Ankara'da KPSS-A Dershanesi

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.246
198
Konum ilgili bölümde hiç görünmediği için buraya da açıyorum.

Ankarada dershane arayışındayım kızlar. Çevremdekilerden dolayı PEGEM ve DOSYA düşünüyorum. Genel olarak dershaneler hakkında pek bir bilgim yok. Artılarıyla eksikleriyle tüm dershaneler için bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Verdiğiniz bilgilere göre bu mesajımda arşivleyeceğim artı ve eksilerini. Belki başkalarına da faydası olur.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Yörünge: -
Yükseliş Kariyer: +
Sınav: +-
Pegem: +
Dosya: +-
Monopol:
Makro:

Son düzenleme:

özel sektör bezmişliği ile ben de A grubuna mı hazırlansam diyorum... dershaneye gitmeye de üşeniyorum ama iktisat muhasebe öğrenmem gerek :/ Dosyayı düşünüyordum ben de gidersem diye.

özel sektör bezmişliği ile ben de A grubuna mı hazırlansam diyorum... dershaneye gitmeye de üşeniyorum ama iktisat muhasebe öğrenmem gerek :/ Dosyayı düşünüyordum ben de gidersem diye.
Gelir bakımından daha avantajlı olmayacaksa hiç KPSS ile uğraşma derim. Iktisatta temeli anladı mı gerisi gelir ama muhasebe daha tek düze, o kolay olur. Aynı okulda aynı bölümde olduğumuz kuzenim dosyaya yazıldı. Diğer bi kuzenimizin önerisiyle. Pegemde ise çok yakın iki arkadaşım var. Geçen sene de pegem 32 puan türünde birinci çıkararak rekor kırdı. Birinci fakülteden arkadaşımdı. Bu yüzden sempatik geliyor. Hala bu iki seçenek arasındayım. :)

Bu konulardan atanmam sebebiyle epey uzaklaştım ama benim sana tavsiyem kesinlikle isim yapmış bir yere gitme. Daha butik, bire bir eğitim alabileceğin bir yere git.

yok, gelir bakımından düşüş yaşayacağım kpss A olursa

ama gündüzüm gecem belli değil, sürekli ya uçaktayım yada pc başında sunumlar analizler insan çıldırıyor belli bi yerden sonra. Üstelik takdir görmek zerre kadar yok. Huzurum daha önemli gibi geliyor artık bilemiyorum :/

Benim bi arkadaşım pegeme gitti ama 87-88 civarında almıştı hiç bir yer olmadı elendi hep kurum sınavlarında. Bu sene evden çalışıyor, tekrar girecek temel oluşturdu orda ama memnun sayılırdı genel olarak.

Bu konulardan atanmam sebebiyle epey uzaklaştım ama benim sana tavsiyem kesinlikle isim yapmış bir yere gitme. Daha butik, bire bir eğitim alabileceğin bir yere git.
ÖSS zamanında butik bi dershaneye gittim. Maalesef birebir derslerim hep galeyana gitti. Sınıfa anlatıldığı gibi olmadı. Esgeçildi, kısa kesildi. Sınıf derslerinde ve etütlerde soruları hocalara ben anlatıyordum matematik ve geometride. O derece vahimdi yani. Tecrübeli hocalar çok az giriyordu. Ilk yılımda istediğim puanı alamadım. Ikinci yılımda isim yapmış bir dershaneye gittim. Yayınlarıyla hocalarıyla çok iyi bir yıl geçirdim. Aynı zamanda rekabet ortamı ve disipliniyle de. Bu tecrübem nedeniyle butik dershanelere iyi bakmıyorum. Çevremdeki başarılı insanların daha çok tercih ettiği ve işinin ehli olduğu düşünülen büyük güvenilir bir yere gitmek istiyorum.
Yine de önerin için teşekkür ederim. :)

meslek nedir ? ben de istifa edip o mesleğe mi geçsem

O başka tabi :)

Allah yardımcınız olsun cok zor gerçekten.

Özel sektör daha renkli geliyor bana :/ ingilizcem iyi olsaydı özel sektör düşünürdüm ama ingilizcesiz halimle abuksabuk yerlerde çalışmak istemiyorum. A grubunda sürekli masabaşında oturmak zorunda kalabileceğin yerler de olabilir. Ne kadar yüksekte olursa olsun. O zaman da hem gelirin daha az hem işin daha tekdüze, daha mutsuz olabilirsin. Bayağı bir efor harcaman gerek KPSS için, iyi düşün. :). Ayrıca kamuda da kimse aferin demez.
Senden de dosya ve pegem için kötü olmayan yorumlar aldım sağol çok yardımcı oldun. Hala iki seçenek.
Bu arada birinci oldu dediğim kişi de kurumlarda çok başarısız oldu. Garip.

Şuan danışmanlık veriyorum enerji sektöründe, uluslararası ilişkiler mezunuyum ama davulun sesi uzaktan hoş gelir çeken bilir :) Stres, baskı, vs. bunlar bana bazen maaştan daha önemli geliyor.
Doğru tabi ki. şaka yapıyorum. geç devlete kendine, sevdiklerine bol bol vakit ayırırsın

garip değil, özelden mesaj atarsan detaylı bilgi verebilirim bu konularda AB bakanlığı, merkez bankası yada dış işleri o tarz bir yer düşünüyorum olursa, dilimi kullanacağım bi kurum hedeflerim.Özel sektörün iyisinde ingilizce türkçe gibi artık sorgulanmıyor bile, hep daha fazlası...kendimi sülüklerin emdiği biri gibi hissediyorum bazen. Gece 2de hala ofiste çalışmak gibi abukluklar, işle yatıp işle kalkmayı seviyorsan özel sektör koymaz tabi adama :)

Biraz geç kalınmamış mı dersane fikri için. :26: Seneye olacak sınav için araştırma yapıyorsan da sınav kalkacak falan diyorlar bilemedim ki.

Ben Yükseliş Kariyer'e gittim ve gayet memnundum. Özellikle hukukçuları şahane gerçekten. Kadro değişti mi bilmiyorum ama.

E gitmeyeyim mi dershaneye. KPSS kalkarsa başka sınav gelir veya kurumlara hazırlık olur, bir şekilde birşeyler yapmak lazım yani.
Kayıt için niye geç dedin? Geçen sene kaydolan kişilere sorduğumda benden çok daha sonra kaydolduklarını gördüm. Çvremdekiler de yeni yeni oluyor. Önerin için de tşk ederim. :)

2014 Kpss'den bahsediyorum ben. Sanırım aynı sınavdan bahsetmiyoruz.

Dersane önemli değil bence. Ben de 2012 de 90 üzeri puan alarak atananlardanım. Ankara'da Sınav'a gittim. Bazı hocaları iyiydi, bazıları kötüydü. Kişinin kendisinde bitiyor bence. Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Murat yayınlarını mutlaka çözün. Onun kitaplarına çok yakın çıkmıştı sorular. Dersanesi de iyidir muhtemelen ama diğerlerine göre iki katı pahalıydı.

Evet

Bu sene de gireceğim ama kendimi denemek için. Dershaneyle seneye hazırlanacağım.

Alan için dediğim gibi kendi dersanemden çok memnundum. Monopol çıktı bir de piyasaya son yıllarda. Onu da öven çok. Aklımda bulunsun da dersane tavsiyesi duyarsam yazarım buraya. Başarılar diliyorum şimdiden.

Bu arada nereden uydurdum acaba Ankara'da dersane aradığını ben? Hep Ankara dersaneleri tavsiye ediyorum da.

bence önemli. Hocalarımdan daha kötü insanlardan gidip ders dinlemek istemem. Mesela bazı hocaları iyiydi bazıları kötüydü demişsiniz. Böyle bilgilere ihtiyacım var. Bazıları diyor ki mesela sadece şu dersinki kötü onun dışında buraya gelsen pişman olmazsın. Böyle bilgilere ihtiyacım var yani.
Dediğiniz gibi Murat yayınlarını önemişlerdi. Dershanesinin ise a grubundan çok b grubu için iyi olduğunu söylüyorlar. Oraya gitmeyeceğim ama kaynaklarından faydalanacağım. Hocalar iyiyse kişide bitiyor tabi. Ben hocalar ve imkanlar kısmındayım daha. Tabii ki bende bitecek de bilgiyi nasıl alacağım da önemli. :) çünkü bir nevi sınav tekniğine ve teste göre de yönlendirmeye ihtiyacımız var. Üni hayatım boyunca istatistik dışında pek test sınavım olmadı.
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…