- Konu Sahibi nonameanymore
- #4.041
Selam arkadaslar bir kac gundur girememistim :)) Bu sirada cok yorum yazan olmus. Ne guzel...
Yarim kalan yazima devam edeyim:
Boncuk ve Delikiz ben anlattigim gibi 2 yil once LiNA da Sukran Hanim`la ikinci dogumumu yaptim. Kendisi beni 9 ay boyunca yakindan takip etti. Her defasinda icimi kemiren bir seyler vardi:
Sukran Hanim cok asiri yogundu. Her seferinde beni unutuyordu kendimi tekrar anlatmam gerekiyordu.
Ordan oraya kosturuyordu. Cok fazla musterisi var ayrica gereken malzemeler farkli odalarda oldugu icin bir disari bir iceri giriyor kendisininde kafasi karisiyordu.
Ben meslek olarak psikologum. Bilmiyorum bu yuzden mi muayene ve ultrasyon esnasinda surekli hastalardan yakiniyordu. Ozellikle bayanlarla calismanin cok zor oldugunu anlatiyordu. Ben bu esnada bebegime nasil konsantre oldugunu anlayamiyordum. Esimle gittigim zamanlarda esime soyledim. ESIM o derin hoca profesor bilir o guvenelim ona demisti.
Her seferinde cok saglikli bir seyi yok denildi. 6 aylikken Ali Bey detayli ultrasyonda hafif pelviektazi gordugunu soyledi. Ama onemli degil gecer dediler. Ozellikle Sukran Hanim boyle dedi.
9 ay boyle gecti. Bende hem calisiyordum hem 4 yasinda oglumla ilgileniyordum. Bu hamilelik takiplerinde esim bana pek destek olmuyordu. Ben bu sebeplerden dolayi bu pelviektazinin ustunde hic durmadim Sukran Hanim`da hic bir gun gel bunu arastiralim bu ne bakalim ya da bunu iyi takip edelim demedi. Diger kontrollerimde bu konuyu hic anmadi bile. Ben de nasil olduysa ona o kadar guvenmisim ki.....
Bilemiyorum artik arkadaslar guler misiniz aglar misiniz halime bilmem 9 ay sonra dogumdan iki hafta sonra kara haberi aldim minik bebegim maalemsef damgalandi: down sendromluymus meger. Pelviektazisi ondan mis, az hareketsizligi ondanmis.. bunlari bana Sukran Hanim anlatmasi veya dogumdan once arastirmasi gerekmiyor muydu???
Bende bilemiyorum artik ne dogru ne yanlis... Takdir-i ilahi diyorum...Baska bir sey demiyorum.....diyemiyorum...
Sukran Hanim suclu sucsuz demiyorum belki de boylesi hayirlidir.... Ama 9 ay boyunca yaptigim masraflara dogumda yaptigim masraflara, kromozom analizi icin yaptigim masraflara
degdi mi derseniz???
Inanin degmedi. Hemsire bir yakinim: keske devlet hastanesine gitseydin. Inan orda bilirlerdi dedi. Ben boyle vakalarla cok karsilastim dedi... ARtik bilmiyorum, ama Sukran Hanim`a giderseniz cok dikkat edin. Kafasi cok karisik cunku cok yogun, ve bazi konulari cok hafife aliyor... bebegim down sendromluysa ne olmusmus??? Ozel egitime gonderirmisim tamam erken teshis yapilmis :))))(( Ya bunlar yeni dogum yapmis birine soylenir mi arkadaslar ben anlamadim bu insani?!!
2 yildir neler cektigimi ben bilirim.. bebegimi cok seviyorum ama keske daha once haberim olsaydi...bilmiyorum daha mi farkli olurdu hersey....
Sunday Allah büyük sabır versin sana. İnsan bazen istediği kadar aklı çalışan gözü açık birisi olsun, nutku tutulup olaylara müdahale edemeyip, doktora güveniveriyor. Hem bir ortası da yok ki bu doktor milletinin. Kimisi sıfır sorumluluk almak istediğinden mi, paragöz olduğundan mı bilmem, en ufacık şeyde amniyosentez öneriyor, kimisi de olanı biteni gözden kaçırıyor, rahat davranıyor. Belki de gerçekten takdir-i ilahi. İki uzman doktor da üzerine düşmeyip atlıyorsa belki de gerçekten Allahın bir sınav sorusu bu ve bu soruyu önceden görünmez etti, gizledi. Allah özel miniğinle kolay bir hayat nasip etsin sana dilerim.