Ankara'da metroyu su bastı

Zamanında eve gelmişim demekki . ama havadan belliydi çok kararmıştı.

Genelde tüm şehirlerin sorunu bu alt yapı meselesi .. ama ne kadarda iyi olsa bir kapasite vardır fazlası oldumu butur haller meydana gelebilir hangi şehir olursa olsun ....

bence genel olarak şehir yapılanması ve projelerinde 20 yıl sonrasını düşünerek alt yapı yapılmalı ...

Ay bende sen gül diye yaziyorum zaten :). Malum yastasiniz seçimlerden bu yana :) hehe bir de CB seçimleri var ona da hazirliyoruz şimdiden gülün eglenin de en az hasarla atlatin bu kez diye :)) neyseki metromuz varda su basiyor ya olmasaydi :)))

Türkiye'de zaten her yer her zaman sorunlu gibi sözlerle geçiştirilecek bir beceriksizlik değildir.

Bunun bir tık ötesi vatandaşın beyin ameliyatını, AKPye yakın olduğu için mesela bir manavın yapmasıdır.

O günleri görmeyiz inşallah.

Secimlerden degil Somadan bu yana yastayim.
Ah canim anlasan keske parti tutmuyorum secimler benim icin yas sebebi degil. Istemedigim sekilde yonetiliyorum buna tepki veriyorum diye cehapeli mehapeli falan olmuyoruz. Anlayacak misiniz artik ne kadar surerse beklerim ben yeter ki anlayin

kendi düşüncenize yakın olanları alıntılıyorsunuz da farklı olanları alıntılamıyorsunuz sanırım, neyse benim için fark etmez..

Gercekten SIKILDIM ben bu ithamlardan ya..
MEsela bu baslikta iki kisiyi alintilamisim, biri alaraey digeri dansmarue..
Ikiside farkli düsünceler olan kisiler..

Yani sadece alintilamayi sevemedigim icin alintilamiyorum, neden illede bir baska sebep arayisinda insanlar..

Bu forumda sürekli birseylere takilinip kalinmasi ve sürekli fikirleri degil, sekilleri, yazi tipini, smiliyleri, harf hatalarini konusan yada bunlar icin aklinda binbir fantazi kuran insanlar gercekten bana saglikli gelmiyor..

Kullandigim gülücük isaretleri olay oldu, o an yaziyi yazarken nasil ruh halindeysem onu yansittim, yüzümde tebessüm varsa yansiittim kaldiki bunu istemsiz yapiyorum o an tebessüm ediyorsam o isareti koyuyorum aliskanlik dedim yokk anlatamadim:))
Alintilamiyorum cünkü sevmiyorum dedim , yok altinda bin türlü neden arandi..
Fikrimi yazarim, okudugum cevaplarda, cevap vermek istedigim bir konu olursa cevap veririm, umurumda olmayan yada verdigi cevabi umursamadigim kisilere cevap vermem yani öyle iste..
Yani bu kadar takintili olmayi anlamiyorum ben..

Burasi sanal alem, kimsenin kimseye bir yaptiriminin falan olmadigi, insanlarin birbirini tanimadigi, yanliz fikirlerini, düsüncelerini ifade ettikleri biryer..
Bu kadar kassmaya ne gerek var..
Neyse ne iste yaz gec..

Gercekten bu kadar inceleme, irdeleme, sebepler, sonuclar bulmayi sagliksiz buluyorum..

Alintilamiyorum cünkü sevmiyorum ama sizide alintiladim bakin, gönlünüz kalmasin diye:)

Son düzenleme:

alıntıladığınız için teşekkür ederim :)

Umuyorum birgün, yakın gelecekte olamayacağı belli ama elbet birgün yağmur gibi, sel gibi, deprem gibi doğa olayları yaşandığında alt yapı eksiklikleri olduğu, binaların ne kadar özensiz ve insan hayatı önemsenmeden, yapmış olmak için yapıldığı gerçekleri konuşulur.

Birgün tüm ihmaller egolardan sıyrılarak, partiler üstü konuşulacak hale gelir.

Ankara, İzmir'i bilmem lakin İstanbul yıllardır ama yıllardır, yap boz tahtasına döndü, kanalizasyon, yol, doğal gaz boruları kaç kere takıldı, kaç kere söküldü, her yeni belediye başkanı bir öncekinin yaptıklarını yıktı yenisini yaptı.

Mahalle aralarında, bayırı bol mahallelerde önce var olan parke taşlar söküldü, asfalt döküldü, sonra asfalt kazıldı parke taş döşendi, kaldırımlar o taş olsun dendi, belediye başkanı gitti yeni gelen başka taş döşedi.

Doğalgaz boruları 6 ay arayla yenilenen ilçeler biliyorum, bir döşendi, peşine borular darmış denip söküldü yerine daha geniş borular döşendi.

Yıllarca o parti bu parti diye halkın bir umut seçtiği il, ilçe belediye başkanları olanın üstüne daha fazlasını katayım demek yerine olmadık fuzuli şeyleri bile sırf diğerinin yaptıklarını yok etmek adına söküp yenisini yaptı.

Çoğu belediye kasası sıfırı tüketmiş halde teslim edildi yeni başkana, borçlu, sıfır kasalar.

İsrafta, müsriflikte sınır tanımıyoruz, alt yapı sorunlarımız var, binalarımızın büyük kısmı sorunlu ama biz hala nelerin peşindeyiz.

Ülkemizde nuh tufanı yaşanmadı, ülkemizde el nino kasırgası yaşanmadı, ülkemizde tsunami yaşanmadı, birkaç saatlik yağmur yağışları sonrası İstanbul, İzmir, Ankara bu hale geliyorsa Allah büyük felaketlerden korusun.

Anormal olan metroyu su basması değil, 21.yy da 10dk yağmurla her yerin sel olması. Ayrıca 2. fotoda su tavandan akıyor, hep böyle metroların tavanları durmadan damlıyordu zaten.
ne olmuş öyle ya. hep kızılayda sokaklarda yürüyorum metronun şu halini şimdi gördüm daha. tavandan akan sular inanılmaz. rezil bir de utanmıyor hiç.

Önce bir yillardir hizmet görmemis ülkeyi ayaga kaldiralimda sonra örnekte oluruz:))

Ayrica sadece cok yagmur yagmista birkez böyle olmus gibi birsey yok..
Bavyara nin hemen hemen heryil yasadigi bir olay bu...

Bayern`de yasiyorum.Burda eger yagmur uzun süre yagarsa özellikle nehir kenarlarinda bu yasaniyor.Ankara`da ne kadar süre yagdigini bilmiyorum ayrica Ankara`da bildigim kadariyla göl ya da nehir yok.

şçşl.
sillllllllllllllll
şşp..................
silllllllllllll,
ş.ççii
silllllllllllllll

ne yazssam bilemedim.......
en iyisi hiç yazmamyayım

Ankarayı su bastı ohh ohhh
ev ve iş yerleri su altında kaldı şıkdım şıkıdım
izmirden sizeneorda bereket yağdı
ver alahım ver selli sulu yağmur,
sel olmazdı başkan olsaydı Mansur

Bayern`de yasiyorum.Burda eger yagmur uzun süre yagarsa özellikle nehir kenarlarinda bu yasaniyor.Ankara`da ne kadar süre yagdigini bilmiyorum ayrica Ankara`da bildigim kadariyla göl ya da nehir yok.

Hadi Münih i donau nehri varda ondan su basiyor, Thüringen de büyük bir nehir yok birsey yok orayi niye basiyor, biraz fazla yagmur yagsa insanlar bodrum katina su basacak, tepme yapacak diye korkuyor..

Zaten sorun o degil, olabilir basabilir, siz her tedbiri alirsiniz ama yinede bir aksaklik olabilir hani denirya " kul yapisi bu Allah yapisi degil" diye o hesap yani aksakliklar olabilir, önemli olan eksiklikleri olabildigince gidermek ve önlem almak..

Ama burada konusulan baska..

Izmir de su baskini olur, AKP li biri baslik acar, herkes karsi ataga gecer, savunurda savunur ama Ankara da baskin olur herkes hucuma kalkar sayistirirda sayistirir..

Yani olaylarda söylenmesi gereken, konusulmasi gerekenler olmuyor, olay sapiyor amac baska yöne gidiyor, konusulmasi gerekenler konusulmuyor sorun bu!!

Son düzenleme:
Ve o yol çökmesi nedeniyle metroyu su basmis ... Nedeni anlasildi herhalde herkesçe :) ankaralilara geçmiş olsun...

Ankara'yı dün etkisi altına alan sağanak yağışın ardından Batıkent metro istasyonunu su bastı. Bugün de yine Batıkent'te İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta çökme meydana geldi.

Ankara'da Batıkent Metro İstasyonu'nun tavanının su alması nedeniyle platform üzerindeki yolcular zor anlar yaşadı. Metro istasyonunda beklerken şemsiye açan vatandaşların fotoğrafları Twitter'da da paylaşıldı.

Başkent'teki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237 Sokak'ta da çökme meydana geldi.

Belediyeciliğinle bu kadar övünmenin faturasını halka b u kadar sıkıntı vererek yaşatırsınız işte..
Fişkiyeden sonra metro'yu sel götürüyor,yollar çöküyor...
Saat dikeceğine kapı dikeceğine kanalisazyona ağırlık ver melih efendi

Bu çökmeler maalesef alt yapı yetersizliğinden yağan yağmur akıp gidecek yer bulamayınca şiddeti ve basıncı gelip geçtiği yeri harap ediyor, Türkiye genelinde alt yapı yetersizliğine kesin çözüm bulmaları lazım, bulunan çözümler gelip geçici çareler, İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde nüfus artıyor, arttıkça sorunlarda artıyor, Ankara'da deniz yok belki ama gölleri, dereleri, bildiğim kadarıyle 12 tane barajı var, büyük gelişmiş ülke mi olmak istiyoruz, buyrun çözüm, bu kadar hızlı yağan yağmur toprağın derinlerine işleyip toprak tarafından emilemiyor, o zaman yapın sağlam köklü bir alt yapı, içinde 2-3 insanın rahatça yürüyebileceği elektrik, doğalgaz, su, telefon vb hatların içinden geçtiği tüneller yapın, o tünellerde mazgallar olsun, şiddetli yağan yağmur o mazgallardan içeri tünellere aksın, tünellerde barajlara, göllere, akarsulara taşısın yağmur suyunu.

Zor mu değil, imkansız mı değil, uzun sürer ama olur, maliyeti yüksek olur ama olur.

Diğer türlü sürekli problem ve masraf yapılıyor, doğalgaz sorunu olur, hemen ordaki asfalt kırılır, etrafı çevrilir, elemanlar gelir çalışır, yüz metre ötede bir arıza daha, yine asfalt kır, eleman getir, asfaltlar yamalı bohçaya döner, arızanın tam yeri anlaşılana kadar epey bir alan kazılır ve siz nerdeyse yılın hergünü biryerde yol bakım, doğalgaz bakım, su arıza, elektrik arıza yazan üstünde belediye tulumu olan adamların çalışmalarına şahit olursunuz.

Geçici çözümler çözüm değildir, üstelik daha masraflıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…