Anksiyete hastasıyım evlilik için doğru zaman hangisi ?

Terapiler bütçemin çok üstünde sadece ilaçlarda sadece sersemletiyor
Ozmn ilaçlar size göre değil ne uyku nede sersemlik yapmıyor bana bizde deneme yanılma yöntemiyle bulduk doktorumla devlet Hastanesi'nde psiyatri doktorum gayette psikolog gibi konuşuyor benimle bol bol oyuzden gerekirse doktor degistirin

Bu yıl doktoraya yeni başladım. Kendimi bildim bileli hep bir yetiştiremeyeceğim korkusu oluyort. Haliyle bir işe başlayınca ya da bir proje olunca benim hayatım duruyor. Dışarı çıkmak eve misafir gelmesini kesinlikle istemiyorum. Annem çoğu konuda destekçim temizlik yemek çamaşırı böyle zamanlarımda üstlenir. Hatta gerginliklerime bile tahammülmediyor. Doktora bittiğinde otuzların ortasında olacağım. Evlilik hayatının bir sürü getirceği ekstra sorumluluk da olacak korkusuyla hayatıma kimseyi dahil etmiyorum çünkü evlilik bekleniyor. Bu şartlarda evlilik yapsam da yürüyeceğini çok düşünmüyorum,siz ne düşünüyorsunuz ?Sorun olunca kafama çok takılıyor. Yaptığım işe konsantre olamıyorum. Evlilik içinde yaşayacağım sorun akademik kariyerime maal olabilir, korkuyorum. Doktoramın bitmesini bekleyip evlenmek mantıklı mı ?
Antidepresanlar uyku ve bir çok yan etki yapıyor bir dönem kullanıp bıraktım

Açılın, doktorasını 8 senede bitirebilmiş depresyon ve distimi hastası akademisyen geldi :)

Eğer antidepresanınız yan etki yaptıysa doktorla konuşup farklı etken maddeye sahip bir başka ilaca geçebilirdiniz. Ben dört sene depresyon yüzünden sündürdüğüm çalışmalarımı uygun ilaç sayesinde 1 senede nihayete erdirdim. Resmen çakralarım açılmıştı. Doktora zaten depresif ve anksiyete dolu bir süreç, yeterliliği ayrı, tez döneminde 6 ayda bir TİK'leri ayrı, sanırım sizin yayın zorunluluğunuz da var, bir de makale yazma süreci, hakem dönüşü, revizesi... Sağlıklı ruh halindeki, kendini gerçekleştirmiş insanları bile raydan çıkarabilen bu süreci tedavi almadan geçirmeniz mantıksız. Ha yapılır mı, yapılır. Ama ilaç tedavisi olmadan geçireceğiniz doktora süreci gençliğinizi bitirir, uzun dönemli sekel bırakır. İnat etmeyin, medikal tedaviden kaçmayın, bütçeniz varsa terapi ile de destekleyin. İnanın hayat çok daha güzel olacak :)

Ben ilk TİK bittikten hemen sonra evlendim, evlilik ve doktora bir arada yürümez diye bir durum yok. Hatta eşim en stresli ve en kötü zamanlarımda yanımda olduğu için çok şanslıydım. Benden kaynaklanmayan nedenler yüzünden savunma sonrası bir aylık düzeltme süresinde bütün tezi yeniden yazdım ben. Bu sürede ağlaya ağlaya her şeyi sıfırdan yazarken kahve getirip "sen halledersin ya, sorun yok" demesi bile yeterdi :) Benim hayatımda evliliğin getirdiği ekstra bir sorumluluk olmadı, sanırım zaten uzun seneler tek başıma yaşadığım için. Size göre evliliğin getirebileceği bu sorumluluklar neler? Neden korkuyorsunuz? Neden yürütemeyeceğinizi düşünüyorsunuz?

Açılın, doktorasını 8 senede bitirebilmiş depresyon ve distimi hastası akademisyen geldi :)

Eğer antidepresanınız yan etki yaptıysa doktorla konuşup farklı etken maddeye sahip bir başka ilaca geçebilirdiniz. Ben dört sene depresyon yüzünden sündürdüğüm çalışmalarımı uygun ilaç sayesinde 1 senede nihayete erdirdim. Resmen çakralarım açılmıştı. Doktora zaten depresif ve anksiyete dolu bir süreç, yeterliliği ayrı, tez döneminde 6 ayda bir TİK'leri ayrı, sanırım sizin yayın zorunluluğunuz da var, bir de makale yazma süreci, hakem dönüşü, revizesi... Sağlıklı ruh halindeki, kendini gerçekleştirmiş insanları bile raydan çıkarabilen bu süreci tedavi almadan geçirmeniz mantıksız. Ha yapılır mı, yapılır. Ama ilaç tedavisi olmadan geçireceğiniz doktora süreci gençliğinizi bitirir, uzun dönemli sekel bırakır. İnat etmeyin, medikal tedaviden kaçmayın, bütçeniz varsa terapi ile de destekleyin. İnanın hayat çok daha güzel olacak :)

Ben ilk TİK bittikten hemen sonra evlendim, evlilik ve doktora bir arada yürümez diye bir durum yok. Hatta eşim en stresli ve en kötü zamanlarımda yanımda olduğu için çok şanslıydım. Benden kaynaklanmayan nedenler yüzünden savunma sonrası bir aylık düzeltme süresinde bütün tezi yeniden yazdım ben. Bu sürede ağlaya ağlaya her şeyi sıfırdan yazarken kahve getirip "sen halledersin ya, sorun yok" demesi bile yeterdi :) Benim hayatımda evliliğin getirdiği ekstra bir sorumluluk olmadı, sanırım zaten uzun seneler tek başıma yaşadığım için. Size göre evliliğin getirebileceği bu sorumluluklar neler? Neden korkuyorsunuz? Neden yürütemeyeceğinizi düşünüyorsunuz?
Çok çok teşekkür ediyorum bana o kadar umut oldunuz ki böyle örnekler görmek beni umutlandırdı. Kafamın arkasında sürekli yetiştiremeyeceksin sesi yankınlanıyor bundan dolayı evlilikte durumumu daha mı çıkmaza sokar diye korkuyorum

Evli, çocuklu, çalışan, aynı anda yüksek lisans da yapan bir sürü kişi var. Basit şeyleri kafanızda büyütüyorsunuz bence. İyileşmek için adım atın bence.

Çok çok teşekkür ediyorum bana o kadar umut oldunuz ki böyle örnekler görmek beni umutlandırdı. Kafamın arkasında sürekli yetiştiremeyeceksin sesi yankınlanıyor bundan dolayı evlilikte durumumu daha mı çıkmaza sokar diye korkuyorum
Yanlış anlamanızı istemem, her şey güllük gülistanlık olmayacak süreç boyunca. Yetiştiremediğiniz şeyler olacak, TİK raporunun teslim tarihinin son saatlerinde harala gürele bir şeyler yapmaya çalışacaksınız, biraz sağlayacaksınız falan, lisansüstü hayatın gereklilikleri bunlar. :) Zaten tez izleme komiteleri bu yüzden var, 6 aydan 6 aya yavaş yavaş tezinizi oluşturuyorsunuz. Önemli olan kafanızın arkasındaki o seslerin sizi ele geçirmesini engelleyebilmek, rahat olabilmek, çoğu zaman “aman beee” diyebilmek. Yeniden düzgün ilaç tedavisini tavsiye edeceğim burada. Doktora gidin ve daha önce kullandığınız ilacın sersemlik yaptığını düşündüğünüzü söyleyin. Başka etken maddeli bir ilaca başlayın. Bir de beyin kimyanızı düzenlemek amacındaki bir ilacın hemen ertesi gün etki etmesini beklemeyin, en az 4 hafta sonra tam olarak belli olur, sabır göstermeniz lazım.
Bir de yukarıdaki cevapların bana düşündürdüğü bir şey var, sanki bu evlilik ve doktora işlerini bir miktar takıntı yapmışsınız gibi. Daha önce yazdığım gibi biraz rahat olmanız lazım hayata ve ilişkilere karşı.

Back
X