Ankara’da gericilerden LGBTİ’leri hedef alan afişler: Öldürün

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Kendilerine Genç İslami Müdafaa diyen gerici bir örgüt Ankara sokaklarına LGBTİ’leri hedef alan ve şiddeti teşvik eden ifadelerin yer aldığı afişler astı

Kendilerini “Ankara merkezli gençlik hareketi” olarak tanıtan ve IŞİD’in logosuna benzeyen bir logo kullanan Genç İslami Müdafaa adlı gerici bir örgüt, Ankara’da cadde ve sokaklara açıkça cinayet çağrısında bulunan afişler astı.

Açıkça cinayet çağrısı

28 Haziran Pazar günü İstanbul’daki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yapılan polis saldırısının ardından asılan afilerde net olarak insanlar nefret cinayeti işlemeye davet edildi. Tirmizi ve Ebu Davud’da geçen “Lût kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz” sözlerinin siyah zemin üzerine yazıldığı afişler Ankara’nın pek çok cadde, sokak ve durağına yapıştırıldı.

Gerici örgütün internet sitesinde de insanlar cinayet işlemeye davet edildi. Sitede yer alan “Lût kavminin kalıntıları” başlıklı yazıda şu ifadeler yer aldı: “LGBT olarak adlandırılan açılımını bile yazmaktan hâyâ ettiğimiz kuruluşun yapmış olduğu yürüyüş, Lût kavminin kalıntılarının hala günümüzde var olduğunu bizlere tekrar kanıtladı. Ahlaksızlığın zirvesini yaşayan bu insanlar mübarek Üç Ayların ismi olan Recep, Şaban ve Ramazan’ı da alay konusu etmekten geri kalmadılar. Batıl davada hâyâsızca olan bu yürüyüşe bizler Hak yolda kayıtsız kalamazdık. Bazı bölgelere bu konu ile ilgili afişlerimizi asarak, Müslümanların bu konuda sessiz kalmamaları gerektiğini, İslam’ın bu duruma kesinlikle müsaade etmediğini göstermek adına Tirmizi ve Ebu Davud da geçen bu Hadis-i Şerifi halkımız ile paylaştık. Temennimiz İslam’ın bizden istediği tavrı televizyonlarda hakkı haykıramayan hocalar yerine, Kur’an ve Sünnet ışığında öğrenmemizdir.”

Dernek mi, vakıf mı ya da herhangi bir yasal tüzel kişilik mi olduğu anlaşılamayan Genç İslami Hareket adlı gerici oluşumun internet sitesinin “Hakkımızda” ve “İletişim” bölümlerinde hiçbir bilgiye rastlanmaması ve logo olarak IŞİD bayrağına benzeyen bir logo kullanmaları dikkat çekti.

Sendika.Orghttp://www.sendika.org/wp-content/uploads/2015/07/ankara_lgbti_nefret_afisi-3.jpg

http://www.sendika.org/2015/07/ankarada-gericilerden-lgbtileri-hedef-alan-afisler/

bıyanlış var olayda..
lut kavmı dıye bırsey var evet.. yok olmuşlardır evet..
ama LUT KAVMİnde ; aile içi cinsel ilişki , ensest ilişki sapkınlık olarak gösterilmişti.. arada çok sağlam bır fark var..
Bildiğim kadarıyla tabi..

şokkkkk:KK57::KK57:
neden böyle vahşi,acımasız ve cinayeti savunur derecede katil ruhlu olduk. bu toplum böylemiydi. zeki müreni alkışlayan,ferdi özbeğeni seven topluma noldu. neden bu duruma geldik

gecen gün eşimle bu konuyu konuştuk aramızda. LGBT hakkında..
yorumu aynen senınki gbi oldu.. Bülent Ersoyu alkışlayıp , zekı murenı dınleyerek buyuduysek , kimsenın ses etme hakkı olmamalı. en azından cevrelerıne sapkınlık yapmıyolar dedı..
(buarada ferdi özbegendemı :KK57: ilk defa duydum)

bıyanlış var olayda..
lut kavmı dıye bırsey var evet.. yok olmuşlardır evet..
ama LUT KAVMİnde ; aile içi cinsel ilişki , ensest ilişki sapkınlık olarak gösterilmişti.. arada çok sağlam bır fark var..
Bildiğim kadarıyla tabi..
Ben de öyle bıliyorum Lut kavmini

gecen gün eşimle bu konuyu konuştuk aramızda. LGBT hakkında..
yorumu aynen senınki gbi oldu.. Bülent Ersoyu alkışlayıp , zekı murenı dınleyerek buyuduysek , kimsenın ses etme hakkı olmamalı. en azından cevrelerıne sapkınlık yapmıyolar dedı..
(buarada ferdi özbegendemı :KK57: ilk defa duydum)
evet. ferdide gaydir..

'Ferdi Özbeğen, hayatını paylaştığı Hilmi Mutlu'yu evlat edinmişti'

'Hayatını geçirdiği insanla yasalar izin vermediği için resmen birlikte olmayan nice eşcinselin başvurduğu yöntem evlat edinmeydi'
page_ferdi-ozbegen-hayatini-paylastigi-hilmi-mutluyu-evlat-edinmisti_351947463.jpg

inPaylaşın

Sözcü yazarı Oray Eğin, geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren sanatçı Ferdi Özbeğen'in hayatını paylaştığı Hilmi Mutlu'yu evlat edindiğini öne sürdü. Yasalar izin vermediği için resmen birlikte olmayan birçok eşcinselin başvurduğu yöntemin evlat edinme olduğunu söyleyen Eğin, yazısını "Bunca yıldır bu kanunun geçmesi için mücadele edenlerin eşitlik arzusu pratik nedenlere de dayanıyor. Karı-kocaya tanınan sosyal sigorta, miras hakkına, vergi indirimine sahip olmak gibi" diye sonlandırıyor.

Oray Eğin'in "Türkiye’nin ilk eşcinsel evliliği beyaz piyanonun arkasında yaşandı" başlığıyla yayımlanan 05 Temmuz 2015 yazısı şöyle:

"Ferdi Özbeğen’in vasiyetini beğenmeyen Hilmi Mutlu (Özbeğen) hakkını istiyor.

Benim kuşağım ve benden öncekiler için eşcinsel evliliğinin hep tahayyül edilemez bir kavram olduğunu düşünürdüm. Bir erkeğin sevdiği bir erkekle, bir kadının sevdiği bir kadınla evlenebilme ihtimalinin kimi ülkelerde gerçekleşmeye başladığı 2000’lerin başından beri de neden böyle bir ihtiyaç duyulduğunu da anlamakta güçlük çekerdim.

LGBT hareketi sadece cinsellik olarak değil, yerleşik düzenin bütün kalıplarına karşı çıkarak gelişmişti. Evlilik ise bu toplumun en ilkel, en dayatmacı, en sıradan kurumlarından biriydi.

Kuşkusuz, toplum gibi ben de evrildim. Meselenin sadece yüzük takmaktan ibaret olmadığını anladım. Oysa bunu bizlerden çok daha önce hayal etmiş, hatta yasaklara rağmen kendi yöntemini bulmuş eski kuşaklar vardı. Keşke, geçen cuma günkü Amerikan Yüksek Mahkemesi’nin evlilik eşitliğini tarihi bir hak olarak tanıyan kararına tanıklık edebilselerdi.
Keşke Ferdi Özbeğen hâlâ aramızda olsaydı.
Gençliğinde çektirdiği fotoğraflarla pek çok genç erkeğin yüreğini hoplatan beyaz piyanonun ardındaki efsaneyle hayatının son yıllarında sık sık telefonda konuşma imkanım olmuştu.

Ferdi Özbeğen hayat arkadaşını evlat edinerek yasanın açığından faydalandı.

Uzun sohbetlerde anılarını anlatır, aşklardan bahsederdi. Hayatını paylaştığı Hilmi Mutlu’yu 1999’da evlat edinmişti. Henüz eşcinsel evliliğini kanunen tanıyan bir ülke yoktu dünyada, kavram bile pek çokları için çok yeniydi. Dönemin Hürriyet gazetesinde şöyle bir ifade yer alıyor: “İki eşcinselin yaşantısını konu alan ’Çılgınlar Kulübü’ benzetmesine…”
Uzun bir ’Yok canım ne alakası var, kanuni hakkım bu benim’ açıklamasının ardından “Benim yaşam şeklimle bu olayın hiç bir ilgisi yok” cümlesi de çıkıyor ağzından.

Ferdi Özbeğen aslında Liberace’nin bile yapamadığını yaptı. Hayatını geçirdiği insanla yasalar izin vermediği için resmen birlikte olmayan nice eşcinselin başvurduğu yöntem evlat edinmeydi. Recep Tayyip Erdoğan bir keresinde “Tüzüklerle savaşarak geldik” demişti ya, işte binlerce eşcinselin başvurduğu oyuncaklı yöntem de buydu; yasaklara nanik yapmaktı.

Eşcinsel evliliği bir ömrü beraber yaşama vaadinden, düğün gecesi çalınan Nükhet Duru şarkılarından ya da en güzel damatlığı giymekten ibaret değil.

Bunca yıldır bu kanunun geçmesi için mücadele edenlerin eşitlik arzusu pratik nedenlere de dayanıyor. Karı-kocaya tanınan sosyal sigorta, miras hakkına, vergi indirimine sahip olmak gibi.

Ferdi Özbeğen vak’asında ise her şey güllük gülistanlık değil. Sanatçı bütün malvarlığını Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığı için Hilmi Mutlu (Özbeğen) vasiyetin iptali davası açtı. Görüyorsunuz, evliliğin bazı tarafları herkes için aynı işliyor."

Son düzenleme:
İnandığı dine göre "lgbti " yi yanlış bulurken , inandığı dinin Öldürmeyi yasakladığını unutması ne kadar da komik. Her şey işlerine nasıl gelirse , Bravo :KK9:
yok, sadece islamiyet için değil, tüm tek tanrılı dinler için söylüyorum, hiçbir din öldürmeyi yasaklamaz. o "öldürmeyeceksin" ibaresi sadece inananlar içindir bu sebeple örneğin "cihat" kavramı var İslamda. Hristiyanlıkta "haçlı savaşları" vs, vs.
şu anda Işid'in işlediği vahşete bulduğu kılıf da "cihat"tır mesela.

yok, sadece islamiyet için değil, tüm tek tanrılı dinler için söylüyorum, hiçbir din öldürmeyi yasaklamaz. o "öldürmeyeceksin" ibaresi sadece inananlar içindir bu sebeple örneğin "cihat" kavramı var İslamda. Hristiyanlıkta "haçlı savaşları" vs, vs.
şu anda Işid'in işlediği vahşete bulduğu kılıf da "cihat"tır mesela.

Haklısın kuzu.Hristiyanlar Müslümanlara bunu yaptı dediğinde cihatları hatırlatırım ama o zaman "din" için olur , sanki diğerleri ne için yapıyorsa.:KK24: Şiddet kötü bir şey olsa da bir defaya mahsus şu şiddet yanlılarını ortadan kaldırsalar pek memnun olurum. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş :KK5:

ya aklım almıyor.
bazı insanların beyinleri neden böyle, neden böyle davranıyorlar anlamıyorum. bu insanlarla aynı ülkede yaşıyorum, aynı havayı soluyorum.
tiksiniyorum şu zihniyetteki insandan.

Niye şaşırdın? 1 haftadır forumda okuduklarının bir tık ileri gidip eyleme geçirilmiş hali. Hala şaşırıyor musun böyle şeylere?

yok kuzu, şaşırmadım sadece nasıl oluyor da oluyor anlamıyorum, anlamıyorum bu kafayı
Benden olmayan, benim gibi düşünmeyenin burada işi yok düşüncesi. Benim hayatım bana, onun hayatı ona diyemeyip yaftalamak, etiketlemek, ötekileştirmek, dışlamak... Önce dışlamayla başlıyor, sonra barındırmamayla devam ediyor, sonrası işte böyle öldürmeye varıyor.

Biz ağzımızı açtığımızda anlamadan dinlemeden saldırıyorlar, lakin bizim demek istediğimiz olayların bu noktaya varacağı. Ama anlamak istemeyene anlatamıyorsun.

Ne diyoruz?

Homofobi öldürür. Bu kadar yalın.

Bu adamlardan herhangi biri, lgbti bir bireyi öldürürse de kanları hepimizin elinde olacak. Başta da yaradılanı severim Yaradandan ötürü olması gerekenlerin.

X