Anlam veremedim yaptıklarına !

gnlatilla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
270
1
116
İstanbul
herkese merhaba geçmiş ramazan bayramınız mübarek olsun arkadaşlar, aslında kafama çok takmıyorum ama anlam da veremiyorum teyzem ve kuzenimin yaptıklarına, size anlatmak istiyorum öncelikle benim düğünüm olmaya yakın kuzenimle biraz dertleştik , bana hayatında kimse olmadığını anlattı hatta kimseyi istemiyorum kafamı dinliycem falan dedi ki benden laf çıkmaz kesinlikle çok iyi biliyor benim düğünüm oldu bir ay falan geçti duydum ki haldır haldır nişan hazırlıklarına başlanmış ,hanımefendinin hayatında aslında çokkk uzun zamandır biri varmış..... neyse umursamadım sonra bu evlendi falan beni aradı bir gün naber nasılsın muhabbetleri bebeğe geldi konu yapacak mısın dedi yok canım borcumuz var daha az daha toparlanalım inşallah düşünüyoruz dedim siz düşünüyormusunuz dedim yok bizde düşünmüyoruz daha çok borcumuz var dedi aradan bir iki hafta geçti annem duydun mu kuzenin hamileymiş hem de 3 aylık dedi..... yani benimle konuştuğunda hamile olduğunu biliyor ki biz ayrı şehirlerdeyiz teyzemle de devamlı konuşmayız ya da onun çevresiyle istesem de kimseye bişey anlatamam anlatsam da etkisiz elemanlara yani onu etkilemez çünkü birbirimizin çevresiyle pek samimi değiliz hatta dayımlarla bile çok görüşmeyiz annemlerin ailesi biraz kopuk ama teyzemle devamlı görüşürler kuzenimle de biz görüşürüz hiçbir anlam veremedim.bayramda da teyzem annemlerdeydi onunla da gece oturduk baya sonra işte evliliğimden falan sorular sordu iyi herşey dedim eşim biraz maaşları sıkıntılı bazen 3 ayda bi maaş aldığı oluyor onu söyledim anne yarısı yani sıkıntını paylaşıyorsun neyse eşimle sabah bir otel var memleketimize yakın termal oraya gitcez bir gece kalcaz diye bahsederken eşimin yanında dün gece parasızlıktan ağlıyordun bugün otele falan gidiyorsun dedi ki bunu baya art niyetle söylediğine eminim ben onlara saygıda kusur etmem anlam veremiyorum kıskançlık mı var acaba diyorum eşim inşaat mühendisi , kuzenimin eşi güvenlik görevlisi bana göre iş olsun elinde mesleği olsun yeter öyle takılmam pek statülere teyzem damadını pek istemedi ama kuzen ısrar etmiş falan ,neyse nedir maksatları anlamadım ben :50:

Son düzenleme:
herkese merhaba geçmiş ramazan bayramınız mübarek olsun arkadaşlar, aslında kafama çok takmıyorum ama anlam da veremiyorum teyzem ve kuzenimin yaptıklarına, size anlatmak istiyorum öncelikle benim düğünüm olmaya yakın kuzenimle biraz dertleştik , bana hayatında kimse olmadığını anlattı hatta kimseyi istemiyorum kafamı dinliycem falan dedi ki benden laf çıkmaz kesinlikle çok iyi biliyor benim düğünüm oldu bir ay falan geçti duydum ki haldır haldır nişan hazırlıklarına başlanmış ,hanımefendinin hayatında aslında çokkk uzun zamandır biri varmış..... neyse umursamadım sonra bu evlendi falan beni aradı bir gün naber nasılsın muhabbetleri bebeğe geldi konu yapacak mısın dedi yok canım borcumuz var daha az daha toparlanalım inşallah düşünüyoruz dedim siz düşünüyormusun dedim yok bizde düşünmüyoruz daha çok borcumuz var dedi aradan bir iki hafta geçti annem duydun mu kuzenin hamileymiş hem de 3 aylık dedi..... yani benimle konuştuğunda hamile olduğunu biliyor ki biz ayrı şehirlerdeyiz teyzemle de devamlı konuşmayız ya da onun çevresiyle istesem de kimseye bişey anlatamam anlatsam da etkisiz elemanlara yani onu etkilemez çünkü birbirimizin çevresiyle pek samimi değiliz hatta dayımlarla bile çok görüşmeyiz annemlerin ailesi biraz kopuk ama teyzemle devamlı görüşürler kuzenimle de biz görüşürüz hiçbir anlam veremedim.bayramda da teyzem annemlerdeydi onunla da gece oturduk baya sonra işte evliliğimden falan sorular sordu iyi herşey dedim eşim biraz maaşları sıkıntılı bazen 3 ayda bi maaş aldığı oluyor onu söyledim anne yarısı yani sıkıntını paylaşıyorsun neyse eşimle sabah bir otel var memleketimize yakın termal oraya gitcez bir gece kalcaz diye bahsederken eşimin yanında dün gece parasızlıktan ağlıyordun bugün otele falan gidiyorsun dedi ki bunu baya art niyetle söylediğine eminim ben onlara saygıda kusur etmem anlam veremiyorum kıskançlık mı var acaba diyorum eşim inşaat mühendisi , kuzenimin eşi güvenlik görevlisi bana göre iş olsun elinde mesleği olsun yeter öyle takılmam pek statülere teyzem damadını pek istemedi ama kuzen ısrar etmiş falan ,neyse nedir maksatları anlamadım ben :50:

Kıskanıyorlar canım seni.. Eşinin mühendis olması teyzeni sinir etmiş anlaşılan kendi damadıyla kıyaslıyor. Çok güvensen de bir daha evliliğinle ya da eşinle ilgili durumları 3. kişilerle paylaşma. Ağzı torba değil ki büzesin..

bariz kıskançlıkları var kuzeninin de teyzenin de. ne kadar en yakının olsa da. zaten insana taş uzaktan gelmezmiş. :19: insanlar neyi paylaşamıyor anlamıyorum.

kimseye anlama birseyini canım yüzeysel konuş geç. :51:

Kıskanıyorlar canım seni.. Eşinin mühendis olması teyzeni sinir etmiş anlaşılan kendi damadıyla kıyaslıyor. Çok güvensen de bir daha evliliğinle ya da eşinle ilgili durumları 3. kişilerle paylaşma. Ağzı torba değil ki büzesin..

anlam veremiyorum ki canım kirada bi insanım evim yok barkım yok eşimin mesleğini neden kıskanıyorlar ben isterim ki onlar benden iyi olsun ama haklısın benim de aklıma başka birşey gelmiyor teyzemde kuzenim de yabancı artık bana

bariz kıskançlıkları var kuzeninin de teyzenin de. ne kadar en yakının olsa da. zaten insana taş uzaktan gelmezmiş. :19: insanlar neyi paylaşamıyor anlamıyorum.

kimseye anlama birseyini canım yüzeysel konuş geç. :51:

haklısın canım kıskanma konusu benim de aklıma geliyor ama kıskanılacak bi durumum yok başka mana da çıkaramadım, ama sınırm olay kıskançlık neremi kıskanıyorlarsa allah akıl versin

haklısın canım kıskanma konusu benim de aklıma geliyor ama kıskanılacak bi durumum yok başka mana da çıkaramadım, ama sınırm olay kıskançlık neremi kıskanıyorlarsa allah akıl versin

kıskanacak olan bulur birsey kıskanır. mutluluğun kskanır.

evinin perdesini kıskanır.

sacını kıskanır.

kıskanır da kıskanır yani........... :8: kuzenin de cok cocukmus ya. bebek ne zaman düsünüyonuzzzzzz bize de var daha de. sonra hamile oldugu ortaya cıksın. :33: gül geç! bosver konusmaya değmez.:21:

sen teyzeni anne yarısı kuzenini de kardeş gibi görüp paylaşmışsın aslında doğal olması gereken de budur. Hani derler ya kişi karşısındakini de kendi gibi görürmüş diye seninki de o hesap olmuş. Yaptıkları doğru değil hoş karşılanacak bir şey de değil bundan sonra biraraya geldiğinizde havadan sudan konuşursun özel hayatına fazla girmezsin olur biter.

sen teyzeni anne yarısı kuzenini de kardeş gibi görüp paylaşmışsın aslında doğal olması gereken de budur. Hani derler ya kişi karşısındakini de kendi gibi görürmüş diye seninki de o hesap olmuş. Yaptıkları doğru değil hoş karşılanacak bir şey de değil bundan sonra biraraya geldiğinizde havadan sudan konuşursun özel hayatına fazla girmezsin olur biter.[/QUOTE

öyle oldu canım biraz, benim kimseye kıskançlığım yok aklıma bile gelmiyorlar milletin derdi başka ,şaka gibi, aynen canım bundan sonra artık görüştükçe nasılsın iyimisin bu kadar

Uzak durmakta fayda var.
Bu şekilde davranmaları hoş değil, kıskançlık belirtisi bunlar.
Bende yok, onda niye var kompleksi...

Zaten kafana takmıyormuşsun, herşeyini de paylaşma derim.
Herkes kendin gibi olmuyor malesef, en yakının olsa dahi.

Allah eşinle olan mutluluğuna zeval vermesin, ailene sağlık sıhat versin gerisi boş.
Böyle insan çok olur... :34:

Uzak durmakta fayda var.
Bu şekilde davranmaları hoş değil, kıskançlık belirtisi bunlar.
Bende yok, onda niye var kompleksi...

Zaten kafana takmıyormuşsun, herşeyini de paylaşma derim.
Herkes kendin gibi olmuyor malesef, en yakının olsa dahi.

Allah eşinle olan mutluluğuna zeval vermesin, ailene sağlık sıhat versin gerisi boş.
Böyle insan çok olur... :34:

bundan sonra elimden geldiğince merhaba merhaba bende teyzeyim ve canımı verebilirim yigenlerime hepsine hemde ayrı ayrı, nedir bu durum anlamıyorum ben, daha çok kazansınlarda daha iyi olsunlar, ne zamanlara geldik yarabbi kardeş kardeşin iyiligini istemiyor :43:

tatlım tabiyki kıskanıyor..yoksa niçin bir teyze yeğenine toplum içinde laf soksunki..amaç ne olabilir ?

para sıkıntını söylediğin zaman laf sokmuyor...termal otele gideceğinizi söylediğin zaman laf sokuyorsa herşey ortada zaten...

tatlım tabiyki kıskanıyor..yoksa niçin bir teyze yeğenine toplum içinde laf soksunki..amaç ne olabilir ?

para sıkıntını söylediğin zaman laf sokmuyor...termal otele gideceğinizi söylediğin zaman laf sokuyorsa herşey ortada zaten...

sorma canım bir termal otele gidecegiz dedik lafı yapıştırdı aslında eşim baya yorgundu işi çok tempolu sırf ona iyi gelsin diye gidecektik yıl içindede hafta sonları dahil pek bir yere çıkmıyoruz iyi gelir diye düşündük normal de de gezsek içim yanmaz yani

ayy sankı benım teyzemden bahsetmışsınız hep kızından asagıda olsun ıster kıskanır herkesı ne ararım ne sorarım sende oyle yap

bu şekilde davranmalarının sebebini bilemem ama size karşı ketum davranıyorlarsa bundan sonra sizde onlara karşı ketum olun..ağız arayıp,aldıkları kelimelerle iğneleyici konuşan insanlar maalesef can sıkıcı oluyorlar..

bundan sonra elimden geldiğince merhaba merhaba bende teyzeyim ve canımı verebilirim yigenlerime hepsine hemde ayrı ayrı, nedir bu durum anlamıyorum ben, daha çok kazansınlarda daha iyi olsunlar, ne zamanlara geldik yarabbi kardeş kardeşin iyiligini istemiyor :43:

Canım benim üzme bu kadar kendini... Bunun zamanla alakası yok, herkes farklı yapıda farklı görüşte.
Kimisi "herkes ben gibi" zanneder elinden geleni yapar, canım benim sarılır...
Kimisi de "onda var bende yok, benden daha iyi olmasın" diye düşünür, hem kendine hem etrafına üzüntü verir.

Unutma ki, Hz. Yusuf'u da kuyuya atan kardeşleriydi. Ki bu yüzyıllar önceydi...
Yani diyeceğim, şimdi ki zaman geçmiş zaman ile alakalı değil.
Allah insanın içine fesatlık fitne vermesin... Sende uzak durursun biraz, kendini çekersin... :34:

Teyzeniz ve kuzeniniz sizi kıskanmış canım nedir bizim bu akrabalardan çektigimiz birgün babamla gezmeden geliyoruz araba annem ,babam,ben ve erkek kardeşim vardı daha sonra bir akrabamız arabaya bindi benide gidecegim yere bırakırmısınız dedi bizde tabi bırakırız dedik kadın arabaya bir bindi başladı konuşmaya anneme diyorki siz çok mutlusunuz evliliginiz çok iyi bütün köyde siz konuşuluyorsunuz hiç kavganız yok diyor babamada sen bunlara çok yüz vermişsin her istediklerini yapıyorsun diyor babamda yapacam tabi benim bu dünyada 2 çocugum ve eşim var dedi akrabaların yaptıklarını akrepler bile yapmaz dedi babam kadın araba resmen bizi kötülüyordu her istediklerini yapma seni ilerde eve almalar sana bakmazlar tabi babam cevabını verince kadın mosmor oldu arabadan indi kadın bizi orda birbirimize düşürmek istedi ama başarılı olamadı.

Teyzeniz ve kuzeniniz sizi kıskanmış canım nedir bizim bu akrabalardan çektigimiz birgün babamla gezmeden geliyoruz araba annem ,babam,ben ve erkek kardeşim vardı daha sonra bir akrabamız arabaya bindi benide gidecegim yere bırakırmısınız dedi bizde tabi bırakırız dedik kadın arabaya bir bindi başladı konuşmaya anneme diyorki siz çok mutlusunuz evliliginiz çok iyi bütün köyde siz konuşuluyorsunuz hiç kavganız yok diyor babamada sen bunlara çok yüz vermişsin her istediklerini yapıyorsun diyor babamda yapacam tabi benim bu dünyada 2 çocugum ve eşim var dedi akrabaların yaptıklarını akrepler bile yapmaz dedi babam kadın araba resmen bizi kötülüyordu her istediklerini yapma seni ilerde eve almalar sana bakmazlar tabi babam cevabını verince kadın mosmor oldu arabadan indi kadın bizi orda birbirimize düşürmek istedi ama başarılı olamadı.

hey allahım şaka gibi ya milletin mutlutuğu batıyor! kimse kimsenin iyiliğini istemiyor bazen komşular akrabadan iyi oluyor bi fesatlık kıskançlık almış başını gidiyor allah sonumuzu hayır etsin. sizde umarım çok çokkk daha mutlu olup batarsınız bütün köye :)))kadın artık nasıl kıskandıysa arkanızdan da değil baya bildiğin yüzünüze konuşmuş nasıl bir cesaretse !!!

Canım benim üzme bu kadar kendini... Bunun zamanla alakası yok, herkes farklı yapıda farklı görüşte.
Kimisi "herkes ben gibi" zanneder elinden geleni yapar, canım benim sarılır...
Kimisi de "onda var bende yok, benden daha iyi olmasın" diye düşünür, hem kendine hem etrafına üzüntü verir.

Unutma ki, Hz. Yusuf'u da kuyuya atan kardeşleriydi. Ki bu yüzyıllar önceydi...
Yani diyeceğim, şimdi ki zaman geçmiş zaman ile alakalı değil.
Allah insanın içine fesatlık fitne vermesin... Sende uzak durursun biraz, kendini çekersin... :34:

yok canım üzmüyorum da safmıyım neyim anlam veremedim kıskançlık olsa diyorum hamilelik yani herkes duyacak benden neden saklansın bunun nasıl bi amacı olabilir diyorum aklıma bişey gelmiyor teyzem neden öyle dedi acaba ben mi büyütüyorum anlam veremiyorum fesatlıkta yapmak istemedim başka gözden bakmak istedim ondan yazdım yoksa inan umursamam bile diyorum ya merhaba merhaba kaybettiler şanslarını artık :)

Back
X