Doğuma Hazırlık Ankaralılar çocuk doğduğunda onu kim giydiriyo ya...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

filizerdem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2008
190
1
96
Ankara
Merhaba ben ankara etlik zübeyde hanım doğumevinde doğum yapacam ve bişeyi çok merak ediyorum çocuk doğduğunda onu kim giydirecek çünkü hastane refakatçı almıyo
acaba doğum yaptığında mı alıyolar doğum yapanlar cevaplarlarsa sevinirim.

canım benim bildiğim bebek dünyaya geldiğinde ebe &hemşire vs önce yeşil çirkin bi beze sarıp doğumhane & amelyathaneden çıkartıp babaya gösterirler tabi baba bi miktar para verir ( bence hiç gerek yok çünkü görevleri )

sonrada sizden bebeğin çantasını ister ve birgüzel yıkayıp giydirirler

ablam özel hastanede doğum yapmıştı bebeğimiz bize misler gibi gelmişti
ama devlet hastanelerinde bebek temizliğine çok özen göstermediklerini duydum ( izmit için söylüyorum )

ben etlik lokman hekimde yaptım doğumumu..ben doğuma gitmeden önce herşeyini hazırladık verdik hemşirelere onlar odaya giydirip temizleyip öyle çıkarmışlardı...oradaki hemşireler yapar ayrıca refakatçi alınmazmı hiç çok saçma ilk kez duydum..benim arkadaşımda orda doğum yaptı annesi dewamlı yanındaydı...bence iyice bir araştır....

allah allah nası refakatçi almaz ya. e kalkamıcak kadar ağrın sızın sancın olursa temizliğine yardım eden biri olmasın mı ne saçma kural bu?

bence doğumdan önce git hastaneye hiç çekinmeden aklına takılan herşeyi sor öğren canım. muhtemelen yaparsın da hiç çekinme yani. kafan rahat olursa doğumun da kolay geçer. allah kolay doğumlar versin sağlıkla.

eğer doğumun sıkıntılı değil ve herşey yolunda ise refakatçıya gerek duymuyorlar hasta bakıcılar ilgileniyo zaten bursada zübeyde hanımda yapıcam bende kısmetse buradada durum aynı dr karar veriyor refakatçıya doğuma girmeden ilk giydirilecekleri ve 1 er adet bez veriyosun sana misler gibi getiriyolarmış ben bavulun içine ayrıca bi çantada ilk zıbınlarını ve birer tane bezlerini koydum doğuma girmeden istiyorlarmış sonra cicileri giydirip kuzuları getiriyolar annecine inşallah görürüz o günleride

canım benim bildiğim bebek dünyaya geldiğinde ebe &hemşire vs önce yeşil çirkin bi beze sarıp doğumhane & amelyathaneden çıkartıp babaya gösterirler tabi baba bi miktar para verir ( bence hiç gerek yok çünkü görevleri )

sonrada sizden bebeğin çantasını ister ve birgüzel yıkayıp giydirirler

ablam özel hastanede doğum yapmıştı bebeğimiz bize misler gibi gelmişti
ama devlet hastanelerinde bebek temizliğine çok özen göstermediklerini duydum ( izmit için söylüyorum )

aynen öyle canim bende ankarada zekai tahir burak egitim ve arastirma hastanesinde dogum yaptim....
bebegi hic yikamadilar.. cocugumun kafasi falan kan icindeydi.sildiler yesil bi bezle verdiler kucagima....biz görümcemle temizledik....
refakatcide görümcem geldi...oda sadece bebegi giydirdik asagiya indi mecburen...
devlette genel olarak söyliyeyim refakatci almiyolar...
hatta esim bile bebegim dogduktan saatler sonra gördü..ben gece dogum yaptim..00:10 gibi esimde anca ertesi gün öglen ziyaretci saatinde girebildi...

ewet bende öğrendim ankara etlik zübeyde hanımı orda doğum yapacam son 4 gün her an olabilir yani refakatçı falan almıyolar mış doğum yaptıktan sonra yakınlarından birinin ismini anons edip çağırıyolarmış çocuğu giydirip geri iniyolarmış ve ancak ziyaret saatlerinde giriliomuş eğer gün içinde bakamazsan ilgilenemezsen hemşireler alıp gidiyormuş.... çok saçma ya ankaraa atatürk eğitim de böle değil ama benim doktorum etlikte olduğu için ve ve evim etliğe yakın olduğu için burda yapacam doğumu doğsun artık ya zaman geçmio artık...

canım benim görümcem yaptı doğum etlik zübeyde hanımda bebeği sen doğum yaptıktan sonra yanına birini çıkartıyorlar yakınlarından o giydiriyor. hemşireler bebeği yeşil bir beze sarıp sana veriyor doğumdan sonra. refakçi almıyorlar özel oda olmadığı sürece..

hemşireler giydirir ayol kim giydirsin
refakatçı alınmaması kötü
hemşire ne kadar ilgilenebilecek ki

bi yaşıma daha girdim ne diyim

ne saçmalık yahuuu
hemşirenin görevidir temizlemek giydirmek sonuçta ilk temizlik ilk bakım bilgili birinin yapması lazım yani annelerimizde bilgili ama sonuçta hemşirenin temizlemesi giydirmesi gerekir yinede

ve refakatçi alınmamasıda çok kötü hadi normal doğumda neyse bi kaç yatıp çıkıyosunda sezeryanda 2 gün yatıyosun

ewet ya saçma özel odayı öğrendim günlüğü 50 ytl
özel odalar 2 kişilik
normal oda gördüğüm kadar 4
ha 2 kişi yatmışım ha 4
odalarda tuvalet falan da yok ya çok kötü.........

canım ben tam 1 yıl 2 gün önce etlik zübeyde hanımda doğum yaptım sana kısaca özetliyeyim.
-özel oda 50 tl verdik 2 kişilik odada 1 kişi kalacaktım güya ama orayada hasta aldılar.ama sıkıntı olmadı tatlı bi kızcağızdı hiçbişey bilmiyordu çok şey öğrettik garibime(annemle).
-odanın içinde tuvalet var ve oda oldukça ferahtı masa sandalye bi tane kanepe falan var.yanımdaki kızında benimde refakatçimiz vardı.
-bana kaba davranan kimse olmadı oldukça kibardılar doğumdan sonra bisküvi meyve suyu veriyorlar onu bile eliyle içirdi birisi o kadar yani.
-bebeği çıplak veriyorlar arkadaşlar çirkin bişeye sarıyorlar:) sadece silinmiş oluyor bebek geldiğinde hala anne karnındaki şeyler saçında başında yapışmış oluyor.biz mendille falan silmiştik biraz ertesi gün evde hemen yıkadık çünkü bayağı kirliydi garibim şampuan bile köpürmemişti:)
-tabii ki lüks değil hiçbirşey ama kötü de değil tercih sizlerin tabiiki ama ben hiç pişman olmadım orda doğum yaptığıma.
başka sorunuz varsa cevaplarım arkadaşalr hepinize hayırlı doğumlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ya refakatçi nasıl alınmaz doğum yapan birinin yanına insan hemşireye hasta bakıcıya her derdini söyleyemez ki.. Ayrıca ne demek çocuğun yıkanmadan anne karnından çıktığı gibi giydirilmesi konulması öyle şey mi olur hiç yaaa ilk defa duyuyorum. Bunun için özel olarak görevlendiriliyorlar onlar zaten. ılk yıkamasını yapmaları ve temiz kıyafetlerini öyle giydirmeleri lazım çocukta annede o şekilde rahat edemez mendille olacak iş mi.. Ama iş başa düşünce mecburen tabi. Ben seneye çocuk düşünüyorum ama hastanede yıkasalar bile evde yine bir sudan geçiririm göbek bağına gelmeyecek şekilde yada ıslak bezlerle her yerini silerim.

canım ben tam 1 yıl 2 gün önce etlik zübeyde hanımda doğum yaptım sana kısaca özetliyeyim.
-özel oda 50 tl verdik 2 kişilik odada 1 kişi kalacaktım güya ama orayada hasta aldılar.ama sıkıntı olmadı tatlı bi kızcağızdı hiçbişey bilmiyordu çok şey öğrettik garibime(annemle).
-odanın içinde tuvalet var ve oda oldukça ferahtı masa sandalye bi tane kanepe falan var.yanımdaki kızında benimde refakatçimiz vardı.
-bana kaba davranan kimse olmadı oldukça kibardılar doğumdan sonra bisküvi meyve suyu veriyorlar onu bile eliyle içirdi birisi o kadar yani.
-bebeği çıplak veriyorlar arkadaşlar çirkin bişeye sarıyorlar:) sadece silinmiş oluyor bebek geldiğinde hala anne karnındaki şeyler saçında başında yapışmış oluyor.biz mendille falan silmiştik biraz ertesi gün evde hemen yıkadık çünkü bayağı kirliydi garibim şampuan bile köpürmemişti:)
-tabii ki lüks değil hiçbirşey ama kötü de değil tercih sizlerin tabiiki ama ben hiç pişman olmadım orda doğum yaptığıma.
başka sorunuz varsa cevaplarım arkadaşalr hepinize hayırlı doğumlar :)

şimdi hastaneyi aradım özel odada tuvalet yokmuş.......

şimdi hastaneyi aradım özel odada tuvalet yokmuş.......

bilemiycem valla canım ben kendim kaldım ve tuvalet vardı benim odamda.hemde kolzetli tuvaletti çok rahat kullanmıştım.daha sonra kuzenim doğum yaptı orda normal odada 4 kişi kalıyorlardı orda tuvalet yoktu.taa koridorun başında vardı oraya gidiyorlardı o da normal tuvaletti.

Bende etlik lokman hekim hastanesinde doğum yaptım, doğumhaneye girerken bebeğin kıyafetlerinide istediler, doğumdan sonra giydirilmiş ve mis gibi geldi kızım...

canım ben çorluda oturuyorum özel bir hastanede doğum yaptım ve o hastanede ebe-hemşire olan bir arkadaşım doğumuma girmişti.
alıp yıkadı,giydirdi ve bana getirdi.

Yorumlar eski olduğu için tekrar sorma gereği duydum...ankara Zübeyde Hanım Hastanesinde yeni doğum yapan var mı aranızda arkadaşlar..refakatçi ve bebek giydirme konularında bizi aydınlatabilir mi ?

Back
X