Anksiyete panik atak

lotuscomua

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
15
8
1
31
Arkadaşlar öncelikler merhaba.Sizden bir konu hakkında fikir almak istiyorum.Bundan yaklaşık bir ay önce çarpıntılarım başladı doktora gittim çeşitli testler yaptı şu ana sonuçlarını bekliyorum ama sıkıntım bu olaydan sonra dışarı çıkamamak.Dışarı çıkınca çarpıntılarım artıyo nefesim daralıyor bi konuya odaklanamıyorum kimseyle konuşmak istemiyorum o an ve bunları neden yaşıyorum acaba bir hastalığım mı var diye ağlayasım geliyor.Bazı hastalıklarım da var ama doktora bile gidemiyorum tek başıma dışarı çıkamıyorum zaten.Gidersem de sürekli başım dönüyo,sağa sola sallanıyorum yerimde asla duramıyorum.Bu durumdan o kadar yoruldum ki iş gücüm zaten yok kısır bir döngüde gibi hissediyorum.Psikiyatr gittim bi ilaç yazdı ama onu da içmiyorum sanki sorunum panik atak değil gibi inanmıyorum .Bu durumu yaşayan var mı fikir almaya o kadar ihtiyacım var ki yardımcı olursanız çok sevinirim

Öncelikle geçmiş olsun. Elbette doktorunuz daha iyi bilir ancak benzer yollardan geçmiş biri olarak panik atak anksiyete diyebilirim.

Doktorun verdiği ilacı neden kullanmıyorsunuz? Kendinize kötülük ediyorsunuz. Ben de senelerce tansiyon hastası olduğuma inandım. Doktorlar “yok bişeyin!” dedikçe ben, ikna olmadım. Hastayım ben diye doktor doktor gezdim. Oysaki yoktu bişeyim. İlaca kendi kafanıza göre başlayamayacağınız gibi ilacı bırakamazsınız da… Doktorunuzun sözüne uyun. Daha fazla kendinizi yıpratmadan tedavi olun lütfen. Acil şifalar dilerim.

İlacınızı içmezseniz bu durum böyle devam eder.
Panik atak değilim kararını nasıl verdiniz, eğitiminiz nedir?

panik atak değildir demiyorum kendimi buna ikna edemiyorum sıkıntı orda.başka bir hastalığın semptomları mı acaba diyorum oraya odaklanıyorum .benzer süreci yaşamış biri varsa ondan da fikir alma amaçlı sorunumu belirttim

Hayır başka hastalık değil saydığın bütün semptomları yaşadım. Bu panik atak. İlacını içmezsen iyileşemezsin. Şuan gebelikten dolayı zorunlu olarak bıraktım aynı şikayetler geri başladı bende de. Eşim olmadan dışarı çıkamıyorum bayılacakmış hissi baş dönmesi nefes alamama neden bu haldeyim diye ağlama hissi. Hangi ilacı verdi dr?

Tamamen belirttiğiniz şekilde bende de semptomlar çok teşekkür ederim yorumunuz için umarım sağlık sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alırsınız.İlaca gelirsek doktor Misol 50 mg yazdı ilk hafta yarım olacak şekilde kullan sonra tam’a geç dedi .

İlacı kullanmama sebeplerim kendimi inandıramamamın yanı sıra acaba yan etki yapar mı ve kendim bu durumu atlatabilir miyim düşüncesi.doktora bile söyledim aldığım ilaçların prospektüsünü okuyorum diye doktor okumadan kâğıdını lütfen at dedi kendi olabilecekleri belirtti ama ben yine kendimi ikna edemiyorum ancak burada aldığım yorumlardan sonra daha olumlu bakmaya çalışıyorum .Çok teşekkür ederim sizede

Yan etki ne yapabilir. Uykusuzluk, baş dönmesi, kusma ya da aşırı uyku?
Bunları ilaca alışma sürecinde yaşayabilirsiniz evet ama sonra geçer.
İlacı almadığınızda yaşadıklarınız neler? Sokağa çıkma korkusu, doktora dahi gidecek cesareti bulamama, baş fönmesi, çarpıntı, panik hissi, hastalık korkusu, sağa sola devrilme hissi ve dahası.
Ben olsam yan etkileri göze alırdım (ki bu etkileri yaşayıp yaşamayacağınız bile belirsiz) çünkü şu an perişan haldesiniz daha kötü ne olacak?
Ek olarak; prospektüs ilaç şirketlerinin belirtmek zorunda olduğu bilgileri içerir. Bu şirketler de kendilerini sağlama almak adına % 0,1 ihtimali olan durumu dahi yazarlar. Doktorunuz verdiyse, dozajını da belirlediyse ve siz okuduklarınızı kafanıza çok takan biriyseniz prospektüs okumak yersiz.
İlaca başlayın 3 hafta sonra iyileşmeye başlayacaksınız.

İnşallah söylediklerinizde o kadar haklısınız ki yaşadıklarımın zorluklarındansa geçici yan etkilere katlanmak daha makul .Çok teşekkür ederim yorumunuz için benim için inanın çok güzel bir motive oldu

İki sene önce depresyon ve okb teşhisi kondu ve o zamandan beri doktor takibindeyim. Geçen kış spordan geldim duş aldım oturdum içimde ölüyorum, kalp krizi geçiriyorum hissi başladı ve ben panikleyerek arkadaşımı aradım. O gün o sakinleştirdi. İkinci atakta paniğim çok büyüktü inanılmaz bir çarpıntı yaşadım hastaneye gittik hiçbir şey çıkmadı.

Bu arada göz (ne alaka değil mi), ortopedi, dahiliye tüm birimleri dolaştım. Tabii ilaca devam ediyoruz doz arttırarak, ismini vermeyeceğim reçeteliyi de verdi panik anında içmem için.

Halen ikna değilim bir anda pat diye öleceğim gibi hissediyorum. Sanki hep çarpıntım var, sokağa çıkınca donup kalma, panikleme durumları geçti şükür. Ama şimdi de herşeyeden korkmaya başladım. Eski kullandığım ağrı kesiciyi kullanamıyorum dokunur eder diye. Kapı gibi kadın aciz bir şeye dönüştüm.

Sözün özü panik ataksınız ilaçları mutlaka dr kontrolünde devam edin yoksa evden çıkamazsınız.

Konu sahibine kızmayın ben de aynı durumdayım bilerek yaşadığı bir şey değil bu ama tabii acil önlem alması gerek o ayrı. Geçen sene diz kapağı ağrım için gittiğim doktoruma sporda omzumu sakatlayınca gitim aynı muhteşem kas gevşeticiyi verdi ama alamadım çünkü 60 mg antidepresan ve 40 mg tranko buskas alıyorum dokunur dedim. Aynen benim doktorum da asla prospektüa okuma dedi.

Sokağa çıkınca panikleme halinizi o kadar iyi anlıyorum ki geçmesine çok sevindim ilacı kullanmaya başlayacağım en azından sokağa tek başıma çıkabilme olasılığı bile denememe değer çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için Umarım sizin de herşey gönlünüzce olur bu sorunu kolaylıkla yeneriz

Evet elimde değil başkası bana gelip anlatsa şu yaşadıklarımı git ilacını iç derim ısrar ederim herşeyin farkındayım ama kendime söz geçiremiyorum

Amin inşallah. Siz de ilacınızı düzenli kullanın inşallah en kısa sürede şifa olur bu arada şunu da belirteyim prospektüs okuma kavgasını doktorla etmiş biriyim. Bana 2 tane damla vermişti ben de açıp okudum prospektüsü yan etkilerde emboli riski okudum yani pıhtı atma. Hemen tekrar aradım dr ben bu damlaları kesinlikle kullanmam dedim çünkü geçmişte aşı sonrası beynime pıhtı atmıştı söyledim bunu. Sen içtiğin her ilacın prospektüsünü okur musun böyle dedi evet tabi ki okurum dedim. Bundan sonra okuma o zaman dedi :) Benle dalga geçtiğini düşünüp başka bir psikiyatriye gittim sağolsun o sadece hap vermişti. Yan etkisinde emboli olmayan :) onla devam ettim.

Sağlık anksiyetesi hakkında araştırma yapın lütfen, veya bulabilirsem size yarın özelden bir iki bilgilendirme yazısı kitapçık vs atayım. Sağlık anksiyetesinde [ve bunla beraber panik atağınız varsa (panik atak tanı değildir herkes yaşayabilir, kişi bir panik atak yaşantısı sonrası tekrar atak geçirmekten vs korkarsa ona panik bozukluk denir tanı odur. Sizinkisi sağlık anksiyetesi ve panik atak yaşantısı gibi görünüyor, tabi en doğrusunu doktor söyler benimki sadece fikir yürütme)] zaten olay ikna olamamak, başka bir şey/bir hastalık olabilir mi fikrini atamamak veya direkt anksiyete değil başka bir hastalık olduğuna inanmak. Ama sizin içgörünüz farkındalığınız iyi görünüyor, panik atak değildir demiyorum ama ikna olamıyorum demeniz bile bunu gösteriyor. İlaçları tekrar doktor kontrolünde denemenizde fayda olabilir

Kızmak zorundayım çünkü kendini iyileştirmek yerine anksiyeteye kurban ediyor günlerini.
Ben de anksiyete hastasıyım aynı eşekten düştüm ama asla ilaçlı tedaviyi reddetmedim. İlk ilaç aldığım gün 45 günlük uykusuzluğum son buldu.
Konu sahibesinin de tedavisine başlamak zorunda olduğunu düşünüyorum ve zaman zaman yüksekten konuşmak sakin konuşmaktan daha etkili oluyor.

Çok teşekkür ederim inşallah hepimiz şifa bulalım Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben artık bazı doktorlara söyleyemiyorum bile onlar da haklı çünkü .Sadece mesela çarpıntım varsa belirtiyorum bende bu var etkiler mi diye ona göre değiştiriyorlar ilacı sağolsunlar

Muhtemelen anksiyete sizi böyle düşünmeye zorluyor. Kendinizi yedirmeyin bu altı boş hislere.
Yukarıda Psikolog Hanım'ın yorumunu okuyun çünkü o'nun kendi alanı.

Tüm fikir yürütmeleriniz doğru desemBundan aylar önce teyzemde bi rahatsızlık oldu test sonucu çıkana kadar ciddi sıkıntılar yaşadı ve her anında yanındaydım bu konuyla ilgili kendisini psikiyatriye bile ben getirdim defalarca sonra teyzem bi sıkıntısı olmadığını öğrenince gündelik yaşantısına döndü iyi oldu.bu sefer bu duyguları ben hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…