Folik asite ben zaten hemen başladım, plansız hamilelik olunca, öğrendiğim günden beri folik plus alıyorum. Doktora söyledim, o da onay verdi. Eksikliği yoksa bile fazlası zaten idrarla atılıyor diye alıyorum folik asit.
Bende polikistik over vardı esasında, o yüzden TSH beni de düşündürüyodu.Gebelikten 1 sene önce üst sınıra yakın çıkmışı, 4.309. Ama hamileliğin 4.haftasında 2.36 çıktı, geçen günkü 9 haftalıkken yaptırdığım testte de 1.63 çıkmış. 3ü de normal sınırlarda kalıyor aslında. Belki benimki hamile kalınca optimuma ulaştı bilmiyorum. Giderek düşmesi ya da yükselmesi ne gibi sıkıntılara sebep oluyor ?
Hepatit testini doktor istememiş, tahlil istem kağıdında yazmıyor ama hastanedeki tahlil sonuçları kağıdında ayrı bir başlık var, HEPATİT: HENÜZ SONUÇLANMADI yazıyor. Daha mı uzun sürede sonuçlanıyor acaba bunun sonucu? Artık online bakıyoruz malum, devlet hastanesinin test sonuçlarına.Perşembe kan ve idrar verdim, cuma sonuçlar çıkmıştı, bugun yeniden baktım hepatit için, yeni bir sayfa yüklememişler. Bu hepatit sonucu, bebeğin doğduğunda o kısa süreliğine geçirdiği sarılık var ya, onun olmasını ya da olmamasını etkiliyor mu? Yani ben anne olarak bebekken sarılık geçirmişim mesela, bağışıklığım var ama bu bağışıklık bebeğe aktarılıyor mu, bilgin var mı? Şu yenidoğan sarılığıyla uğraşmamak için yapabileceğimiz birşey var mı çok merak ediyorum.Anneler bebekciklerini öyle sapsarı görünce korkuyor genelde, geçeceğini bilse de

Ben de korkarım herhalde
folik asite başlamakla iyi etmişsin
dediğin gibi fazlası atılıyor zaten
tsh değerin 4,3 iken yüksekmiş ama şimdiki değerler iyi
gebelikte 2-2,5 arası olması ideal diyorlar ama 1,63 de güzel zaten
benim tsh sıkıntım var da, gebelik boyunca ilaç kullandım yükselmesin diye
düşüp yükselmesi sıkıntı olmaz
ama daha önce tsh problemin varsa eğer kan verdikçe bence baktır ona da, gebelikte dengeler tamamen değişebiliyor
tsh düşüklüğü düşüklere, yüksekliği de zeka geriliği gibi şeylere sebep olabiliyor allah korusun
takip ettirmek lazım
hepatit dediğim bildiğin sarılık değil hepatit b
yenidoğan sarılığı ile falan alakası yok
tamamen seninle ilgili bişey bu
daha önce aşısını olduysan zaten sıkıntı olmaz
belki de tahlil yapıldı ama sonucu çıkmadı
aslında geç çıkmasını gerektirecek bişey yok ama bilemiyorum
sarılığı önlemek için yapılacak bişey maalesefki yok diye biliyorum
sütümüz bol gelirse ve bebek emerse genelde olmaz derler
bir de şekerli su veriyorlarmış bebeğe bir iki kaşık kadar o engelliyormuş
ne kadar doğru bilemem
bizim bir de o sıkıntımız var
benim kan grubum 0 eşimin A, ve eğer bebek A olursa sarılık olurmuş, doktorum söylemişti
ab0 kan uyuşmazlığı olarak geçiyor, ve normale göre biraz daha ağır olabiliyor
ama oğlumun kan grubu 0 olursa sıkıntı yok, inşallah 0 olur da o stresi yaşamayız