anksiyete ve panik atak

Arkadaşlar herkes bakıp çıkıyor yokmu benim gibi olan. Gerçi bunu yenen kişi hatırlamak istemez ve bu forma uğramaz.

Arkadaşım ah ah seni çok iyi anlıyorum. Bu panik atak illeti gerçekten insanı çıldırtır.
Panik Atak hastasıyım 2007 den beri.
Panik Atak hastası olup ta , ömürlük kurtulan var mı literatürde bilemiyorum.
Ancak ben benimkini kontrol altına almayı başardım.
Psikiyatrist ve psikolog yardımıyla ve kendi çabamla.
uzun bir yolculuk bu ; sabır ve umut lazım.
Ben yaşadıklarımı ve başardıklarımı blogumda paylaşıyorum
panikfobi nokta blogspot nokta com
Burada link paylaşılamıyor mu ilginç. Neyse

Umarım sana da faydası olur veya ilham verir.
Kafana takılanlar için herzaman seve seve yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Galena bloğunda hipotroidi olmayacağım yazmışsınız ben hipotroidi hastasıyım bilgilerini panikle ilişkisini yazarmısın

Son düzenleme:
Karfunda , hipotiroid maalesef anksiyete ve panik atağı tetikliyor.
Sebep Tiroid Hormonumuz nörovericileri düzenleyen ayarlayan bir hormon, serotonin , norefedrin gibi hormonları düzenliyor. Hormon yetersiz ise hepsi yetersizleşiyor , düzensizleşiyor dolayısıyla beyin bu düzensizliği panik atak olarak aksettiriyor.
özel birşey yapmıyorum şimdilik , sadece kontrollere gidiyorum hergün ceviz yiyorum selenium almak için,sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum, sürekli komik şeyler bulup içten kahkaha atıyorum, iyileşeceğim diyorum, psikoloğa gidiyorum özellikle fobilerim için, kendimce debeleniyorum anlayacağın:)

tiroid fonksiyonlarımda henüz kalıcı bir bozulma olmadı ama haşimotolu olduğum için oynamalar oluyor elbette ; özellikle mevsimsel geçişlerde. çalışmalarım devam ediyor , glutensiz beslenmek vs gibi ...Yurtdışı kaynakları da çok takip ediyorum.
Bunları da hep paylaşacağım.

galena ben ilaç kullanıyorum 8 yıldır. benim troidlerim alındı. ama beslenme konusunda bişeye dikkat ettiğim yok. doktor kontrolleriyle ilaçla tsh t3 t4 dengede tutmaya çalışıyorum. ben panik atağa hep bir fiziksel sebep aradım ama kabul ediyorum psikolojik. kendini bişeylerle oyaladımı unutuyosun ama benim kronikleşti heralde 7/24 aklımda.kendimi sürekli sersem gibi hissediyorum. aslında bende panik atak ilaçlarla geçti .ama anksiyete geçmiyor. şuan yarım ilaç içiyorum . bir oğlum var bir bebek daha istiyorum ama cesaretim yok. galena emdr duydunmu. çok aklıma yatıyor ama.

karfundacım kesinlikle emdr tavsiye ederim , bana uygulandı ben memnunum , hala birkaç terapim kaldı onun üstüne bdt uygulanacak gerekirse, bdt diyordum hep ama aslında aldığım emdr terapisi adını unutmuşum iyi oldu hatırlattığın gerçekten tavsiye ederim , uygulanan teknik cidden işe yarıyor. iyi bir psikologdan yardım almanı tavsiye ederim.
tiroidinin yokluğu elbette sıkıntı yaratacaktır , her nekadar ilaçla takviye edilse de , ancak psikolojini kontrol altına alabiliyorsun bu tekniklerle ;) psikiyatriste de devam et . İkinci çocuğuna çok daha güçlü hazırlanmış olacaksın...Sonra yavaş yavaş psikiyatristin ilaçları bıraktırır zaten bu teknikle ilaca ihtiyacın da azalacak ...

Çok sağol CANIM .sen emdr yi nerde aldın.inan ondanda korkuyorum duyguları 1-2 hafta daha yoğun yasıyormuş insan. Sen kaç seansta fayda sağladın CANIM.senden fikir almak iyi geliyor.

Karfundacım ben İzmirdeyim , Bornova Şifa Hastanesi ne gidiyorum. Fiyatı 95 lira . 2 haftada bir gidiyorum aylık 190 liraya geliyor. Özel psikologlar çok pahalı 10 günde bir 230 ar liradan neredeyse aylık yaklaşık 700 lira . O bakımdan Şifadaki psikoloğumu bulmam süper oldu. 5 seans sonrasında ciddi ilerleme kaydettiğimi anladım. Şimdi bazı fobilerime yöneldik EMDR den sonuç alamazsak bunlarla ilgili BDT ye geçeceğiz. Harika birşey, hiç korkma , zaten öyle de olsa böyle de olsa korkuyorsun , bari adım at kendini kurtar ;) Bir de karfundacım zaten terapi dönemlerinde panik atak geçirmen çok iyi olur kontrol altına almayı öğrenirsin.

Ben panik ataklıyım,ama ilaçlarla kontrol altında.O bizden korksun yahu:1:.Çağırın gelsin kendileri buraya.Napacak ne yazacak görelim:21:

evet elif bende ilaçlarla ko trol altında tutuyorum ama anksiyete geçmiyor.birde ilací birakıyorum bir daha nüksediyor kökten çözmüyor.birde ben bebek istiyorum malum ilaçlarla olmuyor. O yüzden kökten çözüm arıyorum.belki senin yaşadığın septomlar daha hafiftir canım

Galenacım ben ankaradayım burda özel bir klinikteki psikoloğa gidiyorum. Emdr seans ücretleri 150 tl. Birde dışarda bir psikolog var emdr okuduğum kadarıyla çok iyi o aynı zamanda alpha slim diye bir tedavi daha ek yapıyor.karar veremiyorum açikcasi .gerçi bu durumdan kurtulayım fakir sevindireceğim diyorum.bitirdi psikolojimi hiçbiseyden tat almiyorum.

Galenacım ben ankaradayım burda özel bir klinikteki psikoloğa gidiyorum. Emdr seans ücretleri 150 tl. Birde dışarda bir psikolog var emdr okuduğum kadarıyla çok iyi o aynı zamanda alpha slim diye bir tedavi daha ek yapıyor.karar veremiyorum açikcasi .gerçi bu durumdan kurtulayım fakir sevindireceğim diyorum.bitirdi psikolojimi hiçbiseyden tat almiyorum.

Karfunda neler yaptın nasılsın?

Back
X