Ankara'da doğuma eşin de girebileceği hastaneler?

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
arkadaşlar doğumuma eşimin girmesini çok istiyorum. şu an fatih hastanesinde kontrollerim. son anda bi pürüz çıkarmalarından korkuyorum. gerçi daha konuşmadık ama... bi tandık orda doğum yaptı hiç memnun kalmadı. hastanın isteklerini göz önünde bulundurmuyolar diye. siz nereleri önerirsiniz? devlet hastanesinde almiyolar di mi? fatihte yapıp da memnun kalan var mı?

oğlumu fatihte doğurdum.eşimi falan almadılar.hatta beni de apar topar öğle yemeği arasına sıkıştırdılar.
3,5 yıl önceydi tabii bu yaşadığım.memnun kalmadım kesinlikle.
genelde almıyorlar eşleri artık.enfeksiyondan korkuyorlar sanırım.ben bu seferki doktoruma sordum hem hijyen açısından hem de hoş olmuyor dedi sezeryanda.hak verdim ben de ısrar etmedim.

evet ya medicana inanlmaz pahalı. güven hastanesini bilemiyorum. fatihte duyduğum bu 2. memnuniyetsizlik. drunu sorabilir miyim acaba?

Fatih Hastanesi prensip olarak doğuma eşlerin girmesine müsade etmiyor,zaten doğumunuza doktorunuz da girmiyor bu nedenle önceden konuşmak da bir işe yaramaz sanırım...
Benim doktorum ''ben 5 seneden beri burdayım,doğuma eşlerin girmesine izin verildiğini görmedim,isterseniz yönetimle görüşün beni karıştırmayın'' demişti.
Ben de doğumumu Zekai Tahir Burak'da vip odada yaptım,eşimde doğum esnasında yanımdaydı,aynı odada sancı çekiyor,aynı odada doğum yapıyor ve bebeğinizin tüm işlemleride bulunduğunuz odada yapılıyor,bebeğiniz yanınızdan hiç ayrılmıyordu ki ben çok rahat ettim tavsiye ederim...

e bu süper o zman! peki kontrollerin de ztb de mi oldu? oradaki drunla kaçıncı haftada tanıştn? hastalara çok iyi muamele edilmio diye duydum ben. vip olunca değişiyor sanrım. ha bir de doğuma erkek giriyo mu?

Kontrollerimi 32. haftaya kadar Fatih Hastanesi'nde son haftaya kadar da TDV 29 Mayıs Hastanesi'nde yaptırdım.Doğumdan bir gün önce bile nstye 29 Mayıs Hastanesi'nde girdim. Fakat son hafta ZTB normal muayene için gittim, söylenilen gibi muayene tam bir ızdırap,sıra çok ilgi yok ancak ihmal yok,işlerini yapıyorlar özellere göre muhabbetsizler o kadar...Ben sadece bir defa muayene gittim, bir hafta sonra da acile gidip yatışımı aldım ve vip odaya çıktım işte orada muamele değişti,herkes çok saygılı, odaya girilirken bile kapı çalınıyor, hasta bakıcılar hemşireler güleryüzlü açıkcası oldukça şaşırdım bir okadar da memnun kaldım.

Doğuma erkek girme meselesine gelince,ben de doğumumda eşimden başka erkek istemiyordum olmadı da...Zaten doğumu ebeler ve bir doktor gözetiminde yapıyorlar benim şansıma da doktor bayandı.Yatış yapılırken bir görevliye bu hassasiyetimi söylediğimde orada rica edin yardımcı olurlar demişlerdi bence sizde gidip bir görüşün...Zaten vip odaları görmeye geldik derseniz sizi ve yanınızdakileri odaya çıkartıp gezdiriyorlar böylece fikir edinmiş olursunuz aklınıza takılanları da onlara sorarsınız...Doğumdan sonraki günümde 3 farklı aile gelmişti yan taraftaki vip odalar hakkında fikir almak ve görmek için.

Bu arada vip odaların ücreti 250 tl ardından özel oda istirahati 250 tl, yani doğum toplam 500 tl'ye mal oluyor.

Yardımcı olabilmişimdir umarım, inşallah sağlıkla sıhhatle kolay ve normal bir doğum yapar bebeğinizle mutlu günler geçirirsiniz ...
Not: Bizi de haberdar edin inşallah :)

Merhaba, çok güzel açıklamışsınız sağolun.. Ama bişey sormak istiyorum. siz normal doğum mu yaptınız sezaryen mi? bu fiyat hangisinin fiyatı acaba??

haftaya doğum yapıcam HRS de eşim girecek. normal doğuma zaten alıyorlar sezeryana da epidural olursa alıyorlar..

Merhaba, çok güzel açıklamışsınız sağolun.. Ama bişey sormak istiyorum. siz normal doğum mu yaptınız sezaryen mi? bu fiyat hangisinin fiyatı acaba??

Ben normal doğum yaptım, ZTB devlet hastanesi olduğundan normal de yapsanız,sezeryan da olsanız doğum ücretini siz değil sosyal güvenceniz karşılıyor, ben sadece vip oda fiyatı 250,doğum sonrası istirahat için özel oda fiyatı 250 toplam 500 tl ödedim...Bu fiyat herkes için geçerli...Tabi sezeryan olursanız ameliyathanede olacağınızdan (vip oda normal doğum içindir), ameliyat sonrası sadece özel oda tutarsınız ve 250 tlye mal olur doğumunuz...

Sezeryan ameliyatlara eşlerin girme olayını bilmiyorum, sezeryan olmadığımdan dolayı...Ançak normal doğum istiyorsanız, normal doğuma destekçi bir hastane olması da cabası, yani mazeretlerle sezeryan olmazsınız, son raddeye kadar normal doğuma zorlarlar, bir tehlike durumunda ancak sezeryan olursunuz...

aydacım, özel mesaj attım. yine burdan da teşekkür etmek istiyorum gerçekyten çok açıklayıcı yazmışsın.
şimdi geriye tek bi soru kalıyor, allah korusun bi aksilik olur da sezaryen olmak zorunda kalırsam erkek alırlar mı acaba ?bi de orda epidural seçeneğimiz var mı? szaryende erkek dr alıp almicaklarını sen de bilmiyorsun gerçi. en iyisi gidip görüşmek. ama hassasiyetimi belirtirsek ona da tamam diyeceklerini umuyorum.

(Mesaj gönderemiyorum buradab cevaplayayım)Fatih Hastanesi ve Yüksel Onaran,kendisi benim de 32 haftaya kadar doktorumdu,bence bir hataydı...Şahsi fikrim kontroller için bile olsa hemen doktorunuzu değiştirin, 5 dakikalık geçiçi muayenesi dışında 50 tl muayene parası ödeyip üstüne bir de üç kişilik nst odasına 10 tl vermek de cabası...Son tahlillerimi TDV 29 Mayıs Hastanesinden Nesrin Fener'e yaptırdım,ilgi alaka her soruma cevap vermesi harikaydı...Bir de maddi yönden rahatlığa önem vermissiniz bu bakımdan son haftalarda sizi de rahat ettirir...Zira son haftalarda haftalık kontrol birde gerekirse günlük nst olayı var, ben ilk muayenemde 35,nstler ücretsiz 15 gün içerisindeki ikinci muayenemde ya ücret ödememiştim ya da sadece 10 tl ödemiştim tam hatırlamıyorum ama Fatihdeki tuzlu rakamlardan dolayı şaşırmıştım açıkcası.

Ben hamileliğimde ideal doktor, normal doğum konusunda oldukça yoğunlaştığımdan anlıyorum sizi, o nedenle fikirlerimi paylaşmak istedim, umarım yardımcı olabilmişimdir... Selametle...

Epidural belirli bir açılmadan sonra uygulanıyor,sanırım 4 cm'den sonraydı.Eğer ilk doğumunuzsa doğum süresini uzatma gibi negatif bir faktörü var.Bir de ilk doğumun normalde uzun sürmesinin üzerine epiduralin de süreci yavaşlatması yorucu bir normal doğuma neden oluyor.Ben bu nedenle epidural istemedim, düzenli nefes alıp vererek kendimi rahatlattım,4 cm'den sonra da ağrı kesici verdiler işte o an ciddi bir rahatlama geldi, doğum anına kadar olan süreyi yarı uyku-yarı uyanıklık şeklinde geçirdim.Tabi bu benim bünyeme olan etkisimi, yoksa ağrı kesicinin normal etkisi mi bilemem...

Bu arada normal doğum yapacaksanız, yanınızda su, çikolata, şeker (doktorlara göstermeden gizli yemek lazım zira izin vermiyorlar) bir de elinizde tutup adaptasyon sağlıyacak sizin için değerli bir nesne olsun (tesbih,küçük bir anahtarlık/peluş yada sizin için değerli (uğurlu) ne varsa ).

aydacım tekrar teşekkür ederim.açıkçası benim de çok içime sinmiyor doktorun tutumu. hatta daha önceden de yazmıştım hep bi acelesi var, hadi gidin de kurtulayım der gibi.. işte evimize çok yakın yürüme mesafesinde.biraz da o etken oldu seçmemize. kontrol için devlete gitmeye cesaret edemiyorum. her gidişinde farklı dr denk geliyomuş. bir doktora muayene olamıyomuşsun yani. peki sen de mi bu yüzden kontroller için 29 mayısa gidip doğum için ztbyi seçtin? doğumu 29 mayısta yapmayı maddi açıdan mı düşünmedin? kontrollerin devlette olması konusunda sen ne düşünüyorsun? ay çok soru soruyorum canım kusuruma bakma kafam feci karışık :S

gelecek hafta detaylı ultrasonumuz var inşallah. son kez 150 tl bayılıp fatihi şutlicaz o zaman.hep aklımdaydı da cesraet edemiyodum. nereye giderim, iyi denk gelir mi vs vs...

benim ilk doğumum olcak kısmetse ve herşey yolunda giderse normal düşünüyorum. ağrı eşiğim çok düşük. canım kıymetli yani:) ağrı hissetmeyim de ağrı kesici epiduralden çok daha iyi o zman. ben öyle bi seçeneğimizin olduğunu bilmiyordum. ağrı kesici varsa epidurale ne gerek var belimizden sokturmaya di mi? olabildiğince herşeyin en normal yoldan gerçekleşmesi benim isteğim. bir de normal doğumda beni en çok korkutan "ordan" kesilmek. onun için anestezi uyguluyorlar mı yoksa kesilip dikildiğini hissediyor musun:S

şeker çikolataya izin vermiyorlarsa bi bildikleri var herhalde. bizim için zararlı olur diye mi acaba? öyleyse götürmeye cesaret edemem. elimin altında olacak değerli nesnem kocam olacak inşallah:):) tesbih hiç düşünmemiştim. doğumu kolaylaştırmak için çekilmesi gerekn esma ya da dua ne varsa o konuda da bildiklerini paylaşır mısın acaba ay fazla oldum sanırım ama napiiimm. çok sağol canım şimdiden

:)Kafanız gerçekten de karışık, benim de öyleydi...Parça parça cevaplayayım o zaman.

1)''peki sen de mi bu yüzden kontroller için 29 mayısa gidip doğum için ztbyi seçtin?''
29 Mayıs benim evime yakındı, Nesrin Hanımı'da bir yakınım methetmişti, ondan tercih ettim...Devlet hastanelerinde sıra bekleme olayı hem çok zahmetli hem de zaman kaybı oluyordu benim açımdan.Daha önceden vip oda hakkında görüşüp doğum için acilden giriş yaptım o yüzden.

2)''doğumu 29 mayısta yapmayı maddi açıdan mı düşünmedin?''
İlk doğumum olması münasebetiyle normal doğuma şartlanmış ancak Türkiye'deki sezeryancı doktor endişesi ile ZTB seçtim zira sağlık bakanlığının normal doğumu teşvik için çıkarttığı yönetmeliğe en uyan hastane devlet hastaneleri, özeller bir bahane uydurup (kalp atımı zayıfladı, çatın dar, süre çok uzadı beklemeyelim, ...vb )sezeryana yönlendiriyorlar...Türkiyedeki özel hastanelerin sezeryan ve normal doğum istatistiğine bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.Tabi ZTB vip oda imkanı olması (özel hastane şartları gibi) ben de tercih etmezdim.

3)''şeker çikolataya izin vermiyorlarsa bi bildikleri var herhalde. bizim için zararlı olur diye mi acaba?''
Bazen doktorlar su içmeye bile karşı çıkabiliyorlar. Sezaryen ihtimali varsa eğer, anestezi alacaksanız midenizin boş olması gerekiyor. Bu, doktorun sezaryene ne kadar ağırlık verdiğine göre değişir.

4)''doğumu kolaylaştırmak için çekilmesi gereken esma ya da dua ne varsa o konuda da bildiklerini paylaşır mısın acaba''
Benim de yanımda eşim vardı,epiduralim gibiydi:)Bunun yanısıra yer yer elimde sıkacağım gül kokulu bir tesbihim,hoş koku o esnada çok iyi geliyordu...Özel bir dua ise çekmedim, sadece ''Ya Şafi'' dedim yer yer.

5)''bir de normal doğumda beni en çok korkutan "ordan" kesilmek. onun için anestezi uyguluyorlar mı yoksa kesilip dikildiğini hissediyor musun''
Epizyotomi hissedilir bir durum değil,ben hissetmedim bile.Dikimi sırasında da doktorumla muhabbet ede ede geçirdim o süreyi.Hatta bir ara cok küçük bir acı hissettim tekrar uyuşturun dedim ve hemen ikinci iğneyi yaptı.Yani epizyotomiyi doğum sırasında hissetmiyorsun, dikim esnasında da uyuşturucu iğne vurdukların bir sıkıntı olmuyor ha bir de yan tarafında sana ağlak ağlak bakan bebeğini görünce inan hiç acı hissetmiyorsun mutluluktan.

Tüm bunlardan sonra şunu bilmen önemli,ben ne kadar bilgilendirmeye çalışsam da herkesin doğumu kendine özeldir.Bazen doğum hayal ettiğimizin ötesinde iyi ve kolay bazen de beklediğimizden daha zor olabilir, bu esnada senin sinirlerin yıpranabilir, etrafındaki herkesten o andaki psikolojine göre memnun kalabilirsin de şikayetci olabilirsinde.Nacizane tavsiyem kendine güvenerek, her ne olursa olsun ''bebeğim kucağımda bu kapıdan mutlulukla çıkacağım'' diye telkinlerde bulunarak sakin ve sabırla doğum sürecine sebat etmen. Benim doğumum kolay geçti, süreç kısa olduğundan ne ben ne de doğumuma giren personel zorlanmadı.Umarım senin doğumun da kolay geçer, sağlıkla sıhhatle büyütürsün bebeğini...

çoook teşekkür ederim canım.kafama takılan en önemli sorular bunlardı.içimi rahatlattın gerçekten.
bugün 5 günlük bir tatile çıkıyoruz. döndüğümüzde bu hastane olayına el atacaz inşallah:)
sağlıcakla kal..

merhaba kızlar bende 29 mayıs hastanesine gidiyorum gerçekten güzel hastane konfor son derece :))) doğum fiyatları uçuk sadece 1000 tl normal doğum epiduralli normal doğum 1500 sezaryanda 1500 :))))))))) bana göre pahalı ama bende 29 mayıs da doğum yapıcam Allah ın izniyle başka bir yere önyargım var malesef

Bende 29 mayısa gidiyorum. Doktorumda Nesrin Fener. Normal doğum istediğimi söyledim ve beni ona göre takip edyor. zaten zorda kalmadıkça eğer hasta istemiyorsa sezeryan yapmıyormuş. Doğum sancı çektiğin odada yapılıyormuş ve doğuma eşler girebiliyormuş.
Bence hastane fiyatı çok uygun diğer özel hastaneler bundan kat kat fazlasını istiyorlar.

bende çok memnunum hastanemden canım benim doktorumda yeşim gürel bende seviyorum doktorumu bende normal doğum taraftarı doktordan yanayım tabi dr. yeşim hanımla doğumla ilgili erken olduğu için hiç konuşmadım ama dün doğumhaneyi gezdim gayet güzeldi diğer hastaneler deyince bugün güven hastanesine sorayım dedim 4450tl dedi :)))))))) birde sezaryan daha fazlası benim hastanede bundan sonra bedava gibi geldi :))))))))
ne kadarlık hamilesin

38+1 canım sona az kaldı yani :) tecrübelerimi sana da aktarırım :) bence güven aşırı pahalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…