acaba o parka ? Dediğiniz gibi 4 kişilik bir aile için 1 günlük park ziyareti 200 tl. Gelirimiz düşük olunca insan o 200 tl yi pazar parası yaparım , kasaptan kıyma , et alırım da boğazımızdan et geçer diye farklı bir ihtiyaca harcamayı tercih eder.
Biz de kimse gidemez 50 lira cok diye dusunuyorduk ama heveslisi cok. Acilsin da gidelim diye bekleyenler vardi. Aile dostumuz bir abi var. 4 kisilik aileler. Kendisi esnaf. Evleri kira. 50 lira cok iyi diyor :) 200 lira verir istedigimiz kadar egleniriz diyor. Benim cebimi yakar acikcasi. Gitmeyi aklimdan bile geciremem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?