Anksiyete bozukluk ve sosyal fobi

Arkadaşımın da anksiyete bozuklugu vardi ve onu dışarı cikarmak imkansizdan daha da öte bir şeydi. Sinav zamani yaklasinca hiçbir sey yokken kötüleşir aglayarak beni burdan kurtarin diye ailesini arardı hiçbir sey olmadığını farkinda oluyorum ama sanki bir şeyler varmış gibi davraniyorum derdi. İlaçlarını ya düzgün icmezdi ya da birdenbire bir sürü icerdi. Bu da onu daha da kotulestirirdi. En sonunda 2 aydir psikologa gitmeye basladi. Psikologu degisik odevler vs veriyor ve bunlarin ise yaradigini soyledi kendini ilk kez iyi hissediyormus. Önerim ilaclarinizi duzgun kullanmaniz ve surekli disari çıkmaya calismaniz. Biliyorum size ev daha iyi hissettiriyormus gibi geliyordur ama öyle degil. Kilo fobiniz varsa ayni zamanda spora da baslayabilirsiniz hem bu sosyalleşmek icin size katki da saglayabilir duzenli olarak bir yere gidiyor olmak bir seylerle ugrasmak iyi gelecektir

Selamlar 1,5 ay önce bu tanı kondu ve ilac verildi ama ben kullanmadim çünkü kilo almaktan korkuyorum ilaçsız gecermi ?
Ve bu tür hastalık icin yazilan ilaclar kilo aldırıyor mu ?
Bu iki ilaci kullanan var mi
Sayfren 5 mg
Misol 50 mg
baş edemiyorsunuz sorunlarınıla tabiki ilaç kullanın.bazı ilaçlar aldırıyor evet ama bu ilaçları bilmiyorum.alsanız dahi tedavi bitiminde verirsiniz zaten.

Senelerdir bu tur ilaclari yiyorum bndede takinti hastaligi var okb ilacsiz gecmiyor ve kiloda aldirmiyor sadece istah aciyor onada kendin bir cozum bulacaksin ama benm kullandgim ilacta istah kaybi yapiyor yani kilo aldiriyor diye bsey yok ya istahin artar ya azalir yada normal kalir sknti yapma ilaclarni kullan canim cok gecms olsun

Canim benim geçici inan bana hastalığın tam pik yaptığı dönemler oluyor. Bende aynı durumdayım anksiyete ve sosyal fobi var ilacsiz yapamıyorum ama terapı almam da gerek inşallah terapi le daha da iyi olacağımı düşünüyorum. Kendini imkansız görme her hastalığın çaresi oldugu gibi bunun da çaresi var. Yeter ki kendini dipsiz kuyuda görme o kuyudan çıkacaksin çabalâ inan ki ben yol kat ettim hamd olsun sende yaparsın inan bana

Geçmiş olsun. İlaçlarınızı aksatmadan kullanın. Eğer durumunuz uygunsa terapi de alın çünkü bu şekilde tedavinin bir yanı hep eksik kalıyor. Ayrıca anksiyetenin alevlendiği anlarda zihin hiç susmaz, hep bir senaryo fısıldar ve bir şekilde bunlar kişiye çok gerçek görünür. Düşüncelerden kaçmayın korkmayın, çok gerçek görünse bile kendinize şunu söyleyin: Bunlar sadece olasılıklar ve dayandığı hiçbir kanıt yok. Zihnin sakinleşmesi için size meditasyonu ve nefes terapilerini de öneririm.

Sevgili IrResistibLe_ IrResistibLe_ sanırım terapi alma şansınız yok, size bir kitap önereyim onu okuyun olur mu. Dr David Burns-İyi hissetmek. Birçok psikolog danışanlarına bu kitabı okumalarını önerir. Bu kitabı şöyle açık bir zihinle ve sindirerek okuyun, içindeki uygulamaları yapın. İlacınız bu kadar kilo aldırıyorsa başka bir ilaca da geçiş yapabilirsiniz. Aynı tedaviyi sağlayan bir sürü ilaç var, hastalar bir süre kullanırlar ilaçlarını ve memnun olmazlarsa değiştirirler. Siz de ilacınızı değiştirin, bu kitabı da alın ve yürüyüşü de ekleyerek yeniden bir başlangıç yapın. Böyle pes etmeyin umutsuz olmayın, iyileşen o kadar çok insan var ki inanın.

Sevgili IrResistibLe_ IrResistibLe_ sanırım terapi alma şansınız yok, size bir kitap önereyim onu okuyun olur mu. Dr David Burns-İyi hissetmek. Birçok psikolog danışanlarına bu kitabı okumalarını önerir. Bu kitabı şöyle açık bir zihinle ve sindirerek okuyun, içindeki uygulamaları yapın. İlacınız bu kadar kilo aldırıyorsa başka bir ilaca da geçiş yapabilirsiniz. Aynı tedaviyi sağlayan bir sürü ilaç var, hastalar bir süre kullanırlar ilaçlarını ve memnun olmazlarsa değiştirirler. Siz de ilacınızı değiştirin, bu kitabı da alın ve yürüyüşü de ekleyerek yeniden bir başlangıç yapın. Böyle pes etmeyin umutsuz olmayın, iyileşen o kadar çok insan var ki inanın.
inşallah

Şuan yılgın ve kötü hissettiğinizi görebiliyorum mesajlarınızdan. Bazen ılık güzel bir duş, umut veren bir film insanın modunu çok değiştirir, iyi hissettirir. Deneyin lütfen..
çok kötüyüm ailem çok yalnız bıraktı beni çok bir insana ve yardıma ihtiyacım var ama kimsem yokmuş anladım

konuştum konuyu değiştirdiler ve beni suçladılar

Ne konuda suçluyorlar sizi? Bir de şunu söylemek isterim size bu tip depresyon,anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklar konusunda insanlar çok bilinçsiz ve bu tarz şeyleri şımarıklık olarak görebiliyorlar. Eğer bu tarz bir yaklaşımları varsa lütfen üstünde durmayın, ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Sadece kendinizi ayağa kaldırmanız gerekiyor.

Ne konuda suçluyorlar sizi? Bir de şunu söylemek isterim size bu tip depresyon,anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklar konusunda insanlar çok bilinçsiz ve bu tarz şeyleri şımarıklık olarak görebiliyorlar. Eğer bu tarz bir yaklaşımları varsa lütfen üstünde durmayın, ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz. Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Sadece kendinizi ayağa kaldırmanız gerekiyor.
haklısınız

Back
X