Bedensel etkiler için titrememi çarpıntılarımı dideral geçirdi.Diğer anksiyeteli düşüncelerim için de en kötü ne olur ? Bu kaygılı düşüncemin olma ihtimali yüzde kaç? Diye kendime sorular sorarak üstüne gidiyorum korktuğum durumların.Aslında maruz bırakma terapisini uyguluyorum.Tek başına her zaman kolay olmuyor.Bir psikologtan da destek alabilirsiniz
Bu panik atağa benziyor sanki bende yaşamıştım yıllar önce özellikle kafa içi sersemlik bayılma korkusu olmuştu başım dönüyor gibiydi sürekli. Işığa karşıda hasswsiyetim olmuştu
Bende 7-8 yıl önce panik atak başlamıştı o güne kadar hiçbir panik atak yaşamamıştım tabii ki bunun da panik atak olduğunu önce anlamadım. Sürekli başım dönüyor muş gibi oldu hatta hiçbir sıkıntım yokken bir gün oturduğum yerden kalkarken çok fena bir başım döndü ve sonrasında da o baş dönmesi hiç bitmedi aylarca. Dışarıya çıkamam ya başladım sürekli bayılacağım evde yalnız kalacağım diye korkmaya başladım sosyalleş emiyordum AVM’ye kalabalık yerlere gidemiyordum hep kafamın içi sersem gibiydi özellikle bu çok vardı bende baş dönmesi sersemlik bayılacağım hissi. Hatta özel bir hastanede checkup yaptırdım hiçbir şey çıkmadı en son iç hastalıkları doktoru beni psikiyatriye yönlendirdi o bir ilaç başladı ve 15 gün sonra tüm şikayetlerim neredeyse bitti diyebilirim
Anksiyete genelde bir konuyu ya da atıyorum haber beklediğin bir konuyu örnek vereyim diyelim ki oradan bir cevap bekliyorsun ama onu sürekli kötü olarak bekliyorsun yani iyi gelecek haberi bile kötüleştiriyorsun onu büyütüyorsun kendini hasta eder dereceye getiriyorsun. Ya kötü bir şey gelirse cevap olarak ya da ya kötü bir şey duyarsam kesin işte kötü olacak işte onun arkasından bu da olacak şu da olacak deyip kendini önce psikolojik olarak sonra fiziki olarak hasta etme durumudur yani umarım anlatabilmişimdir ama panik atak biraz daha farklı yani ben de mesela tüm gün yaşıyordum panik atak durumunu yani sabah kalkıyordum gece yatana kadar başım dönüyordu