anksiyete bozukluğu ?

googleden buldugum kadarıyla buAnksiyete Nedir, Anksiyete Bozukluğu

Anksiyete bozukluğu olan hastalar kendilerini sürekli olarak endişeli, gergin, sinirli, tükenmiş veya telâşlı hissetmekten yakınırlar. Sıklıkla bunaltı, endişe ve gerginliklerini kontrol altına almakta zorlandıklarından yakınırlar. Geknellikle kolay yorulurlar ve uyku sorunları vardır. Titreme, seğirme, ağız kukruluğu, terleme, bulantı, diyare veya boğazda düğümlenme gibi bazı fiziksel belirtilerden söz edebilirler. Anksiyete sorunlan nedeniyle yardım arayan hasktalarda hemen her zaman duygudurum bozukluklarının bir türü bulunur. Bir hastada uzun süredir devam eden bir anksiyete bozukluğu olması ve buna depresyon ya da başka bir duygudurum bozukluğunun eşlik etmemesi nakdirdir. Bazı klinisyenler bunun anksiyetenin depresyona ait erken bir belirti olmasına bağlı olabileceğini ileri sürmüşlerdir. Hasta antidepresanlarla tedavi edildiğinde anksiyete de azalır. Depresyonlu hastaların kabaca % 60'ında anksiyete belirtileri vardır.

evet canım bunlar bendede eşimdede var bir olay duyduğumda beni veya ailemi ilgilendiren yada olduğunda ellerim ayaklarım adeta titriyor gibi hissediyorum.
aşırı heyecandan miğdem bulanıyor geceleri uyuyamıyorum sabahlıyorum ve sürekli düşünmekten kendimi alamıyorum bazen yürüyemiyorum sanki bacaklarım
boşta gibi oluyor kalbim çok hızlı çarpıyor :S
ve eşimdede bu sıkıntılar var yani herşeyi ikimizde çok aşırı derecede kafaya takıyoruz acaba atarax kullansak mı:S
bu bir çözüm müdür?
lütfen bizim gibi sorunları olanlar varsa yazsın:S

evet canım bunlar bendede eşimdede var bir olay duyduğumda beni veya ailemi ilgilendiren yada olduğunda ellerim ayaklarım adeta titriyor gibi hissediyorum.
aşırı heyecandan miğdem bulanıyor geceleri uyuyamıyorum sabahlıyorum ve sürekli düşünmekten kendimi alamıyorum bazen yürüyemiyorum sanki bacaklarım
boşta gibi oluyor kalbim çok hızlı çarpıyor :S
ve eşimdede bu sıkıntılar var yani herşeyi ikimizde çok aşırı derecede kafaya takıyoruz acaba atarax kullansak mı:S
bu bir çözüm müdür?
lütfen bizim gibi sorunları olanlar varsa yazsın:S

bak benim cok yakinim bu hastaliktan muzdarip.ama o yillar boyu boyle yasadi..hicbir ilacta tam tedavi olmadi..sizinkiyle ayni degil belki ama o yaknim icin su an doktoru sizofrenide diyor..cünkü o yakinim asiri bir sekilde herseyden süpheliydi ve kuskulu..bu asiri süphe ve kaygi sonra onu hayaller görmeye kadar götürdü..yilalrdir ilac kullanir terapi alir..bu kisi ayni zamnda isinde gücünde bir insanda..calisiyor..sadece evlenemedi..iliski kuramiyor.kendi hastaligini bilyior kabullenmiste..

canim sizinki panik atak olmasin..eminmisiniz? size kim söyledi anksiyete oldugunu hem ilac doktormu verdi.? doktor vermden ilac almayin sakin..biraz daha acsan tam olarak sorununuzu?sadece aile olaylarindami bu kadar hasassiniz acab?

evet canım ben üniv de ark. çevremden biraz etkilenmiştim sürekli korkuyla yaşadım yapmadığım bişey için suçlamışlardı. tabi bende herkesle alakamı
kesmiştim bir kaç kişi haricinde psikologa 1 kere gittim ve oda hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde olaylar yaşarız ve görmek istemediğimiz insanlar olabilir bu gayet normal dedi bana ve ilaç olarak da panik atak başlangıcı anksiyete bozukluğu die tanı yazmıştı kağıda :S o zaman arkadaşlarımla tartıştığımda nefes alamadım kitlendim ve kendimi kastım sakinleştirici yapmışlardı.
şimdi 2 yıllık evliyim eşimin ailesi iflas etti işleride ortaktı oda işsiz kaldı
dolayısıyla çok şeyler yaşadık bende kaynana korkusu da oldu hep bana eltimden laf getiriyodu böyle demişssin falan ters anlıyodu dediklerimi aşırı ilgi
bekliyodu onun yanına giderken ayaklarım geri geri gidiyordu :S hala keza öyleyim acaba bana yine ne diycek korkusuyla yaşıyorum işte.

psikologlar psikiyatrlar çok pahalı yani seans başına alıyorlar ve ben bunu karşılayamam ama işe başlama olayım var bakalım belkide düzelirim.
şimdide işe nasıl başlaycağım alacaklar mı diye kafaya taktım uyuyamıyorum miğdem bulanıyor ellerim (vucudum)birden terliyor ve birden soğuyor çok aşırı
heyecanlıyım mulakatta eşiniz ne iş yapıyor dediler şimdilik işsiz derken ağladım tabi hemen kapattım muslukları inş alırlar:S

evet canım ben üniv de ark. çevremden biraz etkilenmiştim sürekli korkuyla yaşadım yapmadığım bişey için suçlamışlardı. tabi bende herkesle alakamı
kesmiştim bir kaç kişi haricinde psikologa 1 kere gittim ve oda hepimiz hayatımızın bazı dönemlerinde olaylar yaşarız ve görmek istemediğimiz insanlar olabilir bu gayet normal dedi bana ve ilaç olarak da panik atak başlangıcı anksiyete bozukluğu die tanı yazmıştı kağıda :S o zaman arkadaşlarımla tartıştığımda nefes alamadım kitlendim ve kendimi kastım sakinleştirici yapmışlardı.
şimdi 2 yıllık evliyim eşimin ailesi iflas etti işleride ortaktı oda işsiz kaldı
dolayısıyla çok şeyler yaşadık bende kaynana korkusu da oldu hep bana eltimden laf getiriyodu böyle demişssin falan ters anlıyodu dediklerimi aşırı ilgi
bekliyodu onun yanına giderken ayaklarım geri geri gidiyordu :S hala keza öyleyim acaba bana yine ne diycek korkusuyla yaşıyorum işte.

Canim cok üzüldüm..aslina bakarsan senin bu bahsettigin korkularla yasayan cok insan var..cok zor..ama güclü olmalisin güvenmelisin kendine..senin yerinde olsam ilac kullanmak ok tamma kullanirim belkii ama en guzeli terapi alman..duzenli terapi..
sen ve senin gibi insanlar daha hassaslar diger insanlara göre ama bana inan aslinda cogu insanda öyle.ama belli etmiyorlar..cok guzel sakliyorlar..sen duygualrini korkualrini belli ediyorsun sanirim saklayamiyorsun..insanlari incitmekten korkuyorsun ve yanlis anlasilmaktan korkuyorsun degilmi??? bak yanlis anlasilma korkusu bendede var cünkü coooooook basima geldi..ama cözümünü buldum neden böyle oldugunu buldum..insanlar seni anlamak istedikleri gibi anliyorlar..insanlarin cogu gercekten kötü niyetli..kiskanc..zorba..güclü olmalisin..yoksa herkes ezer.

1 hafta önce eşimle evimize marketten alışveriş yapıyorduk bebeğimizde yanımızdaydı.
bir ara bir kadın kucağında bebeğiyle gelmiş bez i yok diye sızlanıyordu eşimde bizdede olmadığı halde bez al içerden
yazık dedi baktım bebeği küçüçük uyumuş hava esiyor ateşi vardı bebeğinin hemen aldım bezini gözlerim nasıl doldu ağlamaktan içim kavruldu yandı bittim.
bu kadarı çok mu fazla:S
herkes orda kadını dinlemeden geçiyordu ve bebek hastaydı alnına dokunduğumda yanıyordu yavrucak o an neyim varsa vermek istedim ama benimde elimde yoktu evime alıp yemek verip o bebeğe bakmak istedim ama sonuçta evimi bilmesi daha sonradan bizim aleyhimize sonuçlanabilir diye durdum .
çok mu aşırı duygu yüklüyüm.

1 hafta önce eşimle evimize marketten alışveriş yapıyorduk bebeğimizde yanımızdaydı.
bir ara bir kadın kucağında bebeğiyle gelmiş bez i yok diye sızlanıyordu eşimde bizdede olmadığı halde bez al içerden
yazık dedi baktım bebeği küçüçük uyumuş hava esiyor ateşi vardı bebeğinin hemen aldım bezini gözlerim nasıl doldu ağlamaktan içim kavruldu yandı bittim.
bu kadarı çok mu fazla:S
herkes orda kadını dinlemeden geçiyordu ve bebek hastaydı alnına dokunduğumda yanıyordu yavrucak o an neyim varsa vermek istedim ama benimde elimde yoktu evime alıp yemek verip o bebeğe bakmak istedim ama sonuçta evimi bilmesi daha sonradan bizim aleyhimize sonuçlanabilir diye durdum .
çok mu aşırı duygu yüklüyüm.

evet cok duygusalsiniz..o durumda o bebek icin bende üzülürdüm bu kötü degil..ama asiri duygusallik hayatini zorlastirir..

yani aslında esra erolun progamı nı izledim oda herşeye ağlıyor yeni anne olanlarda bu durum daha bir yoğun sanki söz konusu evlat olunca taze anneler çok duygu yüklü oluyor

Canim cok üzüldüm..aslina bakarsan senin bu bahsettigin korkularla yasayan cok insan var..cok zor..ama güclü olmalisin güvenmelisin kendine..senin yerinde olsam ilac kullanmak ok tamma kullanirim belkii ama en guzeli terapi alman..duzenli terapi..
sen ve senin gibi insanlar daha hassaslar diger insanlara göre ama bana inan aslinda cogu insanda öyle.ama belli etmiyorlar..cok guzel sakliyorlar..sen duygualrini korkualrini belli ediyorsun sanirim saklayamiyorsun..insanlari incitmekten korkuyorsun ve yanlis anlasilmaktan korkuyorsun degilmi??? bak yanlis anlasilma korkusu bendede var cünkü coooooook basima geldi..ama cözümünü buldum neden böyle oldugunu buldum..insanlar seni anlamak istedikleri gibi anliyorlar..insanlarin cogu gercekten kötü niyetli..kiskanc..zorba..güclü olmalisin..yoksa herkes ezer.

evet kimseye hayır diyemiyorum ve hep iyi niyetimden kaybettim eşimde benim gibi böyle çok iyi niyetli sadece o lafını istediği zaman esirgemeden söyleyebiliyor ama ben söyleyemiyorum eşim haricinde kimseye trip falan yapamam kayınvalide sayar konuşur ben susar dinlerim cvb verirsem laf çok büyür herşeyi kendi anlamak istediği gibi anlıyor sonra çok alıngan 1 saat başımı ağrıtır diye ona takmıyor gibi yapıyorum ama içim içimi yiyor evliliğimin ilk senesini düşünürsek
eşim evim pismiş dağınkmış işim varmış hadi hadi anneme götürcem seni annemlere git gittin mi nerdesin sürekli arıyor yaşı kadının yanında otururyordum eltim geliyordu çocukları dağıtıyor ben topluyordum kayınvalidenin evini temizliyordum . hamileydim üstelik şimdi mesafe aldım haftada 1 gidiyorum oda mecburen sırf evimde hır gür çıkmasın diye ?

benimde gözümde yas hemen hazirdir..hemen aglarim..insanalrin haline üzülürüm etkilenirim..ama bunlar benim hayatimi etkilemez..yani hayatima devam ederim..mesela gittiniz is görüsmenizde esiniz issiz demissiniz aglamissiniz..karsidaki adam icin yani kendinize guvenmeyen bir profil yada gücsüz olarak düsünmüstür sizi..yani is görüsmelerindeki amac aslinda isi ne kadar iyi bilip bilenmediginden cok insanin psikolojik yapisidir..bakin cok göz önünde cok sosyal bir is hayatim oldu..ve inanilmau is görüsmeleri tecrübelerim var..bunu cok iyi biliyorum..karsinizdaki mülakat yapan kisinin aslinda ilk amaci sizin psk yapinizi tahlil etmek..

aileler evlatlarını böyle yetiştirdikleri için oluyormuş böyle düşünceler aman kızım kimse kötü demesin herkes iyi bilsin iyi ol kimseye höst deme
edepli ol yapıcı ol kırıcı olma büyüklerine saygılı ol şöyle ol böyle ol hep verici olmayı öğretmişler kız kardeşim annem de böyle :S heralde genetik olarak bozuk bir yapıyla büyüdük:S

ama inanın kendime hakim olamadım kaynana tuttrmuş satın evi eşim işssiz kaldı ki işyeri vardı 2 yıllık evliyim hep gitti pişmanlık üzüntü bunalıma sürüklendim napalım almazlarsa bende ARTIK ANNEMLERDE YAŞARIM YAKINDA KESERLER SUYU ELKTİĞİ :d

aileler evlatlarını böyle yetiştirdikleri için oluyormuş böyle düşünceler aman kızım kimse kötü demesin herkes iyi bilsin iyi ol kimseye höst deme
edepli ol yapıcı ol kırıcı olma büyüklerine saygılı ol şöyle ol böyle ol hep verici olmayı öğretmişler kız kardeşim annem de böyle :S heralde genetik olarak bozuk bir yapıyla büyüdük:S

bakin bu konuda haklisinizzz ..bizim ailedede öyle herkes asiri dürüst..ee o zaman okuldada sosyal hayatta da en cok bizler ezildik..bizim ailede herkes öyle kessen ne yalan biliriz ne iftira atariz ne kimsenin canin yakariz hatta karsi taraf üzülmesin diye kendi kendimize ederiz..ama disarda hayat böyle degill. insan taaaa kücüklülten güclü olmali kendine guvenmeli..bu konuda sonuna kadar hak veriyorum Allah kismet ederse kizimi böyle yetistirecegim..varsin biraz cadi olsun ama kendini ezdirmesin yeterki. güclü olsun..duygusal olmasin.

DEDEMLERLE BİRLİKTE OTURUYORDUK BÜYÜKBABAANNENİN BALI LOKUMU VARDI BEN HATIRLAMIYORUM AMA ANNEM ANLATIYOR İSTEDİĞİMDE ONLAR
VERMZMİŞ ANNEMDE KIZARMIŞ BENİM ISRAR ETMEME DÖVERMİŞ ANLAMIYORMUŞUM. SONRA BÜYÜDÜM HALAM GELİYODU EVİ DAĞITIYODU ANNEMİN EŞYALRINI KARIŞTIRIP ELBİSELERİNİ GİYİYORDU ANNEMDE ONA BİŞEY DİYEMEZDİ BANA KIZAR BENİ KOVALARDI .YANİ BİR GÜN ARKDAŞIMIN ANNESİ EVİMİZİ
ARADI BENİ ŞİKAYET ETTİ ANNEME AMA YANİ KENDİ KIZI HAKSIZ BENİM KESİNLİKLE HATAM YOK KADIN KIZINA KONDURMUYOR HATAYI ANNEM BEN
KONUŞURUM KUSURA BAKMAYIN DİYOR . EN SONUNDA PATLADIM HERKES KIZINI KORUYOR NEDEN SEN BENİ EZDİRİYORSUN DEDİM OLAY BÖYLE OLDU.
BENİM SUÇUM YOK NEDEN BENİM KIZIM YAPMAZ DEĞİLDE KONUŞURUM DİYORSUN DİYE BAĞIRDIM. O GÜNDEN SONRA GÜVENİ OLDU AMA YİNEDE HALA
DEVAM EDİYOR AMAN KIZIM KAYINVALİDENE BİŞEY DEME İYİ OL KİMSEYE KARIŞMA KİMSEYE BİŞEYİNİ ANLATMA ŞÖYLE OL BÖYYYYLEEEE OL.

:s İNSANLAR İSE ÇOK SERT MİZAÇLI NE KADAR VERDİN NE KADAR İYİ OLDUN O KADAR SALAK YERİNE KOYUVERİYORLAR KULLANIP SEN NE YAPTIN Kİ OLUYOR
ANNEMDE ALLAH BİLSİN DEYİP ÇIKIVERİYOR:d

DEDEMLERLE BİRLİKTE OTURUYORDUK BÜYÜKBABAANNENİN BALI LOKUMU VARDI BEN HATIRLAMIYORUM AMA ANNEM ANLATIYOR İSTEDİĞİMDE ONLAR
VERMZMİŞ ANNEMDE KIZARMIŞ BENİM ISRAR ETMEME DÖVERMİŞ ANLAMIYORMUŞUM. SONRA BÜYÜDÜM HALAM GELİYODU EVİ DAĞITIYODU ANNEMİN EŞYALRINI KARIŞTIRIP ELBİSELERİNİ GİYİYORDU ANNEMDE ONA BİŞEY DİYEMEZDİ BANA KIZAR BENİ KOVALARDI .YANİ BİR GÜN ARKDAŞIMIN ANNESİ EVİMİZİ
ARADI BENİ ŞİKAYET ETTİ ANNEME AMA YANİ KENDİ KIZI HAKSIZ BENİM KESİNLİKLE HATAM YOK KADIN KIZINA KONDURMUYOR HATAYI ANNEM BEN
KONUŞURUM KUSURA BAKMAYIN DİYOR . EN SONUNDA PATLADIM HERKES KIZINI KORUYOR NEDEN SEN BENİ EZDİRİYORSUN DEDİM OLAY BÖYLE OLDU.
BENİM SUÇUM YOK NEDEN BENİM KIZIM YAPMAZ DEĞİLDE KONUŞURUM DİYORSUN DİYE BAĞIRDIM. O GÜNDEN SONRA GÜVENİ OLDU AMA YİNEDE HALA
DEVAM EDİYOR AMAN KIZIM KAYINVALİDENE BİŞEY DEME İYİ OL KİMSEYE KARIŞMA KİMSEYE BİŞEYİNİ ANLATMA ŞÖYLE OL BÖYYYYLEEEE OL.

:s İNSANLAR İSE ÇOK SERT MİZAÇLI NE KADAR VERDİN NE KADAR İYİ OLDUN O KADAR SALAK YERİNE KOYUVERİYORLAR KULLANIP SEN NE YAPTIN Kİ OLUYOR
ANNEMDE ALLAH BİLSİN DEYİP ÇIKIVERİYOR:d

ya cok tatlisiniz..sizi cok cok iyi anliyorum..benim annem hala böyle..baskalarinin anneleri kizlarini cok iyi bildikleri halde hersey ortada oldugu halde kizalrina asla ve asla laf ettirmezler ama benim annem bizim ne varsa döker, susar, benim kizim yapmaz falan demez. annemi degistiremedim evlendim hala öyle..evleneli ne olaylar döndü cevremde ..ama annem beni korumak yerine kimseyle kötü olmamak icin sustu..bana sende sus ugrasmakafan rahat olsun dedi..ben kendimi malesef yalniz hissettim hep cünkü annem arkamda olup beni korumadi. bu nedenle ben kendimi korumak zorunda kaldim ve yalniz basima oldugum icin bazarn sertte konsutum..sonuc söyle cogu insanla görüsmüyorum..iliskimi kestim..cok yakinlarimda var aralarinda..ama ne yapayim ..kimse beni düsünmedi ben neden paralayim kendimi ..bende hayatimdan cikardim..cünkü kimseye ne ahlak dersi verebilirim nede insanlik..hayatima bakiyorum ve insanlarin ne dediklerini önemsemiyorum..
ama hanimefendi sizin demek istediginiz seyleri inanin cok iyi anliyorum sizi cok iyi anliyorum..ben kafami duvara carpa carpa carpa güclü olmayi ögrendim..bunu kendim basardim.kizim icinde cok ugrasacagim..asla ezik büyümeyecek :)

ya cok tatlisiniz..sizi cok cok iyi anliyorum..benim annem hala böyle..baskalarinin anneleri kizlarini cok iyi bildikleri halde hersey ortada oldugu halde kizalrina asla ve asla laf ettirmezler ama benim annem bizim ne varsa döker, susar, benim kizim yapmaz falan demez. annemi degistiremedim evlendim hala öyle..evleneli ne olaylar döndü cevremde ..ama annem beni korumak yerine kimseyle kötü olmamak icin sustu..bana sende sus ugrasmakafan rahat olsun dedi..ben kendimi malesef yalniz hissettim hep cünkü annem arkamda olup beni korumadi. bu nedenle ben kendimi korumak zorunda kaldim ve yalniz basima oldugum icin bazarn sertte konsutum..sonuc söyle cogu insanla görüsmüyorum..iliskimi kestim..cok yakinlarimda var aralarinda..ama ne yapayim ..kimse beni düsünmedi ben neden paralayim kendimi ..bende hayatimdan cikardim..cünkü kimseye ne ahlak dersi verebilirim nede insanlik..hayatima bakiyorum ve insanlarin ne dediklerini önemsemiyorum..
ama hanimefendi sizin demek istediginiz seyleri inanin cok iyi anliyorum sizi cok iyi anliyorum..ben kafami duvara carpa carpa carpa güclü olmayi ögrendim..bunu kendim basardim.kizim icinde cok ugrasacagim..asla ezik büyümeyecek :)

inş bende oğlumu bakalım işe başlarsam kreşe vericem orada bu eğitimi vericeklerdir bende tamamlıycam inş iş olurdu bende oğlumda yuvamızda kurtulur:s

sizde çok tatlısınız

Back
X