Ankara'daki hamileler, tanışalım ve paylaşalım mı?

benim doktorumda istemedi aslında ama ben ikinci bir göz görsün istiyorum... doktorun yaklaşımı nasıl? anneyi rapatlatır tarzda mı yoksa bilimsel mi yaklaşıyor :):):) benim doktorum biraz bilimsel yaklaşıyorda olaylara :)

gayet modern ve sıcak.sorduklarınıda,sormadıklarınıda yanıtlıyor.ben 5 sene önce kızıma hamileyken gitmiştim.memnundum yani.sen hangi dr.a gidiyorsun,tavsiye edermisin

hamilelerin derdi bitmiyor, bugün de başka bir sorunla karşınızdayım :) hamileliğimin başından itibaren o kadar dikkat etmeme ragmen dun bi baktım kı karnımın alt kısmında ve belımde kırmızı kırmızı catlaklar var :( cok moralım bozuldu. bunye olarak ve genetik olarak yatkınlıgım var ama yıne de son ayda fılan cıkar dıodum (31 hafta civarındayım) bu gidişle doguma kadar catır catır catlıycam. aktardan bı yag karısımı yaptırmıstım (gliserin, kayısı cekırdegı yagı, bugday yagı, kakao yagı, hındıstan cevızı yagı, badem yagı) haftada bıkac gun onu, geri kalan gunlerde de elancyl krem kullanıyodum, sonra elancyl bıtınce erbavıvanın organık kremıne basladım gene yagla beraber. bir de yosun sabunu kullanıyordum bı ay once sabunum bıttı tekrar bulamadım acaba o da mı engelliyordu diye düşünüyorum. sizde durumlar nasıl neler yapıyorsunuz var mı çatlaklarınız? bu kadar seye ragmen genetıktır heralde ne yaparsam yapayım olacak dıyorum ama varsa tavsıyelerınız beklıyorum

hamilelerin derdi bitmiyor, bugün de başka bir sorunla karşınızdayım :) hamileliğimin başından itibaren o kadar dikkat etmeme ragmen dun bi baktım kı karnımın alt kısmında ve belımde kırmızı kırmızı catlaklar var :( cok moralım bozuldu. bunye olarak ve genetik olarak yatkınlıgım var ama yıne de son ayda fılan cıkar dıodum (31 hafta civarındayım) bu gidişle doguma kadar catır catır catlıycam. aktardan bı yag karısımı yaptırmıstım (gliserin, kayısı cekırdegı yagı, bugday yagı, kakao yagı, hındıstan cevızı yagı, badem yagı) haftada bıkac gun onu, geri kalan gunlerde de elancyl krem kullanıyodum, sonra elancyl bıtınce erbavıvanın organık kremıne basladım gene yagla beraber. bir de yosun sabunu kullanıyordum bı ay once sabunum bıttı tekrar bulamadım acaba o da mı engelliyordu diye düşünüyorum. sizde durumlar nasıl neler yapıyorsunuz var mı çatlaklarınız? bu kadar seye ragmen genetıktır heralde ne yaparsam yapayım olacak dıyorum ama varsa tavsıyelerınız beklıyorum

canım inanır mısın resmen kalçalarım haritaya dönmüş vaziyette o derece çatlamışım yani, ha engel olmak için bir şey yaptın mı dersen yapmadım 50 kilodan 67 kiloya çıkarsan olacağı eninde sonunda budur, ama benim göbüşte bi şey yok doğumdna sonra ne olur bilmem, şimdilik aynaya baktıkça sinir olsamda aldırmamaya çalışıyrm varsa bi çözümü doğumdan sonra düşünücem bakalım

sağolasın cnm :48: 16. haftamda gitmiştim ozamanda ters duruyodu dunde ters duruyodu
ben en başından beri sezeryan istiyorum yanı ters durmasında sakınca yok benım ıcın :9:
dr a birde tetanozu sordum o da normalde biz hekimler 24. haftada yaptırırız ama şimdi
aile hekimliklerinde 20. haftada yapıyolar dedi ama normali 24. haftadır dedi
bende önümüzdeki hafta yaptırcam tetanozu sen nezaman yaptırmıstın cnm

bana doktorum özel hastanede yapacağım için burda yapacaksan gerek yok o devlet hastaneleri için geçerli bi uygulama demişti bana ben de yaptırmadım canım . Doğum sırasında kullanılan aletlerden tetanoz kaparsan diye önlemmiş

ah canım yaa genetikse kaçınılmaz bizde annemde de olmuş çatlak ama ben yine de yağlanıp ballanıom ki en azından elimden geleni yaptım deyim, acaba sürseydim olmazmıydı diye aklımda kalmasın. ben bebe yağı kullanıyorum

Ben ilk hamileliğimde badem yağına bulamıştım karnımı harita gibi oldu.Şimdi henüz bişey başlamadım ama karnım kaşınmaya başladı.Benim dr um bebe yağını önerdi bana da çok mantıklı geldi sonuçta bebeğe direk sürülebiliyorsa en zararsız o gibi. Ama bence bu iş gerçekten genetik.:43:

canım inanır mısın resmen kalçalarım haritaya dönmüş vaziyette o derece çatlamışım yani, ha engel olmak için bir şey yaptın mı dersen yapmadım 50 kilodan 67 kiloya çıkarsan olacağı eninde sonunda budur, ama benim göbüşte bi şey yok doğumdna sonra ne olur bilmem, şimdilik aynaya baktıkça sinir olsamda aldırmamaya çalışıyrm varsa bi çözümü doğumdan sonra düşünücem bakalım

Sanırım genetik yapı ile alakalı çatlaklar annemde de olmamış bende de hiç yok çok şükür bir çizik bile olmadı daha da olmaz sanırım. Kremde kullandım çok düzenli olmasa da son iki ay chicco çatlak kremini sürdüm. Belki oda etkili olmuştur

ÇATLAKLAR ICIN GENELDE EN COK SON AY OLUYOR DIYENLER VAR :s SIMDILIK BENDE DE BIRSEY YOK AMA BAKALIM DAHA ZAMANIMIZ VAR. BU ARADA BEN 29. HAFTADA 11 KILO ALMISIM AMA BU KILOLARI KENDIME FAZLA ALMAMISIM GIBI GORUNUYOR ( GORENLER OYLE DIYOR. )SIZCE BU KILO NORMALMI SIZLER KAÇ KILO ALDINIZ ???

bırde aranızda 4 boyutlu ultrasona gırmeyen varsa şiddetle tavsıye edıyorum cok guzel bir sey bebegımı canlı canlı ızledım gecen ay hala resımlerıne bakıp yatıyorum. sıyah beyaz dan hıc bırsey anlamıyordum...

slm ben 17 haftalık hamıleyım bebegım benımdemı ters bılmıyorum rahmımde agrı var yurudukce yada yatarken saga sola dnerken oluyr sızınde boylemıydı

canım o haftalarda ve öncesinde bende de oluyordu rahmin büyüme aşamasında olduğundan dolayı sert hareketlerden ani hareketlerden kaçınacaksın özellikle yatakta sağdan sola dönerken çok oluyordu yavaş dön olabildiğince 1 aya kadar geçiyor

ben oraya yakınım dun telde sordum normal doguma 945 cıvarı sezeryanada 1450 cıvarı verdı yakınnım ama gıtmedım orada aylık kntrol 52ydı ılgılerı nasıl oranın

valla 52 mılyon edecek bı ılgı yok:1: cok fazla kalmıyosun bıle ıcerde rutın seyler yapılıp cıkılıyo ama dedıgım gıbı artık bıldıgım yer dogumhanede hep bayan olması ve doktorun dogum agırmesı bana yetıyor :34:

bende sincan lokmanda düşünüyorum cnm ama henuz oraya gitmedim
şimdilik bi tıp merkezine gidiyorum dr umdan da çok memnunum ama
orda dogum yok bende memnunken kopamadım ordan şeker yuklemesinden sonra geçerim sanırsam
lokman hekime aramızda bi aycık var demek hadi bakalım sağlıcakla alırız inşallah yavrulamızı kucaklarımıza :16::16:

bende sincan lokman hekime gidiyorum 20. haftadayım bakalım haftaya yeni doğum yapanlara deneyimlerini soracağım şimdilik memnunum ama doğumla ilgili bir bilgim yok.

ah canım yaa genetikse kaçınılmaz bizde annemde de olmuş çatlak ama ben yine de yağlanıp ballanıom ki en azından elimden geleni yaptım deyim, acaba sürseydim olmazmıydı diye aklımda kalmasın. ben bebe yağı kullanıyorum

ne kadar doğru bilemiyorum ama arkadaşlar bi tanıdık eczaneci bebe yağının kıllanma yaptığını söylemişti...

ÇATLAKLAR ICIN GENELDE EN COK SON AY OLUYOR DIYENLER VAR :s SIMDILIK BENDE DE BIRSEY YOK AMA BAKALIM DAHA ZAMANIMIZ VAR. BU ARADA BEN 29. HAFTADA 11 KILO ALMISIM AMA BU KILOLARI KENDIME FAZLA ALMAMISIM GIBI GORUNUYOR ( GORENLER OYLE DIYOR. )SIZCE BU KILO NORMALMI SIZLER KAÇ KILO ALDINIZ ???

bırde aranızda 4 boyutlu ultrasona gırmeyen varsa şiddetle tavsıye edıyorum cok guzel bir sey bebegımı canlı canlı ızledım gecen ay hala resımlerıne bakıp yatıyorum. sıyah beyaz dan hıc bırsey anlamıyordum...

valla ne kullanırsanız kullanın genetik diyorlar sonuç değişmiyormuş:2: bende 20. haftadayım daha erken tabi karnımda herhangi bir çatlama belirtisi yok.bende şimdilik 5 kilo aldım ama sonrasından korkuyorum çünkü iştahım hep açık:52: bakalım bu hafta ayrıntılı ultrasona gireceğim çok heycanlıyım umarım bi sıkıntı çıkmaz:34:

canım o haftalarda ve öncesinde bende de oluyordu rahmin büyüme aşamasında olduğundan dolayı sert hareketlerden ani hareketlerden kaçınacaksın özellikle yatakta sağdan sola dönerken çok oluyordu yavaş dön olabildiğince 1 aya kadar geçiyor

ya aynen oyle turdugum yerden bıle kalkarken ılk adımım zor oluyor bılgınız ıcın tk ederım

benım kasıklarımda cok agrı oluyordu ama gectı... bebek buyudugu ıcın gerılıyormus agrıyormuş. gercı sımdı agrısada alıstım. arada sırada gerılıyor. yuruyunce ve banyo yapınca gecıyor.

ayy nurceren doğum yaptımı acaba allahım yardımcısı olsun hyırlısıyla bebişine kavuşsun inşallah
87nucan sende azalttın günleri iyice rabbim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin cümlemizle birlikte inşallah

ayy nurceren doğum yaptımı acaba allahım yardımcısı olsun hyırlısıyla bebişine kavuşsun inşallah
87nucan sende azalttın günleri iyice rabbim sanada hayırlı doğumlar nasip etsin cümlemizle birlikte inşallah

günaydın canım evet az kaldı benimde, her gün büyük gün bugün mü diye uyanıyorum ama tık yok:))) nurceren de belirtiler var mı merak etim bende, sende ne var ne yok sen nasılsın?

Back
X