• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anlamsız korkularım

İzlediğimiz haberler, şahit olduğumuzx olaylar,bize anlatılan vs illaki paranoya olamamıza sebep oluyor. Ben 20 yıllık oturduğumuz evden taşınınca,gayet modern ve geişmiş bir semte taşınmamıza rağmen bir kaç ay çok paranoyaktım,acaba komşularımız nasıl, kapıcıdan zarar gelir mi, asansörde kötü niyetli biriyle karşılaşırmıyım vs. bir sürü saçma sapan şeyler...

Ama psikiyatrik açıdan değerlendirilen bu tarz korkulara dair yazıları okudukça rahatladım, tabi aldığım ilaç da katkıda bulundu.
bende bi danışayım bakalım ne diyecek yazarım size de

korktuğun şeyler olmayacak şeyler değil. kırk yılda bi de olsa bi insaını başına gelmiştir mutlaka tvde fln görüyoruz.. psikologunda bu deli falan demez olur onun mesleği bu.. fikir sor en azından
sorucam evet yoksa her akşam her akşam çok sıkıntı :)
Ben de yaşıyorum buna benzer korkuları. Gece yatınca gözümü kapatınca deprem oluyormuş hissi yaşıyorum.
Bazen deprem olursa naparım bebeğimin odasına gidene kadar ev çökermi, hadi yetiştim aşağıya inebilirmiyim, yada evde nereye saklanırım. Ya ben duyup kalkarsam fakat eşim uyuyakalırsa ona bişey olursa vb.
Bazende eşim işten gelene kadar felaket senaryoları yazıp duruyorum :KK14:
Yalnız değilsiniz yani :KK60:
ne yalan söyleyim sevindim yanlız olmadığıma :)

Annem sabahin erken saatlerinde ust gecite cikiyormus arkasindan bir adam kosa kosa gelmis annem arkasini donup cigliklar icinde adamin kafaya cantayi kut yerlestirmis.
Adam noluyo abla ise gec kaldim falan derken annem tabi mahcup binbir ozur.

Bizi de boyle yetistirmisti annem ya kizdim bak simdi :KK12: ben yillarca tuvaletin deliginden bir el cikip beni tuvalete cekicek diye cisimi tam yapmadan kactim tuvaletten

yatagin altindan bir el uzanip o da ayni sekilde yatagin altina cekecekti beni guya.:KK53:

Annem sabahin erken saatlerinde ust gecite cikiyormus arkasindan bir adam kosa kosa gelmis annem arkasini donup cigliklar icinde adamin kafaya cantayi kut yerlestirmis.
Adam noluyo abla ise gec kaldim falan derken annem tabi mahcup binbir ozur.

Bizi de boyle yetistirmisti annem ya kizdim bak simdi :KK12: ben yillarca tuvaletin deliginden bir el cikip beni tuvalete cekicek diye cisimi tam yapmadan kactim tuvaletten

yatagin altindan bir el uzanip o da ayni sekilde yatagin altina cekecekti beni guya.:KK53:
bende yapıcam onu bi gün dün hele bi adam montunu kafasına geçirmiş öyle yürüyordu arkamdan durak vardı ilerde durakta durdum otobüs bekler gibi adam önüme geçti öyle devam edebildim yola :D

al iştee :) bunu kocama gostereyım de kafayı kırmakta haklı olduguma kanaat getırsın artık :)
bencede göster,ama kadın bayılmış orda bence
bizim türkler işi hemen cine periye getirmiş haber değeri tavan tabii D:
sonra da vay efendim bu kız niye korkuyo
korkucaz tabii :D

bencede göster,ama kadın bayılmış orda bence
bizim türkler işi hemen cine periye getirmiş haber değeri tavan tabii D:
sonra da vay efendim bu kız niye korkuyo
korkucaz tabii :D

aynen ya :)

Vesvese bunlar,hep evham. Olmamış birşeyi olacak gibi kurgulamak. Doktorum derdi ki bazı kaygılar gereklidir insanın başarılı olması ve tedbirli davranması için ama bu günlük yaşantısında çok kafasını kurcalar hale geldiyse ve huzurunu bozuyorsa o işte vesveseye dönüşmüştür ve faydasını yitirmiştir,onu vücuttan atmak lazım.

Kişinin bu durumlarda inancından destek alması çok işe yarıyor. Çünkü şöyle düşünüyor: ben hayatta herşeyi kontrol edemem, olacak herşeye müdahale edemem hatta olacağını kestiremem.Bu yüzden dua eder Yaratıcıma sığınırm, O beni korur, bu hayatta iyi ve kötü şeyler hep yanyana ve zaten de hep yanyana olacak.Çok kaygılanırsam bu bana daha fazla hata yaptırır, doğru düşünme yetimi alır.

Etrafınıza bakın rahat sakin yapılı insanlara, onlar da bu dünyada yaşıyor, öyleyse fazla kaygı bizim ürettiğimiz birşey.Neden öyle olmayalım biz de?

selam kızlaarrr :)
benim ciddi anlamda bazı anlamsız korkularım var :)
yanlız bu tarz şeylerden etkilenip benim gibi paranoyak olabilecek varsa hiç okumasın gerisini :)
mesela metro beklerken hep metronun geçiş yerinden uzakta bekliyorum çünkü
delinin biri tam metro gelirken beni iterde altında kalırım diye korkuyorum,çok saçma okuyunca biliyorum ama cidden çok korkuyorum ..
ya da sokakta yürüyorum dimi
arkamdan biri yürüse acaip tırsıyorum yavaşlıyorum o hızlı yürüsün beni geçsin diye
böle ve bunun gibi alakasız alakasız şeyler düşünüyorum hep..
merak ettiğim aranızda hiç böyle absürt korkuları olan var mı?
psikoloğa git dediğinizi duyar gibiyim
inanır mısınız her gün sabah sekiz akşam dört gidiyorum psikoloğa :D
zaten bir psikoloğun yanında çalışıyorum asistan olarak :)
diyeceğim o ki acaba çalıştığım psikoloğa söylesem aa benim personelde hepten manyakmış falan der mi ona bi sorsam mı sizce??
Sadece biraz fazla evhamlısın normal böyle şeyler insan yalnız iken aklına türlü türlü şey geliyor bunu çoğumuz düşünüyoruzdur :) kapının önünde oynarken başına keçi düşüp ölen insanlarıda gördü bu ülke herşey olabilir düşünülebilir yani :D normal korkular :)

Vesvese bunlar,hep evham. Olmamış birşeyi olacak gibi kurgulamak. Doktorum derdi ki bazı kaygılar gereklidir insanın başarılı olması ve tedbirli davranması için ama bu günlük yaşantısında çok kafasını kurcalar hale geldiyse ve huzurunu bozuyorsa o işte vesveseye dönüşmüştür ve faydasını yitirmiştir,onu vücuttan atmak lazım.

Kişinin bu durumlarda inancından destek alması çok işe yarıyor. Çünkü şöyle düşünüyor: ben hayatta herşeyi kontrol edemem, olacak herşeye müdahale edemem hatta olacağını kestiremem.Bu yüzden dua eder Yaratıcıma sığınırm, O beni korur, bu hayatta iyi ve kötü şeyler hep yanyana ve zaten de hep yanyana olacak.Çok kaygılanırsam bu bana daha fazla hata yaptırır, doğru düşünme yetimi alır.

Etrafınıza bakın rahat sakin yapılı insanlara, onlar da bu dünyada yaşıyor, öyleyse fazla kaygı bizim ürettiğimiz birşey.Neden öyle olmayalım biz de?
çok haklısın gerçekten bende hep korktuğumda dua okurum normaldede hiç korkmazdım ama son zamanlarda niyeyse patlak verdi bazen düşünüyorum önceden hiç aklıma gelmezdi şimdi niye böyle oldu diye.

Sadece biraz fazla evhamlısın normal böyle şeyler insan yalnız iken aklına türlü türlü şey geliyor bunu çoğumuz düşünüyoruzdur :) kapının önünde oynarken başına keçi düşüp ölen insanlarıda gördü bu ülke herşey olabilir düşünülebilir yani :D normal korkular :)
inşallah atlatırız bir an önce ne diyeyim :))

Etrafta bu kadar absürd olaylar yaşanırken, senin korkuların hiç absürd değil ki.Ben de herşeyden korkar oldum.

Bir keresinde yolda yürüyodum arkamda bi adam belirdi elindede bir balta!! ben önde o arkada yürüdük 45 saniye bile yoktur toplam ama ben 1000 tane farklı cinayet senaryosu kafamda belirlemiştim beni nasıl keseceğine dair :KK45:

Bir keresinde yolda yürüyodum arkamda bi adam belirdi elindede bir balta!! ben önde o arkada yürüdük 45 saniye bile yoktur toplam ama ben 1000 tane farklı cinayet senaryosu kafamda belirlemiştim beni nasıl keseceğine dair :KK45:
bende bikeresinde asansöre bindim televizyon tamircisi bi çocuk ama birinin elinde tüplü tvyi açmak için bacağım kadar tornavida var adamın yanlışlıkla tornavidayı düşürmesiyle benim çığlık atarak sıçramam bir oldu :D

Etrafta bu kadar absürd olaylar yaşanırken, senin korkuların hiç absürd değil ki.Ben de herşeyden korkar oldum.
maalesef ister istemez işliyor bilinçaltına
hep haberlerde kim kimi öldürmüş
kim kimi bıçaklamış
bence yasaklanmalı böyle haberler ya..

maalesef ister istemez işliyor bilinçaltına
hep haberlerde kim kimi öldürmüş
kim kimi bıçaklamış
bence yasaklanmalı böyle haberler ya..
Kesin çözüm için , cezalar ağırlaştırılmalı.Kadın cinayetlerinin bu kadar patladığı bir dönem de , cezaların azlığını gören caniler "Nasılsa namus meselesi der yırtarım " kafasında olduğu için maalesef durmuyor olaylar.Ya da adam hırsızlık yapıyor, bir bakıyorsun serbest bırakılmış.Güvenliğinin tehlikede olduğunu düşünmemek elde mi?Bence tv de bu tür haberleri izleme, hemen geç.Etkileniyorsun çok.

yanlız bu tarz şeylerden etkilenip benim gibi paranoyak olabilecek varsa hiç okumasın gerisini :)
delinin biri tam metro gelirken beni iterde altında kalırım diye korkuyorum,çok saçma okuyunca biliyorum ama cidden çok korkuyorum ..
arkamdan biri yürüse acaip tırsıyorum yavaşlıyorum o hızlı yürüsün beni geçsin diye
diyeceğim o ki acaba çalıştığım psikoloğa söylesem aa benim personelde hepten manyakmış falan der mi ona bi sorsam mı sizce??

ayyyynı şeyleri ben de hissediyorum. metroya itilcem, arkamdan biri saldırcak flaan. atm den para çekince cüzdanıma koyarken korkuyorum biri görcek takip edecek diye. daha bir sürü trajikomik şey :D psikoloğa gitmeyi düşündüm ama ne var bunda deyip dalga geçer mi diye gitmek istemedim. he bi de bu var biri benimle dalga geçcek biri bana gülecek :)

Benim kardeşim gece gelir eve 12 gibi gece çalıştığı için ve biri vrsa o getirir yukarı yoksa biz iner alırız . Acayip korkusu var biri peşimden gecelek apartmanda diye. Bende de var işten eve dönerken. Bu birazda televizyon gazete ve internette her gün saçma sebeplerden öldürülen insanları görünce coğalıyor. Kardeşim çok fazla Müge Anlı izlemişti bir ara evde onu bıraktı :-)

benım en buyuk korkularımdan biri sahilde yürürken balık tutanlar var ya oltayı geri atıp oyle denize atıyolar.. onların egri attığı oltanın gözüme gelmesi :))) bende hiç sahilde balık tutanlara yakın yürüyemem :)

Obsesyon olabilir ben psikolog değilim ama panik atak ve obsesyon başlangıcım var ondan diyorum..mesela yengem hamile aklımdan ya şimdi karnına vurursam diye bişey geçiyor..veya elimde bıçak varken ya bunu kendime saplarsam..camdan bakarken ya kendimi atarsam gibi saçma korkular..doktor bunları asla ypmazsın bu böyle bi hastalık dese de..ilaç kullanmaya da yanaşmıyorum..bana bi zararı yok artık alıştım yapmayacagımı biliyorum ne de olsa..

Back
X