Anlam veremiyorum?

tzlm

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
168
143
23
25
Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacak okuyanlar için teşekkür ediyorum. 1 aydır kendimi bi türlü toparlayamadım sürekli nedensiz hüzünlü ve üzgünüm nasıl geçer bilmiyorum eskiden bi olay olsa oturup ağlardım sakinleşirdim şimdi bi damla bile gelmiyor iştahım yok yemek yiyemiyorum kafamda sürekli eski şeyleri düşünüp duruyorum çocukluğa kadar gidiyorum onlarla üzülüyor mutlu oluyorum çok uyumayı seven ben bir aydır resmen uyuyamıyorum depresyondamıyım bilmiyorum böyle olup sonra doktora gitmeden düzelen oldu mu çok sebepsizce böyle oldu sürekli nedensiz iç çekiyorum üzgünüm yürüyüş kafamı dinlemek için herşey yaptım ama geçmiyor.

İş güç, coluk cocuk, koca, okul hayatında ne var? Günün nasıl geciyor?

Mutlaka sebebi vardır murlaka. Ha olmaz mı olur banada. Dr suz çözüm isterseniz size iyi gelen şeylere yönelmek derim. Örneğin inançlı biriyseniz dua,ibadet. Severseniz çiçek bakımı bile iyi gelir. Hatta ilginç bir şekilde babamı kaybettikten sonra deli gibi çiçeklerle haşır neşir olmuştum. Onları ysşstmak,sulamak onlarla konuşmak bile çok iyi hissettirdi. Yani kişiye özel olur cevap. Neyse iyi gelen onu yapın.

Iki ihtimal: 1) demir eksikligi (depresyona benzer belirtilere sebep olabiliyor) veya 2) psikolojik olarak yorulmussunuz. Öyle veya böyle bir doktorla görüsün

İşte içimden bişey yapasım gelmiyor çiçekleri çok severim ama onlara bile sevgi vermek istemiyorum

Iki ihtimal: 1) demir eksikligi (depresyona benzer belirtilere sebep olabiliyor) veya 2) psikolojik olarak yorulmussunuz. Öyle veya böyle bir doktorla görüsün
Teşekkür ediyorum yorumun için doktora gitmek istemiyorum geçmesini bekliyorum geçmiyor olmadı doktora gideceğim

İşte içimden bişey yapasım gelmiyor çiçekleri çok severim ama onlara bile sevgi vermek istemiyorum
Burda çiçek sadece bir örnek. Dr görünün ve sonrasında öylece kalın. Aslında birşey yapasım yok dönemlerinde gerçekten bir şey yapmamak beni rahatlattı kafa olarak.Yani şunu yapmalıyım,off şuraya gitmeliyim diye kendi kendime stres yaşatıyordum. En son yapmadım. Hiçbir şey yapmadım. Akışta kalmak lazım biraz bence. Sonra geçti zaten öyle ya da böyle. Her zaman her şey bir düzende olmak zorunda değil.

Teşekkür ediyorum yorumun için doktora gitmek istemiyorum geçmesini bekliyorum geçmiyor olmadı doktora gideceğim
Bu kendi kendine gecmez ki, spor yap, mutluluk hormonu salgilat vücuduna, bir amac bul, amacsizlik, bir uğraşin olmamasi bunalım sebebi bence

Psikiyatriye gidin önce kan değerlerinize bakar. Sonra ona da anlatın, ruh sağlığınız da beden sağlığı kadar hatta daha da önemli bence. İhmal etmeyin. Belki ilaçla belki de psikoterapiyle devam edebilirsiniz, bunun için uzman klinik psikolog veya gerçek bir psikoterapist bulmak önemli. Yeni mezun psikologlara veya daha da beteri alanla alakasız şarlatanlara gitmenizi tavsiye etmem. Yeni mezun psikologlar kızmasın, ben de ruh sağlığı alanındanım, kendim gitmem kimseye de tavsiye etmem

Neden gitmek istemiyorsunuz. Demir eksikligi kan alinarak kolay tespit edilir zaten. En fazla demir ilaci almaniz gerekir. Son baharda/kis aylarinda bendede genellikle oluyor. Fiziksel degilse de yinede kendinize yeterli kadar dikkat etmiyorsunuz demektir

Bu arada bende öğretmenim. Uzun seneler çalışıp bir anda ara verince ben de sudan çıkmış balığa döndüm. Biraz ondan da olabilir.
Yorumun için teşekkür ediyorum yani illaki doktor tek çaresi sağlık çalışanları her zaman dinlerim

Hani çok ağır bişey değil kendinden geçer diye gitmek istemediğim açıkçası.

Benimde 1 ayım böyle geçti geçen sene inanılmaz kilo verdim kendimi kurdum durdum . Bence destek almalısınız bol yürüyüş yapın film izleyin sosyellesin arkadaş edinin iyi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…