Anksiyete perileri

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.387
448
Yine gecenin bir köründen merhaba,
Ben kendimi çok kötü hissediyorum.
Hevesle beklediğim bir iş iptal oldu, hem de tam olacakken. Bu yüzden şimdi sürekli “bebeğim berbat bir aileye doğacak, aç kalacak, sürüneceğiz, nasıl onu dünyaya getirmeye karar verdim” gibi şeyler düşünüyorum. Şu anki tek sebebim tek bir işimin iptal olması. Yedi yılı geçti işimde ve hiç mağdur olup süründüğüm falan olmadı (ilk evliliğimde gördüğüm eziyet yüzünden yataktan çıkmadığım, doğru dürüst çalışmadığım bir süre hariç). Evden çalışıyorum ve kendi işimi yapıyorum bu arada. Neyse ki bütün bunların üstüne patron baskısı yok.

İş/para endişeleri dışında bebeğime bakamayacağım diye korkunç şeyler düşünüyorum. Rüyalarımda hep kucağımdayken düşürüyorum onu. Halbuki o henüz karnımda bile bebeğe benzemiyor. Neden böyle oldum, çok sancım da oluyor. Tabi ki ilaç alamıyorum. Beni çalışmaya yönlendiren ve dinç tutan bir ilacım vardı, onun yoksunluğunu çok hissediyorum. Metilfenidat hidroklorür etken maddeli.

Bütün bunlar düzelecek mi? İşlerim yoluna girecek mi? Aptal aptal tarot sitelerinden kart çekiyorum, evet gelirse 10 dk mutlu oluyorum hayır gelirse ağlıyorum. Neden bu kadar mantıksız oldum, hormonlardan mı yoksa benim özüm bu mu? Özümde salak mıyım yani?

En önemlisi tüm bu yaşadıklarımdan bebeğim etkileniyor mu?

Hayır bebek daha çok küçük etkilenmez
Biraz hamilelikle biraz ilacı bırakmanın etkisi ile ilgili bence sizin durum.
Ben yerinizde olsam bulantılar başlamadan bu mutlu haberin tadını çıkartırım ;)

Hayır bebek daha çok küçük etkilenmez
Biraz hamilelikle biraz ilacı bırakmanın etkisi ile ilgili bence sizin durum.
Ben yerinizde olsam bulantılar başlamadan bu mutlu haberin tadını çıkartırım :KK66:
Yeni doğum yapmışsınız, güzel ve uzun bir ömrü olsun yavrunuzun. Nasılsınız? Bu dalgalanmalar tüm hamilelikte sürüyor mu? Bulantı olmasa olmaz mı? :D

Ilk uc ay tum hamileler karamsar mutsuz halsiz gucsuz olur. Olmayani varsa kadir gecesi dogmustur heralde ben gormedim. Sacma sapik dusunceler ani duygu degisimleri gitgeller cok fena oluyor. Ama en kotusu Bende ortalarda baslamisti mide sorunlari bulanti koku hassasiyeti ve nefreti bunlar baslamadan bu gunlerin tadini cikar. Bebegin cok kucuk henuz senin bu hallerinden etkilenmez ama hep mutlu anne mutlu bebek derler pozitif ol kendini saglikliyim mutluyum gucluyum bebegim de oyle demeye alistir.

Yeni doğum yapmışsınız, güzel ve uzun bir ömrü olsun yavrunuzun. Nasılsınız? Bu dalgalanmalar tüm hamilelikte sürüyor mu? Bulantı olmasa olmaz mı? :KK70:
Kişiden kişiye değişiyor aslında ben ilk ve son haftalarda ruhen böyle dalgalıydım.
Bulantı da şanslı kesimdenseniz olmaz:27: değilse en kötü ihtmalle ilk 3 ay fena.
Lohusalıkla beraber en büyük dalgalanmaya hazır olun bence :D

size gebelik kısmında fazla bir şey diyemem, gebe kalmadım hiç.
sektörünüzü bilmiyorum ama ben de evden çalışan tamamen kendi başına iş geliştiren, 10 senedir de işine emek vermiş bir çalışanım. önce başka sektörlerde de çalışmışlığım var. hep kaygılıydım nasıl olacak diye. çünkü ailemin yarısı köylü okumuş yarısı da memur. kimsenin özel sektörde bile çalışmışlığı yoktu ben başladığımda (artık var)...kimse manen de destek olmadı, ben de kafa olarak rahat değildim. çok zorlu geçti.
bu ara ben de bir durgunluk görüyorum. tamamen değil tabii ama daha sakin bir piyasa var.
benim aşırı yoğun çalışmışlıktan gelme bir bıkkınlığım var o yüzden çok umrumda değil ama rasyonel bakınca da her iş her zaman aynı tempoda gitmez. 1 tane iş olmadı diye de ticaretiniz bitmez. biraz daha makul olmaya çalışın. tarot katı çekip ağlamayın ne olur. belki işinizde ertelediğiniz vakit bulamadığınız minik ama zaman alan şeylere yoğunlaşabilirsiniz ? mesela benim aslında yapacak zibilyon tane işim var ama elim kolum kalkmıyor :D esasen ortalık sakinken yapsam nasıl güzel olurdu...

Bebek etkilenmez ama sizde buna dur demeye calisin stres guzel bisey degil once sakin olun
Rizki veren Allah ve bebeginiz ac kalmayacak
Bu gunlerin tadini cikarin kafanizi dagitmzk icin mesgul edin yoksa bogulur gidersiniz

size gebelik kısmında fazla bir şey diyemem, gebe kalmadım hiç.
sektörünüzü bilmiyorum ama ben de evden çalışan tamamen kendi başına iş geliştiren, 10 senedir de işine emek vermiş bir çalışanım. önce başka sektörlerde de çalışmışlığım var. hep kaygılıydım nasıl olacak diye. çünkü ailemin yarısı köylü okumuş yarısı da memur. kimsenin özel sektörde bile çalışmışlığı yoktu ben başladığımda (artık var)...kimse manen de destek olmadı, ben de kafa olarak rahat değildim. çok zorlu geçti.
bu ara ben de bir durgunluk görüyorum. tamamen değil tabii ama daha sakin bir piyasa var.
benim aşırı yoğun çalışmışlıktan gelme bir bıkkınlığım var o yüzden çok umrumda değil ama rasyonel bakınca da her iş her zaman aynı tempoda gitmez. 1 tane iş olmadı diye de ticaretiniz bitmez. biraz daha makul olmaya çalışın. tarot katı çekip ağlamayın ne olur. belki işinizde ertelediğiniz vakit bulamadığınız minik ama zaman alan şeylere yoğunlaşabilirsiniz ? mesela benim aslında yapacak zibilyon tane işim var ama elim kolum kalkmıyor :KK70: esasen ortalık sakinken yapsam nasıl güzel olurdu...
Siz ben misiniz acaba… gece bu yüzden oturuyorsanız siz eşittir ben demektir sjskf
Ekonomik krizden sanıyorum gerçekten durgunluk var. Bu iptal olan işime öyle heveslenmiştim ki. Son anda bozuldu.
Yıllardır inanılmaz çok çalıştım, öyle yılgınım ki. Sürekli erteleme hastalığı, sürekli kaçış… sarılıp ağlasak mı ne yapsak

Siz ben misiniz acaba… gece bu yüzden oturuyorsanız siz eşittir ben demektir sjskf
Ekonomik krizden sanıyorum gerçekten durgunluk var. Bu iptal olan işime öyle heveslenmiştim ki. Son anda bozuldu.
Yıllardır inanılmaz çok çalıştım, öyle yılgınım ki. Sürekli erteleme hastalığı, sürekli kaçış… sarılıp ağlasak mı ne yapsak
saat farkı... saat 4e teslimli projem vardı :D

ertelemiyorum ben aslında ama öncelik sırasına koyunca hep daha acele yapılması gereken işlerim oluyor. direkt gelir elde etmeyeceğim ama yapsam iyi olur dediğim şeyler sonraya kalıyor. sonra bi türlü gelmiyo. çünkü benim de eskisi kadar enerjim, motivasyonum yok. çalış çalış nereye kadar....

dahası ben hamile değilim ama kronik bir hastalığım var. atak geçirirsem sürekli mide bulantısı -kusma yaşıyorum. gebe kadın gibi geçiriyorum bazı dönemleri. sonra iyice harap oluyorum.

cidden sarılıp ağlasak olurmuş.

şaka bir yana. ağlamayak ya. ne güzel anne olacaksınız, canınızı sıkmayın. işin biri gider biri gelir.

saat farkı... saat 4e teslimli projem vardı :KK70:

ertelemiyorum ben aslında ama öncelik sırasına koyunca hep daha acele yapılması gereken işlerim oluyor. direkt gelir elde etmeyeceğim ama yapsam iyi olur dediğim şeyler sonraya kalıyor. sonra bi türlü gelmiyo. çünkü benim de eskisi kadar enerjim, motivasyonum yok. çalış çalış nereye kadar....

dahası ben hamile değilim ama kronik bir hastalığım var. atak geçirirsem sürekli mide bulantısı -kusma yaşıyorum. gebe kadın gibi geçiriyorum bazı dönemleri. sonra iyice harap oluyorum.

cidden sarılıp ağlasak olurmuş.

şaka bir yana. ağlamayak ya. ne güzel anne olacaksınız, canınızı sıkmayın. işin biri gider biri gelir.
Gelir di mi :( o kadar benziyor ki durumumuz. Acil işler diye liste yapıyorum, bir bakıyorum ki her işimi sıralamışım sjdkf çıldırmalık.
İş stresim de bebişle ilgili aslında :( yoksa takmazdım, kaç işim son anda iptal olmuştur bunca zamandır umrumda olmaz, ama bu sefer koydu

Ben de hamile kaldığımda aynıları olmuştu 🙈 Hormonlarla alakalı çoğu evet.
Ben bebeğime ne verebilirim ki vs bi sürü şey düşünüp ağlıyordum. Hepsi zamanla geçiyor. İş için de inşallah daha iyisi gelir 😇

Hevesle beklediğim bir iş iptal oldu, hem de tam olacakken. Bu yüzden şimdi sürekli “bebeğim berbat bir aileye doğacak, aç kalacak, sürüneceğiz, nasıl onu dünyaya getirmeye karar verdim” gibi şeyler düşünüyorum. Şu anki tek sebebim tek bir işimin iptal olması. Yedi yılı geçti işimde ve hiç mağdur olup süründüğüm falan olmadı (ilk evliliğimde gördüğüm eziyet yüzünden yataktan çıkmadığım, doğru dürüst çalışmadığım bir süre hariç). Evden çalışıyorum ve kendi işimi yapıyorum bu arada. Neyse ki bütün bunların üstüne patron baskısı yok.

İş/para endişeleri dışında bebeğime bakamayacağım diye korkunç şeyler düşünüyorum. Rüyalarımda hep kucağımdayken düşürüyorum onu. Halbuki o henüz karnımda bile bebeğe benzemiyor. Neden böyle oldum, çok sancım da oluyor. Tabi ki ilaç alamıyorum. Beni çalışmaya yönlendiren ve dinç tutan bir ilacım vardı, onun yoksunluğunu çok hissediyorum. Metilfenidat hidroklorür etken maddeli.

Bütün bunlar düzelecek mi? İşlerim yoluna girecek mi? Aptal aptal tarot sitelerinden kart çekiyorum, evet gelirse 10 dk mutlu oluyorum hayır gelirse ağlıyorum. Neden bu kadar mantıksız oldum, hormonlardan mı yoksa benim özüm bu mu? Özümde salak mıyım yani?

Yedi yılda ilk defa işiniz iptal olduysa sıkıntı yapılacak bir durum yok. Geçmişte yaşadığınız ağır şeylerden dolayı en ufak olumsuzluk sizi belli ki fazla etkiliyor. Üstüne yeni hamilesiniz ki bu dönemler inanılmaz evhamlı geçiyor. Hepsi üst üste gelmiş ama zamanla düzelir

Ben anksiyete ile 7 yıl önce taniştim ondan önce gayet normal biriydim... hiç bi rahatsizliğim yoktu...
doğumdan sonra evde yalniz kaldim kimse yanimda olmadi.. tek başımdaydim...
arada bi intihar düşüncem geliyor.. olumlu düşünmeye çalıştım her defasinda... hepp olumlu düşündüm...
gerçekten iyi şeylere bakmak lazim..
dün kalktım intihara.. ama yaşıyorum... hiç bişey olmamiş gibi işe gittim geldim...
Allah izin vermedi dedim.. ama şöle düşündüm...
eşimle kızımla bol bol kucaklayip sarıldığım anlar geldi. yaşadığım en güzel anlar geldi aklına...
. bakalım 9 agustosta psikyatriya gidicem şu an iyiym... pozitif düşünmeye çalışıyorum.

Ben anksiyete ile 7 yıl önce taniştim ondan önce gayet normal biriydim... hiç bi rahatsizliğim yoktu...
doğumdan sonra evde yalniz kaldim kimse yanimda olmadi.. tek başımdaydim...
arada bi intihar düşüncem geliyor.. olumlu düşünmeye çalıştım her defasinda... hepp olumlu düşündüm...
gerçekten iyi şeylere bakmak lazim..
dün kalktım intihara.. ama yaşıyorum... hiç bişey olmamiş gibi işe gittim geldim...
Allah izin vermedi dedim.. ama şöle düşündüm...
eşimle kızımla bol bol kucaklayip sarıldığım anlar geldi. yaşadığım en güzel anlar geldi aklına...
. bakalım 9 agustosta psikyatriya gidicem şu an iyiym... pozitif düşünmeye çalışıyorum.
Çok geçmiş olsun :( iyi misiniz? Konuşmak isterseniz buradayız

Malum bir üye gibi konumu hortlatmış olacağım ama bir şeyler duymaya ihtiyacım var :(
Çalışma motivasyonumu nasıl kazanabilirim acaba yeniden…

Ilk 3 ay hamileliği berbat geçen bir insanım. Çok ağlıyordum ve nefes alamıyordum. Sürekli ciğerlerim sıkışmış gibi hissediyordum. Öleceğim diye ağlıyordum. Sonra hemşire bir arkadaşım normaldir gebelik bunalımıdır demişti. Rahatlamıştım.

Sürekli kusma ve bulantı halimdeydim. Hastanede yatmıştım susuzluk ve besinsizlikten. Serumla beslenmiştim . Tansiyonun hep 7 veya 8 olurdu. Banyoya tek seferde gidemezdim. Koridorda bi sandalyem vardı giderken orda oturup dinlenirdim.

Bu durum da bende inanılmaz moral bozukluğu yaratmıştı .

Şu an 22.haftadayım. halen daha tam düzelmiş değilim. Zaman zaman kusma, bulanti ve ağrılar devam ediyor. Ama günde 5_6 kere kusmalar bitti artık.

Ilk aylar çok zor geçiyor. Hem fiziksel hem de ruhsal. Ama geçiyor işte.

Biraz sabretmek lazım. Dünyada milyonlarca kadın baş edebiliyorsa biz de edebiliriz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ilk 3 ay hamileliği berbat geçen bir insanım. Çok ağlıyordum ve nefes alamıyordum. Sürekli ciğerlerim sıkışmış gibi hissediyordum. Öleceğim diye ağlıyordum. Sonra hemşire bir arkadaşım normaldir gebelik bunalımıdır demişti. Rahatlamıştım.

Sürekli kusma ve bulantı halimdeydim. Hastanede yatmıştım susuzluk ve besinsizlikten. Serumla beslenmiştim . Tansiyonun hep 7 veya 8 olurdu. Banyoya tek seferde gidemezdim. Koridorda bi sandalyem vardı giderken orda oturup dinlenirdim.

Bu durum da bende inanılmaz moral bozukluğu yaratmıştı .

Şu an 22.haftadayım. halen daha tam düzelmiş değilim. Zaman zaman kusma, bulanti ve ağrılar devam ediyor. Ama günde 5_6 kere kusmalar bitti artık.

Ilk aylar çok zor geçiyor. Hem fiziksel hem de ruhsal. Ama geçiyor işte.

Biraz sabretmek lazım. Dünyada milyonlarca kadın baş edebiliyorsa biz de edebiliriz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Amin 🙏🏻 çok geçmiş olsun. Sağlıkla alın inşallah kucağınıza. Durumunuzu görünce halime şükrettim. Benim sıkıntılarım daha çok ruhsal. Çocuğa bakamama endişesi çok yoruyor kalbimi. Hepimize sabırlar diliyorum :(

Ayni durumdayim hep gelecek kaygisi bebekle ilgili saglik hususundan tutun maddi kaygilara kadar...
Halbuki kaygi hicbir ise yaramiyor aksine sadece zarari var ama malesef kisir donguden kurtulmak zor.
Psikoterapi ve psikiyatri ilaclari sart ama ona da maddiyat geekiyor

Amin 🙏🏻 çok geçmiş olsun. Sağlıkla alın inşallah kucağınıza. Durumunuzu görünce halime şükrettim. Benim sıkıntılarım daha çok ruhsal. Çocuğa bakamama endişesi çok yoruyor kalbimi. Hepimize sabırlar diliyorum :KK43:
Dikkqt edin önce fiziksel baslamaz, ama bakis acisini degistirmedikce kaygilara devam ettikce bir gun kesinlkle fiziksel rahatsizliklarla size kendini hissettirecrktir.
Ben bi noktadan snra oyle bi fiziksel etkilerle kusatildim ki , bir psikolojik etkenin boyle yapabilecegink soyleseler inanmazdm yasamadikca

Back
X