Merhaba
12 yaşında bir oğlum var. Bazen küçük şeyleri büyütüp panik oluyor. Örneğin bir oyuncakcida bedeli çok da yüksek olmayan bir oyuncağa bakarken minik bir yerini kırmış ama korkudan orda söylememişti .Eve gelince çok ağlamış ve "utandığımdan mağaza sahibine söyleyemedim" demisti, ama titreye titreye ağlıyor, zor rahatlattim. (Eşimde de anksiyete/ evham var, şimdi eskiye nazaran daha iyi durumda) "Mağazaya gidip durumu anlatıp, ücretini ödemeliyiz hem bu seni de rahatlatır" dedim, nitekim mağazaya önden gidip durumu anlattım, sonrasında da oğlumu götürdüm, çok anlayışlı davranıp, önemli olmadığını söylediler ama oğlum ısrarla parasını ödemek istedi, almalarını rica ettim. Buna benzer bir olay daha yaşamıştık. Şimdi; ben açıkçası ilerde başedemeyeceği bir sorunla karşılaşırsa yonetememesinden ve panik vb bir bozukluk oluşmasından çekiniyorum o yüzden şimdiden bir uzmandan destek almanın fayda sağlayabileceğini düşünüyorum..Siz de önceleri (çocukluk b bir dönemde) benzeri kaygilardan geçtiniz mi acaba, yoksa birden mi oluştu. Teşekkürler