Bugün 18. günümdeyim ve kontrole gittim. Şu anki görüntüm bile benim için yeterince iyiyken doktorum bu halimin bile ödemli olduğunu, daha da inceleceğini söyledi, inanamadım. Dikiş izim hiç yok, boğum boğum bir görüntü hiç yok. Tam görüntünün oturması 6 aya kadar varabilen bir süreymiş. Bir de dikişler iyileştikten sonra lazer yaptıracağım, orayı daha sıkılaştıran, renk açan bir işlemmiş. Onu da paylaşacağım.
Yürümem, oturmam çok rahat. Oturmaya ikinci haftadan itibaren başlayabilmiştim. Çamaşırı da artık gazlı bez kullanmadan giyinebiliyorum. Tek sıkıntım deli edercesine kaşıntı. Gerçekten çok rahatsız edici, uykumdan falan uyanıyorum. o da 1-2 hafta sürermiş, dikişlerim tamamen eriyene kadar. Pansuman yapmayı bıraktım. Kaşıntı için yumuşatıcı bepanthen gibi kremler kullanacağım.
Akıntım pek olmuyor gibi. Gerçekten bu ameliyat akıntı sorununa da iyi geliyormuş sanırım ama hala bunu demek için erken bence. Biraz daha gözlemlemem lazım kendimi. Çünkü ilk 2 hafta sürekli baticon kullandım, sonra da adet oldum. Adetim yeni bitti, tam emin değilim o yüzden.
İlişki için minimum 3 hafta demişti doktorum ama ben buna uygun hissetmiyorum hala. Zaten dikişlerim tamamen düşmediği için 1-2 hafta daha beklesem iyi olurmuş. Ben bu süreyi uzatabilirim belki.
Ben ergenliğe girmeden önce ilk defa kadın doğuma muayene olmuştum, Hiç unutmuyorum, o sandalye çok rahatsız ediciydi benim için. O zamandan beri de yıllarca doktora gittim, her doktor dedi ki aman ucundan alıcaz işte. Şu an şükrediyorum iyi ki zamanında bilinçsizce yaptırmamışım diye. Bu hafife alınmaması gereken bir ameliyatmış.
Tüm sürecime gelecek olursak doktorum Esra Demir Yüzeri kesinlikle öneririrm. Aşırı tatlı bir kadın, çok içten, neşeli. Ameliyat sonrasında da ilgisini eksik etmedi sağolsun, ne zaman istesem ulaşabildim kendisine (bu benim için çok önemliydi) ve en önemlisi sonuçtan çok memnunum. Olanlara, olacak olanlara şimdiden geçmiş olsun diliyorum. Özelden, buradan her türlü yardımcı olmaya çalışırım.