Anlaşmalı eşimden boşanmak istiyorum

pamukcuq

Hayallerime Kavuştum
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
654
0
46
Samsun
eşimle anlaştık boşanmaya karar verdik 1buçuk yıllık evliyiz boşanma hakkında hiç bir bilgim yok eşim sen git işlemleri başlat dedi dilekçeyi ben verirsem masraflar bendenmi çıkar ayrıca barodan avukat yardımcı olurmu bize dilekceyi evde yazıp savcıyamı vereceğim adliye sarayınamı gideceğim hiç bilgim yok lütfen acil yardım edin iş uzamadan yarın dilekçeyi vermek istiyorum...

bunun icin google da arama yaparsaniz bir suru hukuk forumu bulacaginiz goreceksiniz. ayrica bu tarz forumlarda avukatlar danismanlik verdikleri icin daha guvenilir bilgiye ulasirsiniz.

Boşanma davası nasıl açılır? Neler yapılmalıdır?
Çiftler anlaşarak yada biri diğerinden bağımsız olarak, anlaşamama nedenlerini ileri sürerek, aile Mahkemelerinde boşanma dilekçelerini vererek boşanma davasını açabilirler.
Eşlerden iki taraf da boşanmayı isterse mahkeme uzamaz kısa sürede tamamlanır.
Boşanma nedeni ispatlanmış ise hakim boşamayı kısa zamanda gerçekleştirir.
Boşanma davası başlamadan yada boşanma davası görüldüğü esnada hakim tarafların anlaşmamaları ile ilgili gerekli bilginin toplanmasını ve inceleme, araştırma yapılmasını isteyebilir. Gerek görürse sosyal danışman yada psikolog atayarak inceleme yaptırabilir.

İzlenilmesi gereken yol:

Avukat aracılığı ile yada bizzat boşanma dilekçesi mahkemeye verilir.(Yada eşlerden biri tarafından dilekçe verilir.)
Mahkeme boşanma dilekçesini gözden geçirerek, boşanma nedenine bakarak eşlere yada avukata bildiri gönderir.
Hakim boşanma nedeninin araştırılmasını isteyebilir.
Mahkemenin yoğunluğuna göre, yakın yada ileri bir zamanda mahkeme günü belirlenir.
Şiddetli geçimsizlik nedeniyle veya başka bir nedenle ( anlaşmalı boşanma hariç) mahkemeye başvurulursa taraflar (çiftler) katılmadan da avukat aracılığı ile boşanma gerçekleşebilir.

ALINTI

canım anlaşmalı boşanma için eşinle bi protokol hazırlamanız gerekli
malların paylaşımı, çocuk varsa velayeti ve nafakası, eşlerden biri karşı tarafa nafaka ödeyeckse miktarı, tazminat talebi varsa yine miktarı, tek tek bi protokol halinde hazırlanmalı ve iki şe tarafından imzalanmalı
benim tavsiyem protokolün aynısından eşinin imzaladığı kendine de al, sonra terslik çıakrsa elinde ispat için delil olur

sdilekçeyi adliyeye götürüyosun, küçük yerdeysen mahkame kalemine, büyük bi adliyeyse tevzi bürosu vardır zaten oraya
savcının boşanmayla alakası yoktur arkadaşlar

masraflar konusunda da ikiniz protokolde bunu da kararlaştırabilirsiniz

ayrıca duruşmaya ikinizin de katılması lazım, çünkü hakim huzurda protoklü size okur, kabul edip etmediğiniz sorar ve imzalarınızı alır

avukattan yarım istersen senden danışma ücreti alır, eğer boşanma için avukat tutacaksan onun vekalet ücreti ayrıdır zaten ama avukatagerek kalmadan halledebilirisnzi, bi sıkıntı çıkmazsa tek celsede biter zaten, karar hemen yazılırsa size tebliğden 15 gün sonra da kesinleşir karar

tmm çok sağolun anlaşmalı boşancaz çocuk yok mal mülk bi isteğim yok dilekceyi yalnız gidip vercem olur dimi

tmm çok sağolun anlaşmalı boşancaz çocuk yok mal mülk bi isteğim yok dilekceyi yalnız gidip vercem olur dimi

canım davayı tek başına açabilirsin ama dediğim gibi duruşmaya ikiniz beraber gidin ve boşanma davası dilekçesinin ekinde protokolde olsun

samsunda avukatlık yapıyorum tüm sorularınız için isterseniz görüşebiliriz email adresimden ulaşabilirsiniz.
avukatsamsun@gmail.com
sevgiler

dilekçeyi siz verirseniz masraflar sizden çıkar çok yüksek bir harcı yok
boşanma dilekçesi ile birlikte bir de protokol hazırlamanız gerekli
bu protokolde mutlaka yer alması gereken şartlar var, bunların tamamında anlaşma sağlamanız gerekiyor
dilekçenizi ikametgahınızın bağlı bulunduğu nöbetçi aile mahkemesine vermelisiniz
size gelecek duruşma gününde eşinizle birlikte mahkemeye gidip protokolü onayladığınızı beyan ederseniz tek celsede boşanabilirsiniz
ancak protokolü hazırlarken bir avukattan destek almanız ileride çıkabilecek aksiliklerden sizi koruyacaktır

XXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:

sen acma esın acsın o senı haksız cıkaracaktır.sakın oyuna gelme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…