Ankaradaki tesettürlü kadınlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kapalı olmanızla bunların ne ilgisi var anlamadım? Neden kapalı olduğunuzu özellikle belirtme ihtiyacı duydunuz? Kapalılara ayrı bir İngilizce kursu mu varmış? Veya açık bir kadın Arapça öğrenemez mi? Kadın kuaförlerine açık kapalı farketmeksizin her kadın gidebiliyor. Adı üstünde kadın kuaförü orası. Ne mantıksız bir konu.

Kardeş sen ne diyon ya

Teşbihte hata olmaz. Kime sorsanız Hindistan’da ineğe tapıldığını, bu sebeple de inek eti yemeyecekleri bilinir. Hindu olmayanlar dahi bu hassasiyete dikkat eder, etli yemek yedirmeyi bırakın, kendisi de yemez o masada.

Müslüman bir ülkede en düz mantıklı insanın bile düşünebileceği bir şeyi polemik unsuru yapmak cahilce değil de nedir? Yanıbaşınızdaki insanlara dair okuyun, okutun arkadaşlar. Aksi takdirde inanan neye inandığını, inanmayan neyi reddettiğini bilemez.

Gülmeden yazabilecek biri arkadaşa kuaföre sadece “kaşı yüzü aldırmak” (?) için gidilmediğini anlatabilir mi? Tşk.
Bunun için de gidebilir. Ben mi çok modernistim yoksa kapalı bir kadının kaş bıyık aldırması mı garip? Neden kuaför deyince aklımızda yeşilçam makyajı ve takma kirpik canlanıyor onu da anlamadım. Kadınlar kapandı diye saçlarını mı boyamasın, tek kaşla mı gezsin, Pala Remzi gibi ortalarda dolansın.
İkisi kel alaka yahu.
Basit bir soru nerelere gelmiş akıl alır gibi değil.
not: tesettürlü falan değilim. sadece tesettürlü bir kadının saçını erkek bir kuaföre, erkek çalışanların olduğu bir kuaförde ya da içerisi dışarıdan görünen bir kuaförde açmak istemeyebileceğini düşünüyorum. Açanlar da olabilir ama bizim konumuz da o değil zaten.

En son 4 ya da 3 tü sanırım ama hatırlamıyorum daha fazla da olabılır
Bibi abla sen kesin gideceksin sen demem sorun değil dimi?
Yaban elma abla da gidecek gibi
Bana de gidecekmisim gibi geliyor 😅🤦 şu basit konuda art niyet arayanlar utansın ne diyeyim 🤷

Bazıları bu ülkede yaşamıyor sanırım. Her kuaförde tesettürlüler için ayrı bölüm varmış. Şimdiye kadar 4 ilde yaşadım birçok kuaföre girip çıktım bir kuaför hariç hiçbirinde ayrı bölüme denk gelmedim. Hatta söz günü gittiğim kuaförde erkek çalışan varmış benim başım kapatılana kadar dışarıda beklettiler. Ama yoğun olsalar adamın da müşterisi olsa muhtemelen işler karışacaktı.

Bunun için de gidebilir. Ben mi çok modernistim yoksa kapalı bir kadının kaş bıyık aldırması mı garip? Neden kuaför deyince aklımızda yeşilçam makyajı ve takma kirpik canlanıyor onu da anlamadım. Kadınlar kapandı diye saçlarını mı boyamasın, tek kaşla mı gezsin, Pala Remzi gibi ortalarda dolansın.
İkisi kel alaka yahu.
Basit bir soru nerelere gelmiş akıl alır gibi değil.
not: tesettürlü falan değilim. sadece tesettürlü bir kadının saçını erkek bir kuaföre, erkek çalışanların olduğu bir kuaförde ya da içerisi dışarıdan görünen bir kuaförde açmak istemeyebileceğini düşünüyorum. Açanlar da olabilir ama bizim konumuz da o değil zaten.

Manikur, pedikur de var. Bir de olay sadece erkek calisan degil ki. İstanbul’da agirlikli olarak karma kuaforler yaygin. Bacaklarimi sergilemek zorunda miyim pedikur yaptiriyorum diye?

Şimdi ben açık bir kadınım ama şunu yazmadan geçemicem. Dini derin mevzulara götüren bir arkadaşımız demiş ya kaş, bıyık aldırmayın herkes size bakıyor diye; lütfen aldırın demeye geldim. Tüyleri fazla olan kadınlarda kesinlikle dönüp dönüp bakma sebebi oluyor martı kaşlar ve pala remzi bıyıklar.

Manikur, pedikur de var. Bir de olay sadece erkek calisan degil ki. İstanbul’da agirlikli olarak karma kuaforler yaygin. Bacaklarimi sergilemek zorunda miyim pedikur yaptiriyorum diye?
aynen yani. Ben tesettürlü değilim, mazbut ya da muhafazakar bir hayat görüşüm de yok ama karma kuaföre hayatta gitmem. Çok saçma bence.

Onca sayfa var konuya asıl cevap veren yok konu almış başına gitmiş..
Ankarada çok eski değilim ama maalesef kuaför sıkıntısı çok çektim balgatta aynı gün 6 kuaföre girdim çıktım ve maalesef bayan bir kuaför bulamadım o yüzden sorunuz bana çok mantıklı geldi :)
Cevizlidere mahallesinde Tülin kuaför var sahibi bayanda tesettürlü o yüzden dikkat ediyor müşteri hassasiyetini anlıyor çok lüks bir yer değil ama ben memnun kalmıştım :KK66:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X