rana:hoş latif kadın demek kızımın ismi Derin
Dini isim olarak
kız:Nefise,Ayşe,Berre(peygamber efendimizin anneanesi sanırım),
erkek:baki,ömer,talha,taha,burak
oğlumun adını ömer zahid koyduk cnm ben aslına ubeyd diye sevdm onu 9 ay lakin ubeyd kul anlamını içeriyor ubeydullah olunca ALLAH(c.c)kulu oluuyr (yanlış hatırlamyrsam)bu isimde cok ağır oluyrdu esim nerdeyse kendi babasınınismini koyacaktı esimin babasının adı himmet..taha ubeyd de güzel ama işte anlam olarak olmyr ahmet muaz bera yusuf sina bunlrda cok güzel ama işte bide isimlerde ismine münhasır yasar diyorlar ya ondan hep vazgectm ne kadar doğru bilmiyorum mesela yusuf ismini koyma ömrü cileli olur derler ya..
kızlar gerçekten çok güzel hoş isimler önermişsiniz
işin garip yanı hepside yakın çevremde var :)
ömer,hamza,yahya,talha hepsi var
bu arada miraçda eşimin adı ayşede benim adım :)
kız olursa miray nasıl ilk hecelerimiz oluyo anlamıda güzel
arapça yıldız demekmiş türkçe ay gibi parlayan
yanınada yüsra yada kevser düşünebilirim
oğlumun adını ömer zahid koyduk cnm ben aslına ubeyd diye sevdm onu 9 ay lakin ubeyd kul anlamını içeriyor ubeydullah olunca ALLAH(c.c)kulu oluuyr (yanlış hatırlamyrsam)bu isimde cok ağır oluyrdu esim nerdeyse kendi babasınınismini koyacaktı esimin babasının adı himmet..taha ubeyd de güzel ama işte anlam olarak olmyr ahmet muaz bera yusuf sina bunlrda cok güzel ama işte bide isimlerde ismine münhasır yasar diyorlar ya ondan hep vazgectm ne kadar doğru bilmiyorum mesela yusuf ismini koyma ömrü cileli olur derler ya..
canım ömer zahid çok güzelmişşş gerçekten Allah bağışlasın
ömer yakınımda var ama zahid in yanına farklı bişey bulabilriim Allah razı olsun
ismin sahibinin kişilğini yansıtacağını ve 6 özellliğini alacağını duymuştum
fakat hayatının çileli olmasını senden nduydum cnm çokta gerçekçiliği yok gibi
benim ilk oğluşum muhammed hamza şimdide oğlum olcak yahya koyucaz inş.ama eşim ve ablam takmıışlar buda muhammed yahya olsun diye kararsız kaldım.sizce nasıl.bu arada yahyanın anlamı hayat bulan demek.bide yahya peygamberin ahlakını nasip eder inş. allah.hamzacığımda öyle çünkü.evlatlarımız adlarıyla müsemma olsunlar inş.[/QUOTE
ayazcim yahya ismi cok güzel, bizim ailede cok fazla var, olmasaydi koyardim inan :)
muhammet yahya harika bir isim, abinle esine katiliyorum