Anlaşmalı Boşananlar Buraya Lütfen..

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
Kızlar anlaşmalı boşanan ve bilenlere bir sorum var: Şimdi biliyorsunuz eşim geçen hafta doğuya atandı memur oldu ve biz protokolu hazırlarken özel sektördeydı..Yani maaş hesabı değişmiş oldu.Biz protokole hesap numaralarımızı yazıp ''her ayın 5inde bu hesaptan bu hesaba nafaka verılecek'' yazdırmıstık. Şimdi bu durum değişti.Benim mahkeme olmadan gidip bu konuyu görüşmem gerekiyor mu,yoksa mahkeme esnasında bu kısımda değişiklik istiyorum diyebilir miyim?İkimizin de avukatı yok,internetten aldığımız çıktıyı doldurduk başvurduk.Şahit de mi gerekiyor?Bunu da yeni duydum.Şahitsiz olmaz mı tek celse?
Bir de ''Nafaka Bağlama'' nasıl oluyor?Hesabından hesabıma her ay maaş günü nafakanın otomatik aktarılması için ne gibi bir işlem yapmam lazım,mahkeme kendisi bunu yapıyor mu?
Haftaya davam var lütfen bilenler bana fikir verebilir mi bu konularda?Teşekkürler..

Kızlar anlaşmalı boşanan ve bilenlere bir sorum var: Şimdi biliyorsunuz eşim geçen hafta doğuya atandı memur oldu ve biz protokolu hazırlarken özel sektördeydı..Yani maaş hesabı değişmiş oldu.Biz protokole hesap numaralarımızı yazıp ''her ayın 5inde bu hesaptan bu hesaba nafaka verılecek'' yazdırmıstık. Şimdi bu durum değişti.Benim mahkeme olmadan gidip bu konuyu görüşmem gerekiyor mu,yoksa mahkeme esnasında bu kısımda değişiklik istiyorum diyebilir miyim?İkimizin de avukatı yok,internetten aldığımız çıktıyı doldurduk başvurduk.Şahit de mi gerekiyor?Bunu da yeni duydum.Şahitsiz olmaz mı tek celse?
Bir de ''Nafaka Bağlama'' nasıl oluyor?Hesabından hesabıma her ay maaş günü nafakanın otomatik aktarılması için ne gibi bir işlem yapmam lazım,mahkeme kendisi bunu yapıyor mu?
Haftaya davam var lütfen bilenler bana fikir verebilir mi bu konularda?Teşekkürler..

sanırım sadece basvurunuz oldu henuz duruşma görulmedı.bu durumda Mahkemeye dılekçe yazarak ılgılı durumların degıstıgını acıklayabılırsınız. protolunu degıştırıp ekte sunabılırsınız.şahıt gerekmıyor.tek celsede anlaşmalı boşanma bıter ıkınız katıldıgınıoz surece. nafaka olayı otomotık aktarılmasını için kararı icraya verip esnız hakkında icra takıbı yapmalısınız.ama yok esınız duzenlı oderse bu yola gırmeye gerek yok

sanırım sadece basvurunuz oldu henuz duruşma görulmedı.bu durumda Mahkemeye dılekçe yazarak ılgılı durumların degıstıgını acıklayabılırsınız. protolunu degıştırıp ekte sunabılırsınız.şahıt gerekmıyor.tek celsede anlaşmalı boşanma bıter ıkınız katıldıgınıoz surece. nafaka olayı otomotık aktarılmasını için kararı icraya verip esnız hakkında icra takıbı yapmalısınız.ama yok esınız duzenlı oderse bu yola gırmeye gerek yok

şimdi biz haftaya boşanacagız zaten ben nasıl dılekce verecegım dava tarıhını etkıler mı yada bunu davada söylesem orda degısıklık yapamazlar mı ?Yenı ıse gırdım ızın alma sansım yok zaten davada alcam bıde bunlara ızın ısteyemem kı..

Durusma gunu gıdın.elınızde bır dılekçe bulusun (banka hs numaraların degıstıgını bu yuzden protolu tekrar duzenlemek zorunda kaldıgınızı beyan eden bır dılekçe ) vede protolu duzenlenmış olarak tekrar sunun.sorun çıkmaz.nafaka olayını zaten protolde yazmışsınızdır ama genede hatırlayım

Durusma gunu gıdın.elınızde bır dılekçe bulusun (banka hs numaraların degıstıgını bu yuzden protolu tekrar duzenlemek zorunda kaldıgınızı beyan eden bır dılekçe ) vede protolu duzenlenmış olarak tekrar sunun.sorun çıkmaz.nafaka olayını zaten protolde yazmışsınızdır ama genede hatırlayım

nasıl bır dılekce olsun sız avukat mısınız bı örnek gönderır mısınız ?Ben bunu hazırlayayım hemen barı sorun ıstemıyorum zaten boşandıgı gun köpruyu gecmıs olcak sonra yamuklar baslamasın henuz bı duzenım olusmadı nafakası lazım bıze paramız yok:(

nasıl bır dılekce olsun sız avukat mısınız bı örnek gönderır mısınız ?Ben bunu hazırlayayım hemen barı sorun ıstemıyorum zaten boşandıgı gun köpruyu gecmıs olcak sonra yamuklar baslamasın henuz bı duzenım olusmadı nafakası lazım bıze paramız yok:KK43:

bırazdan mesaj kutunuza atarım.
nafaka tabkı hakkınız.s prokole yazdınız umarım

[QUOTE="Sibelim84, post: 37217064, member: 299493"]bırazdan mesaj kutunuza atarım.
nafaka tabkı hakkınız.s prokole yazdınız umarım[/QUOTE]

mesaj gelmedı bana?
bana bır de doldurulacak bır protokol örnegı atar mısınız?Bugun gıttım bızım mahkemenın kalemıne sordum protokolu bastan temıze cekıp yazın ımzalayın mahkemede hakıme degıstırıyoruz dıyı yeterlı dedı yolladı benı eşime de söyledım aldım ıbanını falan bı tek yazıp cıktı alcam o kadar:)

otomatik aktarılmasını istiyorsan çalıştığı kuruma maaşına nafaka için haciz göndermen lazım. yoksa dilekçede yazmakla maaştan kesilip yatmaz. protokole göre kim maaştan kesip yollayacak, kendisi düzenli belirttiğin hesap numarana yatırırsa tamam ama yatırdımı yatırmadımı diye beklemek yerine davadan sonra avukatın hemen çalıştığı kuruma maaşına haciz göndersin. yada avukatla uğraşmayıp kendinde direk haciz gönderebililirsin icra dairesinede bir vakıfbank hesap numaranı verirsen, çalıştığı kurum her ay maaşından keser icraya yatırır icrada senin hesabına yatırır.

Back
X