Merhaba arkadaşlar,
Ben de 2 haftadır takip ediyorum bu sayfayı ama daha yeni yazmak kısmet oldu. 6+4'teyiz :) Benim hamileliğimi öğrenişim ve bu 1 aylık süreç çok stresliyli.
İlk olarak kendim test yaptığımda sonuç pozitifti. 2 gün sonrasında Etlik Zübeyde Hanım'a gittim. SAT'a göre o gün 6 haftalıktı. Kan tahlilleri yapıldı, Vajinal ulrason ile bakıldı kese göründü, 1 hafta sonra kontrol istendi. O zamana kadar herşey normaldi. Kontrole gittiğimde tekrar vajinal bakıldı kesede bebek görünmüyor boş gebelik, kürtaj için yatış vereceğiz dediler. Dünyam başıma yılıkdı, yatmak istemedim, ağlayarak doktorun odasından çıktım

Eşim sakin olmamı başka bir doktora gitmemizi söyledi.
Ertesi gün Gülhane'ye gittik. Muayene yapıldı, ultrason bakıldı. Ultrason uzmanı kesenin henüz çok küçük olduğunu, bebeğin görünmemesinin normal olabileceğini söyledi. 1 hafta sonra kontrole gel ona göre karar veririz ne olacağına dediler.
Stresli, uykusuz kabuslarla geçen 1 haftanın ardından geçen hafta perşembe günü vajinal ultrasonda bebeğimi gördüm ve kalp atışlarını duydum :) İnanılmaz bir duyguydu. ultrason görüntüsüne göre 5 hafta 5 günlük olduğunu söylediler. Geç döllenme olabilirmiş ve adeti düzensiz olan bayanlarda bu sıkça görülebiliyormuş.
Yarın tekrar kontrolümüz var, sürekli dua ediyorum ters giden birşey olmasın diye. Evet bebeğim planlı bir bebek değildi, sürpriz olmuştu bize ama biz onu istiyoruz, Allahım bize ve bizim durumumuzu yaşayan herkese sabır versin :)