dün ablamda iftardaydık. beni, kardeşimi, nişanlımı,görümcemi ve kuzenimle kardeşini çağrmıştı neyse gittik facebookta fotoğraf paylaştık. (Kuzenimde nişanlı nişanlısı bursanın uzak bir ilçesinde oturuyor ve gelmesi hep problem oluyor izin vs.) Fotoğrafın altına kuzenimin nişanlısını etiketleyerek sen eksiktin canım yazdım. Bana 'çağırılmazsam olmam yazdı. Ablamın aklına gelmemiş çağırmak uzakta diye.
(ayrıca aramız iyidir gelinle ama niye bütün insanların göreceği şekilde oraya yazdı anlamadık)
haklı en azından gelemıcegını bıldıgınız halde nezaketende olsa cagırabılırdınız unutmuşsunuz sanırım
üstelık oraya yazmasında bır sakınca göremedım ben sızı utandırdıgı ıcınmı oraya neden yazdıgını anlamadınız?
Birinin yerine düşünüp karar verip uygulamak kırıcı oluyor bazen. Sonuç belli olsa da nezaketen yapılması gereken şeyler vardır. Misal uzakta oturan gelemeyeceğinizi bildiğiniz dayınıza davetiye vermez ve düğüne çağırmazsanız kırılır gibi..
Sizin niyetiniz kötü değilmiş belki bazen iyi niyetle yapılan davranışlar da istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor.
Telefon edip gönlünü alın arkadaşların dediği gibi.