ankarada öğrenci olmak

slim_shadyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
23
3
28
meraba kızlar ankarada üni okuyorum bu sene ilk senem gittiğim yerlerden sıkıldım artık sizin kesinlikle gör dediğiniz bi yer var mı veya ankarada en sevdiğiniz yerleri söyleseniz?? park olur kafe olur bar olur tarihi yerler müzeler falan olur hiç fark etmez. bi de ankarada öğrenciysen kesin şunu şunu yap dediğiniz bir şey varsa söyleyin lütfeen. teşekkür ettim şimdiden çok öptüm :KK36:

Ulus ve kale civarını kesinlikle gezmelisin. Anadolu medeniyetleri müzesi, ilk TBMM, resim heykel müzesi var oraları gezebilirsin.
GOP'ta ben Papazın Bağını çok severim. Apartmanların arasında gizli bir bahçe var orada ve o gizli saklı kalmış yeşil hali çok hoşuma gider. Özellikle bu mevsimde...
Cer modern mayısta jazz dinletileri ve açık sinema etkinlikleri yapar. Kesinlikle çok keyifli olur açık hava etkinlikleri ve içerideki sergiler de kesinlikle çok güzel olur sevdiğim bir müzedir.
Ahlatlıbel de uçurtma uçurması ve piknik yapması keyifli bir yerdir. Baharda biz arkadaşlarla orada eğlenceli günler geçiyoruz öneririm.

harikalar diyarı :KK45:yazın gel bi tane düğüne karışırsın burda

Tunali ve bestekar aksam gece takilmalari icin uygun...yesil gormek istiyosan ahlatlibel eymir...yuruyus yapmak istiyosan dikmen vadisi...kahvalti icin papazin bagi...eski tarz yerleri seviyosan ulus cIkrIkcilar yokusu, kale ve civari..incik boncuk takidan hoslaniyosan kaledeki toptancilar...sauna hamam tarzi yerlerdrn hoslaniyosan kızılcahamam...avm olarak favorim taurus avm...mangal seviyosan golbasindaki mogan parki...sevgilinle buluscaksan ve kimse gorsun istemiosan eryaman goksu parki veya atakulenin arkadindaki botanik parki...thats all..:KK76:

meraba kızlar ankarada üni okuyorum bu sene ilk senem gittiğim yerlerden sıkıldım artık sizin kesinlikle gör dediğiniz bi yer var mı veya ankarada en sevdiğiniz yerleri söyleseniz?? park olur kafe olur bar olur tarihi yerler müzeler falan olur hiç fark etmez. bi de ankarada öğrenciysen kesin şunu şunu yap dediğiniz bir şey varsa söyleyin lütfeen. teşekkür ettim şimdiden çok öptüm :KK36:
Aaah ahhh. Yaşlandığımı hissettim bir an... Ankara'nın gece manzarasından başka bir şeyi yok :) Ben Atakule aşığıyım. Akşamları çıkıp, Botanik parkta yürüyüş yapmak güzel oluyor. Orada oturup kafa dinlemek güzel olur. Tabi bu benim düşüncem :) Sevgilin varsa Göksu Parkı'na gidebilirsin. Dağ kızağına falan binersiniz, o eğlenceli oluyor. Gezmesi, cafeleri falan güzel yani. Ulus'la Sıhhiye arasında gençlik parkı var. Benim en sevdiğim yerlerden biri diyebilirim. Akşam 9-10 gibi gidince çok eğlenceli oluyor. Ama oraya da yalnız gitmemelisin tabi. Zevki çıkmaz. Adrenalin diye bir şey var, o çok eğlenceli. Hemen parkın biraz ilerisinde opera binası var. Operaya, baleye gidebilirsin. Tiyatroya da... Bi kötü mavi göl var Mamakta. Orayı hiç sevmem ama arkadaşlar hep pikniğe oraya gidelim derlerdi. Bomboz bir yer. Onun dışında bahçeli var zaten. Bizim fakülte Emek'te olduğu için hep emek bahçeli civarı takılırdık. Eğlenceyi seviyorsan, bizim evin yakınlarında Dem diye bir meyhane vardı. Atakuleye çok yakın. Ahmet Mithat Sokakta. 7-8 kişi olunca gerçekten çok eğlenceli oluyor. Meşrep diye bir mekan var orası Dem'e göre daha genç insanların mekanı. O da Çankaya'da. Orası da cidden çok eğlenceli, canlı müzik falan. Çay yoluna da açılmış sanırım ama hiç gitmedim. Ben eğlence mekanlarını seviyordum. Hep çalıştığım için izin akşamları meyhane, cafe-pub tarzı mekanlarda takılıyorduk arkadaşlarla. Standart mekanımız vardı NRY. O da Dem'e yakın. Sedat Simavi Sokakta. Orada bir şeyler içer dart oynarsınız. Böyle yani. Ankara'da pek bir şey yok. Bir de kırk yılda bir kızılcahamama giderdik piknik ve hamam için. Bu kadar :)

kızılayda passage diye klup de değil bar değil arası orta halli bir mekan var ama üniversite öğrencisi dolup taşıyor yıllardır. perşembe geçeleri karaoke vardı eskiden. canlı performanslarda olur sıklıkla. değişik bir mekan ve hafta içi bile dolar taşar. aynı kişiye ait yine kızılayda 3e diye bir restoran var. ben o mekanıda çok severim terası var. hatta aynı garsonlaru gece passage da görebiliyoruz. rastalı göbekli bir adam vardı masalara oturup kendi mekanıymış gibi muhabbet falan eden artık beyni yanmış bir adam:) kısaca farklı mekanlar ben tavsiye ederim.

bunlar dışında if vardı yine performans mekanı ama yıllardır gitmedim inşallah kapanmadıysa onuda tavsiye ederim:) ( aman yarabbi ne zamandır dışarı çıkmıyorum yaşlanmışım.)

birde ben göksu parktaki kafelerde nargile keyfi yapmaya bayılıyorum.

incekte çok güzel brunch mekanları var yeşillik ağaçlık çiçeklik böceklik. aynı yerde mangalda yapabiliyorsunuz.

kalede and kafe var mükemmel bir manzarası var. restoran ve şarap evi. mükemmel bir yer.

tunalıda cafe des cafe var çok hoş bir mekan. ama haftasonu yer bulun son kişi kör oldu.

bütün leman cafeler güzel kızılay, bahçeli, çayyolu. yemeklernin hepsini tavsiye ederim.

çayyolunda günaydın et lokantası var. özel gün kutlamaları için mükemmel bir mekan.

balgattaki kiloyla et satan yerler doyurucu lezzetli ve bütçeye uygun.

kukla kebap benim için et aşkı.
bunlar dışında bahçelide pek çok nargile oyun okey kafesi var. ufak tefek orta halli barlar var. ama elpasso vardı (böyle yazılmıyor olabilir) kokteylleri berbat olsada ucuz ve ambiyansı güzel bir mekandı.

bir de benim ankaradaki favorim. gece bilkent girişine bir köfte arabası geliyor. onun kokoreçi ve köftesi inanılmaz.

mutlaka çiftlikte kokoreç yiyin.

anıtkabire gidin gittiyseniz bir daha gidin yine gidin hep gidin.

budakaltı diye bir cafe var birde oranın yemekleride güzel. ankarada bikaç yerde var.

gençlik parkına gidin luna parka girin.

anadolu medeniyetleri müzesi ve resim heykel müzesi gibi müzeleri mutlaka gezin.

ankara dt nin başkenti tiyatroya gidin. olmadı opera baleyi deneyin sıkıldınız mı cso konserlerine gidin.

bana göre en güzel sinema kentpark prestige. ekranı büyük koltukları rahat.

ben oranda oturuyorum o yüzden bana göre alışverişin başkenti tunalıdaki pasajlar. tavsiye ederim ucuz ucuz bir ton şey alabilirsiniz. hatta vintage dükkanları bile var pasajların içinde. alamayacağınız markaları denemek istersenizde panora var. armaniden giysi dener bershkadan alırsınız bu da bir eğlence olabilir:)

istanbul yolunda paintball var. o olmuyorsa avm lerde laser tag var toplanın sınıfça gidin. kalabalık daha iyi oluyor.

mogan parka gidin mangal yapın. kuş cenneti var orda. birde kuşların göç yolu üzeri. mükemmel manzaralar yaratıyor göç eden kuşlar.

haftasonu toplanın beypazarına gidin. çarşısı çok güzel. hediyelikler alırsınız.

kızılcahamamda ince su diye bir mesire alanı var yine toplanıp mükemmel bir haftasonu geizisi olabilir. ben çok seviyorum orayı.

biri beni durdursun..
zaten bu saydıklarımla bir kaç ay geçer. iyi eğlenceler.

Ankara büyük şehir ya 1 yılda bitirmiş olamazsiniz, ben bi iki yer siralayayim

-hamam önü, ulucanlar cezaevi rahmi koç muzesi anadolu medeniyetleri muzesi (hepsi ayni yerde)

-(Hamam önünü beğendiyseniz) beypazari

-avmleri saymıyorum ama her birinde bowling, bilardo vs seçeneği var

- oyundan devam edecek olursak Paintball u gokart i kesinlikle öneririm

-yine bir oyun olarak "locked" i denemelisiniz. Ilginc bi deneyim

-harikalar diyari bence güzel. Çocuklaşiyor insan ayrıca lunaparki da barzolardan epey uzak olduğu icin tercih edilebilir

-öğrenci olduğunuz icin arabanızı yok farzediyorum, mavi golde piknik yapabilirsiniz. Kizilaydan mavi göle otobus var. Araba imkaniniz varsa mogan daha güzel bence.

-estergon kalesi

- bugün mamak tarafi nata vegaya gittik, buyuk akvaryumu var , gayet beğendik biz güzeldi sinemasi da çok güzeldi, orayi da önerebilirim. Yol git git bitmedi ankaranin neresine geldik diye şaşırdık biz ama değdi.

- yani bunlar dışında; yazin klasiktir bi Tunalıya gitmek, Kuğulu park veya seğmenler, botanik park. araştırıp gidebilirsiniz. Ayrıca bi çok konser etkinlik filan da oluyor araştırmak gerek biz at binmeye bile gitmistik uzak bi yerlere. Ankarada kış sorun bence, kışın avmden başka secenek kalmiyor. Ama yazlar cok renkli eğlenceli diyebilirim. :)

Ankarada okumus biri olarak sunu kesin yapin diyecegim sey su" okulu hemen bitirin". Garip bi sehir ankara cok skildim dediginiz an bakmissiniz alismisSiniz gitmek istemiyorsunuz geri. Tunali iyidir cadde boyu yurumek.. Kuguluda oturmK. Mekanlarsa takilayim derseniz park caddesi favorimdir bahceli gibi ergen dolmaZ pek. Sehire uzakligi cazip kiliyo orayi sanirim. Farkli
Konseptli huzur veren gramofon kafeye gitmeyi ihmal etmeyin. Koc muzesine gidip een eski bilgisayarlar oyuncaklar nasilmis onlari gorun. Ve duzenli olarak Anitkabire gidin. Illaki gidin. Ankaranin simgesi denizden bogaz koprusunden daha degerli kilandir o!

Ulus ve kale civarını kesinlikle gezmelisin. Anadolu medeniyetleri müzesi, ilk TBMM, resim heykel müzesi var oraları gezebilirsin.
GOP'ta ben Papazın Bağını çok severim. Apartmanların arasında gizli bir bahçe var orada ve o gizli saklı kalmış yeşil hali çok hoşuma gider. Özellikle bu mevsimde...
Cer modern mayısta jazz dinletileri ve açık sinema etkinlikleri yapar. Kesinlikle çok keyifli olur açık hava etkinlikleri ve içerideki sergiler de kesinlikle çok güzel olur sevdiğim bir müzedir.
Ahlatlıbel de uçurtma uçurması ve piknik yapması keyifli bir yerdir. Baharda biz arkadaşlarla orada eğlenceli günler geçiyoruz öneririm.
Cok teşekkür ederim onerileriniz için.:) ctesi ankara kalesine gideceğim o civarlarda kaleden sonra gidebileceğim güzel bir yer var mı

Cok teşekkür ederim onerileriniz için.:) ctesi ankara kalesine gideceğim o civarlarda kaleden sonra gidebileceğim güzel bir yer var mı

Kalenin yakınındaki müzeler ve cafeleri başka arkadaşlar da önermiş. Koç müzesinin içindeki cafeyi ben beğenmiştim yorgunluk kahvesini orada içebilirsiniz yada gramofon cafe yi önermişler zaten. Ama Ankara'nın eski yüzünü yürüyerek keşfetmek güzeldir. Eski meclis, resim heykel, Anadolu medeniyetleri ve koç müzesini gördükten sonra modern sanata ilgi duyuyorsanız salt ulus galerisini önerebilirim. Bunun dışında tam yerini asla tarif edemeyeceğim bir cami vardı Mimar Sinan'ın çizdiği bir cami (Ankara'da Mimar Sinan'ın eseri olduğu pek bilinmez)vardı. Tesadüfen gezerken keşfetmiştik. Yani oraları keşfe çıkın keşfedilecek çok yer var.

X