Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

Yok cnm ben de aynen kalsiyum ve demir kullanıyorum. Ben kendisine sormuştum balık yiyemiyorum napiyim dedim, ceviz badem felan ye dedi, ben de aktara sormuştum, badem ve siyah çekirdekli üzüm aldım, ceviz de yiyorum arada. Çok değil ama, toplasan günde bir avuç. Ama bunlar çok zenginmiş omega 3 vs. açısından. Bir de ceviz süte en yararlı besinlerdenmiş.

Bu arada bana da suyun az dedi, bana da egzersizleri bırak dedi, aynen senin gibi kendimi çok hantal hissediyorum. Ama bu sabah biraz endişeliyim, 3-4 gündür kasıklarımda ve alt karın bölgemde regl sancısı vardı, sanki az sonra regl olacakmışım gibi. Bu sabah şiddeti daha az, ama gün içinde artabiliyor, sanırım birazdan tolga beyi arayacağım =(

Gelişmeleri yine paylaşırım cnm, görüşürüz..

Cok gecmıs olsun cnm ıyımısın sımdı konustunmu tolga beyle? Yalancı dogum sancısı olabılır, uzanınca gecermıs yalancı dogum sancısı.. Bır de gecen gıttıgım doktora aordum dogum sancısı nasıl olur dıye, sırtustu yatınca karnını iki yandan iki elinle tutup hafif sallayınca karnın yumusaksa ve buna ızın verıyorsa kasılman yoktur demıstı.. Egerkı bebek hani bazen tek bır olgeye toplanıp karnı sepsert yapıyoya onun gıbı heryerı duvar kadar sertse o dogum sancısıdır demişti.. Bir dene istersen.. Bu suyun az konusu da biraz işkillendird şimdi beni, sezeryan olsun diye soylemiyordur heralde dimi çunku ben çok güveniyorum tolga beye güvenimi yitirmeyi hiç istemiyorum:( ben de bugün tüm gün dısardaydım cok yorulmuşum artık hiç yaramıyo bu gezmeler:/ neyse işallah çok yorulmuşumdur da gece uyanmadan uyurUm:(

Saol cnm bilgiler icin sevindim bu duruma, tek kafama takilan acaba niye emzik veriyorlarkii ben emzik almadim bile alismasin diye:)) tolga hocayla dogum konusunu konustunuzmu hic?? Normalmi dusunuyosun sen? Ayy zaman daraldikca heyecanlaniyorum bir de biran once 1 ekim gelse diyorum.. Bu arada ben 13kilodayim suan ve son zamanlarda hem elim ayagim cok sisti hem de inanilmaz gaz sancisi cekiyorum sende de boyle sorunlar varmi:((geceleri karin agrisindan uyuyamiyorum ve oglum da sanki hissediyor gibi:(

Cnm selam özelden henüz cvp atamıyorum. O yüzden buradan yazayım dedim. Teşekkür ederim cnm. Çok şükür iyiyim, yani arada oluyor yine ama geçen haftaki gibi değil. Zaten tolga beyi aradım cmatesi hemen gel dedi, nts yaptık, kasılma çıkmadı =) Bebeğin kalp atışları da iyi =) Sen de iyisin değil mi? Az kaldı kontrollerimize hadi bakalım...

Cok gecmıs olsun cnm ıyımısın sımdı konustunmu tolga beyle? Yalancı dogum sancısı olabılır, uzanınca gecermıs yalancı dogum sancısı.. Bır de gecen gıttıgım doktora aordum dogum sancısı nasıl olur dıye, sırtustu yatınca karnını iki yandan iki elinle tutup hafif sallayınca karnın yumusaksa ve buna ızın verıyorsa kasılman yoktur demıstı.. Egerkı bebek hani bazen tek bır olgeye toplanıp karnı sepsert yapıyoya onun gıbı heryerı duvar kadar sertse o dogum sancısıdır demişti.. Bir dene istersen.. Bu suyun az konusu da biraz işkillendird şimdi beni, sezeryan olsun diye soylemiyordur heralde dimi çunku ben çok güveniyorum tolga beye güvenimi yitirmeyi hiç istemiyorum:( ben de bugün tüm gün dısardaydım cok yorulmuşum artık hiç yaramıyo bu gezmeler:/ neyse işallah çok yorulmuşumdur da gece uyanmadan uyurUm:(

Aa burdan yazdığını görmemişim cnm, evet ben de tariflediğin gibi kontrol etmiştim, ama uzun sürünce endişelendim işte. Neyse bakalım. Ya bu arada, dediğin gibi bazen işkilleniyorum ben de su az meselesine. Çünki geçen bi arkadaşım su ultrasonda da az görünüyormuş normalden, dedi. Ama ben de Tolga beye çok güveniyorum. O yüzden sanmıyorum sezeryan için olduğunu. Çünki ben 5 hafta çalışabilir raporu istedim, bnm işten kaytarabiliyor olduğumu biliyordu, yine de tekrar tekrar sordu, bak suyun orta, çok dinlenmen gerekir, kaytaramıycaksan ara ara vermiycem bu raporu dedi. O yüzden içini ferah tut cnm.

sebnemak kullanıcısından alıntı
bende medicana'da doğum yapacağım inşallah,benımde bu tip detaylara çok ihtiyacım var.Sanırım medicanada her çarşamba emzirme ile ilgili eğitim veriyorlarmış,herhangi bir bilginiz veya katılan bir arkadaş varmı acaba?

Malesef hic duymadim. Buhafta kontrol icin gidicem ozaman sorup burdan yazarim

heer çarşamba saat 11.00 ile 12.00 saatleri arasındaymış. danışmanın yanında kocaman afiş var ama sen söyleyene kadar dikkatimi çekmemişti:))

cumartesı gunu kontrolum vardı,çıkışta sekreteryadakı arkadaş konferans salonunda emzirme eğitim oldugunu söyledi,bzde hemen indik.Biz girdiğimizde eğitimin 2/3 ü bitmişti.Eğitim 11-12 saatleri arasındaymış.Emzirme teknikleri,bebek banyosu,gaz çıkarma gibi konuları anlatıyorlar ve en önemlisi de eğitim herkese açık,medicanada doğum yapmasan bile eğitime gelebiliyorsun.

Aa burdan yazdığını görmemişim cnm, evet ben de tariflediğin gibi kontrol etmiştim, ama uzun sürünce endişelendim işte. Neyse bakalım. Ya bu arada, dediğin gibi bazen işkilleniyorum ben de su az meselesine. Çünki geçen bi arkadaşım su ultrasonda da az görünüyormuş normalden, dedi. Ama ben de Tolga beye çok güveniyorum. O yüzden sanmıyorum sezeryan için olduğunu. Çünki ben 5 hafta çalışabilir raporu istedim, bnm işten kaytarabiliyor olduğumu biliyordu, yine de tekrar tekrar sordu, bak suyun orta, çok dinlenmen gerekir, kaytaramıycaksan ara ara vermiycem bu raporu dedi. O yüzden içini ferah tut cnm.

Cnm yazdigini gormeyince ben de merak etmiştim seni. Bi sorun olmamasına cok sevindim.. Ben de calışmıyorum artık aynen senin gibi kaytararak;) haftaya alcam raporu, ama çok da dinlendiğim söylenemz umarım su iyice azalmamıştır:( neyse iyi bari senin için rahattır biran once 1i gelsin de rahatlayayım ben de.. Kaç kilo olmuş bebeğin??

selam ankaralı annişler nasılsınız? çok sık yazamıyorum ama takip ediyorum sık sık sizleri... biz 24.haftaya adım atmak üzereyiz,çok şükür herşey yolunda kızım ve benim için..doğumu yaklaşan annelere bi sorum olacak, bebek çikolatası süsü vs uyguna alacağımız yerler varmı bildiğiniz? değişik bişeyler istiyorum,kalıcı olabilecek...önerilerinizi bekliyorum:54:

arkadaslar cemil hocaya artık bende gidicegim..bu erkek kız meselesi..çok canımı sıktı bütün arkadaslarım cemile gitti 16. Haftadan itibaren net cinsiyetlerini bildiler ben 21.hafta bebegimin cinseyitin farklı oldugunu ögrendim ve sinir oldum...kız erkek fark etmez ama oglum diye sevdim kızım demek garip geldi..biton erkek kıyafeti aldım isim koydum hepsi patladı bana...iyki kızım olacak eli ayagı düzgün olsunda..ama erkek fikrini zor kabullenmistim hep kız isterdim tam bu fikir beni çok mutlu etmisken gene degisti....yanı bu sebeple cemile gitmeye karar verdim!!!birde arkadaslarım hep normal dogum yaptılar buda etken....
Cemil hoca gerçekten süper bi dr..bu benim 4.hamileliğim diğerleri bi şekilde olumsuz sonuçlandı hepsinde ona gittim, her kaybımdan sonra adam neden olabileceği konusunda nokta atışı yaptı diyebilirim... ayrıca gerçekten çok ilgileniyo,12.haftada bebeğime kesin kız dedi kızımı bekliyorum suan...

mesada cemil kaya ile doğum yapmayı düşünen arkadaşlar fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz?Bide ultrasona giren arkadaşlar bebeklerinizin yüzünü net görebilen var mı aranızda?Ben hiç göremedim çok merak ediyorum:(

cnm doğum 5000 tlydi en son sorduğumuzda, geçen hamileliğimdeydi o 8-9 ay önce yani..suan nasıldır bilmiyorum... ultrasonda bebişim yüzünü saklamadı yüz üstü yattıgı için göremedik ama dr baya uğraştı dürttü filan yinede dönmedi kızım yüzünü:(

kızlar merhaba sizleree yine bir sorum olacak.Ben hrs de dogum yapacağım inşallah.Oraya vereceğimiz para içinde 500 tl refakatçi parası varmış.Sizlerinde ödediğiniz veya ödeyeceğiniz ücretlerin içinde ayrıca refakatçi parası var mı?Bana bu ücret haddinden fazla çok ve gereksiz geldi.sonuçta özel hastanede hasta yakınları aşagı yukarı 11 12 ye kadar durulabılıyo. refakatçiye sadece gece 12:00 sabah 8:00 arası ücreti ödeniyor yani buradan o anlam çıkıyor.Sonuçta refakatçiye hizmet mi ediliyor hastanede.Bana ettiği yardım için hastaneye para ödüyoruz çok saçma.Ben bu hastaneye o kadar para ödüyorsam o zaman hemşireler ilgilensin herşeyimle 500 tl da hastaneye kalmasın:)Tabi ilk doğumum olacağı için refakatçisiz olur mu onuda bilmiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum kızlar.Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Cnm yazdigini gormeyince ben de merak etmiştim seni. Bi sorun olmamasına cok sevindim.. Ben de calışmıyorum artık aynen senin gibi kaytararak;) haftaya alcam raporu, ama çok da dinlendiğim söylenemz umarım su iyice azalmamıştır:( neyse iyi bari senin için rahattır biran once 1i gelsin de rahatlayayım ben de.. Kaç kilo olmuş bebeğin??

1inde ben tekrar gideceğim cnm, çünkü ultrasona girmedim, dolayısıyla bebeğin kilosuna da bakmadık. Ama bence 3 kiloya yaklaştı gibi geliyor =) çok büyüdü karnım, valla bu muayene günü beklemek hakketen ayrı bir şey, bir gün öncesinde bile daha rahat oluyor insan, yarın nasıl olsa gidip haberlerini alacaz die ;=)

1inde ben tekrar gideceğim cnm, çünkü ultrasona girmedim, dolayısıyla bebeğin kilosuna da bakmadık. Ama bence 3 kiloya yaklaştı gibi geliyor =) çok büyüdü karnım, valla bu muayene günü beklemek hakketen ayrı bir şey, bir gün öncesinde bile daha rahat oluyor insan, yarın nasıl olsa gidip haberlerini alacaz die ;=)

Evet cnm aynen oyle.. Benim bu aralar karnım biraz aşagı indi gibi sanki bir de geceleri uyumak artık cok zor dun gece de hiç uyuyamadım bu kadar yorgunluğun uzerine bir de bebek için yorulcaz, umarım çoook sabırlı oluruz:( şuan bile yorgunluktan ölü gibiyim ben:(

selam ankaralı annişler nasılsınız? çok sık yazamıyorum ama takip ediyorum sık sık sizleri... biz 24.haftaya adım atmak üzereyiz,çok şükür herşey yolunda kızım ve benim için..doğumu yaklaşan annelere bi sorum olacak, bebek çikolatası süsü vs uyguna alacağımız yerler varmı bildiğiniz? değişik bişeyler istiyorum,kalıcı olabilecek...önerilerinizi bekliyorum:54:

Merhaba,

Siz de yolu yarılamışsınız =) Umarım devamında da sorunsuz, huzurlu bir dönem geçirirsin. Çikolata ben de daha almadım, ama bebek şekeri için en uygun adres: suluhan. Suluhan ulusta, halin arkasında, kime sorsan ulusta (heykelin ordan felan mesela) herkes tarif eder. Suluhanda bebek şekeri malzemeleri satan ve sipariş alan küçük küçük dükkanlar var. Ve çooook uygun fiyatlar. Çok değişik şeyler de tasarlayabilirsin. Birileri bana yardım eder dersen alacağın malzemelerle evde kendin de yapabilirsin, çay saati eşliğinde çok keyifli oluyor. Ben bebek şekeri için arkadaşlarımla beraber 150 tane minik patik ördüm, süslemek için de tülleri, boncukları, ve lavantayı suluhandan aldım. Kapı süsü, sepetler, bebek arabası şeklinde süsler felan da dışarıya göre çok uygun fiyatlı. Bir de en alt katta bir adam var köşede bir dükkan, 40TLye karyola için uyku seti dikiyor, yorganı içinde. Uyku seti fiyatlarının da 150-250 TL arasında olduğu düşünülürse çok uygun, kumaşı sen kendin götürürsen değişebiliyor, amca dantellerle sepet felan da süslüyor. Aklıma gelmişken onu da söyliyim dedim =)

Evet cnm aynen oyle.. Benim bu aralar karnım biraz aşagı indi gibi sanki bir de geceleri uyumak artık cok zor dun gece de hiç uyuyamadım bu kadar yorgunluğun uzerine bir de bebek için yorulcaz, umarım çoook sabırlı oluruz:( şuan bile yorgunluktan ölü gibiyim ben:(

Kıyamam cnm yaa, bak biraz bebeğin de aşağı indiğini düşünüyorsan, sakın kendini yorma veee enerji verici, kalorili yiyeceler ye, yani tahin pekmez olur, çikolata olur (tercihan saf çikolata olursa daha iyi). Çünkü hem doğum da hem de sonrasında dediğin gibi çok enerjiye ihtiyacımız olacağından, biraz yakınlaştığını hissediyorsan, şu son günlerde enerji dolu beslenmek gerekiyor ;)

Selam kızlar,umarım herkes iyidir,bebeklerimiz de hep iyi olsunlar,

Ben de bi haftadır giremiyodum,abimin düğünü vardı ona koşturuyoduk,bitirdik Allahtan,

Çok şükür ben de daha sık hissediyorum hareketlerini artık bebeğimin,

Haftaya ayrıntılı ultrasona giricem bakalım cindiyeti kesinleşir umarım,

Bu arada kızlar ben de hafif puset almaktan vazgeçtim,çok hafif çocuk düşer diye düşündüm,sadece ana kucağı da çok ağır oluyomuş baktık denedik,

Chicconun CT02 modelini beğendim ben de 819 TL dediler fiyatına,ben hemen almak istemedim daha bakarız diye,

İyiki de almamışım burda bi arkadaş Pedagog sanırım 580 tlye almış aynısını,çok şaşırdım baya fark var,

Ben de onun aldığı yere bakmakk istiyorum,çok uygun fiyatı yani,

Beşik olarak da karyoladan vazgeçtim,eşim park yatakları görünce onları beğendi,bi arkadaş da onu tavsiye etti,

Sanırım park yatak alıcaz,

Şimdilik benden bu kadar,

ağrısı olanlara da acil şifalar diliyorum kızlar,hayırlısıyla sağ salim kurtuluruz inş. zamanı gelince...:40:

Son düzenleme:
Merhaba,

Siz de yolu yarılamışsınız =) Umarım devamında da sorunsuz, huzurlu bir dönem geçirirsin. Çikolata ben de daha almadım, ama bebek şekeri için en uygun adres: suluhan. Suluhan ulusta, halin arkasında, kime sorsan ulusta (heykelin ordan felan mesela) herkes tarif eder. Suluhanda bebek şekeri malzemeleri satan ve sipariş alan küçük küçük dükkanlar var. Ve çooook uygun fiyatlar. Çok değişik şeyler de tasarlayabilirsin. Birileri bana yardım eder dersen alacağın malzemelerle evde kendin de yapabilirsin, çay saati eşliğinde çok keyifli oluyor. Ben bebek şekeri için arkadaşlarımla beraber 150 tane minik patik ördüm, süslemek için de tülleri, boncukları, ve lavantayı suluhandan aldım. Kapı süsü, sepetler, bebek arabası şeklinde süsler felan da dışarıya göre çok uygun fiyatlı. Bir de en alt katta bir adam var köşede bir dükkan, 40TLye karyola için uyku seti dikiyor, yorganı içinde. Uyku seti fiyatlarının da 150-250 TL arasında olduğu düşünülürse çok uygun, kumaşı sen kendin götürürsen değişebiliyor, amca dantellerle sepet felan da süslüyor. Aklıma gelmişken onu da söyliyim dedim =)
teşekkür ederim cnm.. şimdilik çok erken ama fikir olsun diye araştırmaya başladım,sanırım ulus en iyi fikir,normal bi pastanaye gitsen çok daha uçuk fiyatlar çıkarıyolar... şeker derken bunun çikolatasıda vardır dimi:)

Sevgili anne adayları, işe gitmeyen ve bebeğini evde bekleyenlerden olarak bugün de nette çocuk doktoru araştırmaları yapıyorum. Doğum doktorumun da fikrini soracağım ama bence burada da fikri olanlarla tartışabilirz, paylaşabiliriz diye düşündüm. Aklında bebeğinizi düzenli götürmeyi düşündüğünüz bir çocuk hast. uzmanı var mı? Ben netten araştırırken ankarada ki en iyi isimlerinin arasında Hatice Alev Oğuz Kutlu ve Bilgehan Yalçın olduğunu gördüm. Ama bunların özel muayaneleri var sadece ve belli alanlarda uzmanlıkları var. Başka yerlerde var mı bildikleriniz, düşündükleriniz? Aşı takibini nereye yaptırmayı düşünüyorsunuz?

benimde bebisim 23 hafta 5 günlük kuzum kocaman oldu dün doktorumu degistirdim ve cemil kaya ya gidiyorum artık ve beni çok mutlu etti. pozitif bir insan. biraz sekerim yüksek.acucheck aleti ile sürekli seker ölçüyorum. Pilav,makarna,beyaz ekmek yasak:( bende oda takımına taktım bu aralar kızım ilk bebis oldugu için oda almak isityorum..1 aydır her pazar sitelere gidiyorum her magazayı gezdim nerdeyse didik didik..aynı gün içinde olmuyor kafan karısıyor neyse...Adalı ve Görkemler bebe mobilya (Ansedeki Viveldo Kids-sitelerdeki yerinin adı görkemler) arasında kaldım. ikiside kaliteli biri 5 yıl digeri 7 yıl garanti veriyor.bu arada yux magazasına gıcık oldum sitelerdeki esnaf bize bir hafta önce verdigi fiyattan daha yüksek fiyat verdi ve direk eledim.savunması ise suydu ben kimle ne pazarlık yaptıgımı bilemem!!!
bu pazar gene görkemlere gidicegim artık son pazarlıga oturacagız bakalım umarım indirim yaparlar.....

birde yatak konusunda kararsızım yatasın bebek serileri var acaba ondan mı alsam???

Bebek odasına kagıtta kaplatacagım onuda ulustan halledicegim cocuk magazaları pahalı bu konuda....

hastane çıkısı almadım aziz bebe ve idil bebe arasında kaldım!!! hangisini alsam bilemedim daha kalitelisi var mı kı?
uf va çok fazla yapacak alacak sey var ve hiç birini almadım...(su banyo ıvır kıvırları nerden almalı hangi modelini almalı???

kafamda sürekli bunlarla mesgul isime konsantre olamiyorum:))

Merhaba,

Merhabalar,
bende bebek şekerlerini suluhanda yaptırdım,alt katta köşelerde bebek malzemesi satan yerler hem kendileri yapıyor hemde malzemeleri satıyor.Aslında dükkanda bulunan modellerden yapacaksanız eğer , sipariş verme ile satın alma arasında 10-30 kuruş oynuyor.Ben hazıra kaçtım :) tam da istediğim modeli de buldum,hemen verdim siparişi.Siparişleri yoğunluklarına göre de 1-2 hafta içinde teslim ediyorlar.

benimde bebisim 23 hafta 5 günlük kuzum kocaman oldu dün doktorumu degistirdim ve cemil kaya ya gidiyorum artık ve beni çok mutlu etti. pozitif bir insan. biraz sekerim yüksek.acucheck aleti ile sürekli seker ölçüyorum. Pilav,makarna,beyaz ekmek yasak:( bende oda takımına taktım bu aralar kızım ilk bebis oldugu için oda almak isityorum..1 aydır her pazar sitelere gidiyorum her magazayı gezdim nerdeyse didik didik..aynı gün içinde olmuyor kafan karısıyor neyse...Adalı ve Görkemler bebe mobilya (Ansedeki Viveldo Kids-sitelerdeki yerinin adı görkemler) arasında kaldım. ikiside kaliteli biri 5 yıl digeri 7 yıl garanti veriyor.bu arada yux magazasına gıcık oldum sitelerdeki esnaf bize bir hafta önce verdigi fiyattan daha yüksek fiyat verdi ve direk eledim.savunması ise suydu ben kimle ne pazarlık yaptıgımı bilemem!!!
bu pazar gene görkemlere gidicegim artık son pazarlıga oturacagız bakalım umarım indirim yaparlar.....

birde yatak konusunda kararsızım yatasın bebek serileri var acaba ondan mı alsam???

Bebek odasına kagıtta kaplatacagım onuda ulustan halledicegim cocuk magazaları pahalı bu konuda....

hastane çıkısı almadım aziz bebe ve idil bebe arasında kaldım!!! hangisini alsam bilemedim daha kalitelisi var mı kı?
uf va çok fazla yapacak alacak sey var ve hiç birini almadım...(su banyo ıvır kıvırları nerden almalı hangi modelini almalı???

kafamda sürekli bunlarla mesgul isime konsantre olamiyorum:))

oda takımı fiyatları ne kadar canım?

ben siteelrde büyüyüen beşikli oda takımlarına baktım 2800/3500arası fiyat verdiler, ama o kadar çok kokuyorlardı ki eşim siteelrden almayalım dedi
bı magaza var ordakılerde koruyucu varmış boya yokmuş onlarda 5500istedi
belısten mdf alıcaz, 1500e anlaştık biz

Kızlar baktım da herkes aynı dertten muzdarip neredeyse:(

Devlet hastaneleri detaylı incelemiyor özel hastanelerde cep yakıyor. İnsan gibi muamele görmek için illa para dökmek mi gerekiyor? Özel bir muayene 250TL.Özel hastanede doktor parası dahil doğum 5000-6000 TL (ekstradan bir sorun yasanmazsa ortalama fiyat diyorlar)

Neden bu doktorlar mesleklerinin gereğini ekstra para almadan yapamıyor?

Bazı özel hastanelerin muayene ücretleri 20-80 TL arası değişiyor ama onların da yeni doğan ünitesi yok!

Devlet hastanesine sıra beklemek ölüm herkesin karnı burnunda herkes hamile. Hatta bazı insanların kocaları hamile eşlerinden daha da hamile, yanlarından geçen hamile bayanlara yer verme nezaketinde bile bulunmuyorlar. Para vermeyeyim diye de bu olayın burnumdan gelmesini istemiyorum :(

Off ya biri akıl versin ne olur :( Özel muayenehanesine gittiğiniz insanlar doğuma girmeye garanti veremiyor, devlet hastaneleri de personeli çok kötü davranıyormuş, ozaman nereye gitmeliyiz ne yapmalıyız?

Back
X