eşimle anlaştık boşanmaya karar verdik 1buçuk yıllık evliyiz boşanma hakkında hiç bir bilgim yok eşim sen git işlemleri başlat dedi dilekçeyi ben verirsem masraflar bendenmi çıkar ayrıca barodan avukat yardımcı olurmu bize dilekceyi evde yazıp savcıyamı vereceğim adliye sarayınamı gideceğim hiç bilgim yok lütfen acil yardım edin iş uzamadan yarın dilekçeyi vermek istiyorum...
canım anlaşmalı boşanma için eşinle bi protokol hazırlamanız gerekli
malların paylaşımı, çocuk varsa velayeti ve nafakası, eşlerden biri karşı tarafa nafaka ödeyeckse miktarı, tazminat talebi varsa yine miktarı, tek tek bi protokol halinde hazırlanmalı ve iki şe tarafından imzalanmalı
benim tavsiyem protokolün aynısından eşinin imzaladığı kendine de al, sonra terslik çıakrsa elinde ispat için delil olur
sdilekçeyi adliyeye götürüyosun, küçük yerdeysen mahkame kalemine, büyük bi adliyeyse tevzi bürosu vardır zaten oraya
savcının boşanmayla alakası yoktur arkadaşlar
masraflar konusunda da ikiniz protokolde bunu da kararlaştırabilirsiniz
ayrıca duruşmaya ikinizin de katılması lazım, çünkü hakim huzurda protoklü size okur, kabul edip etmediğiniz sorar ve imzalarınızı alır
avukattan yarım istersen senden danışma ücreti alır, eğer boşanma için avukat tutacaksan onun vekalet ücreti ayrıdır zaten ama avukatagerek kalmadan halledebilirisnzi, bi sıkıntı çıkmazsa tek celsede biter zaten, karar hemen yazılırsa size tebliğden 15 gün sonra da kesinleşir karar