- Konu Sahibi Miraclessss
Çok haklısın gülüm. Gel de sinir olma balkona çık hava alŞuan öyle yaptım zaten ama çok sinirliyim yani
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok haklısın gülüm. Gel de sinir olma balkona çık hava alŞuan öyle yaptım zaten ama çok sinirliyim yani
Bende sizi anlıyorum ancak bende terliyorum ama sicaktn zarar gelmiyor soğuktan zarar geliyor insana.birde şöyle birşey var sizinkinde siz haklısınız koca klimayı duvardan söküp gidecek haliniz yokta.ama bizimki pencere açma olayı yani
Denerim canım sağolasınRelax lütfen.
10 a kadar say.
Ve derin nefes al.
Umrumda olan tek şey şu an misler gibi uyumak de 3 defa esneme taklidi yap uykun gelir o zaman.
Ben bazen böyle yapınca çok kısa sürede dalıyorum uykuya.
Şu an bu yazıdan sonra tlf nu kenara bırakıp uyuyacağım ben de.
Bu da geçer ya hu de ve geç![]()
Ah hemde nasıl ben dusuncesizlik ediyorum işte böyle bekletilere girerekBoynum tutuldu benimle ilgilenmedin, hapşırdim cok yasa demedin cok yorucu değil mi karsi taraf icin?
Öyle yapicam zaten tabi sizlerle dertlestikten sonraÇok haklısın gülüm. Gel de sinir olma balkona çık hava al
Anlamaz o.en iyisi ben odamı ayirmaliyim"Zarar gelmiyor"luk bir şey değil ki, sıcaktan uyuyamamak diye bir şey var işte. :)
Esintide, soğukta yatmasam uyuyamam ben, sıcaktan zarar gelmez deyip eşim gibi uyumaya çalışsam sabahı ederim, sabahı döndürür öbür geceyi ederim, uyuyamam, en fazla canıma geçer bayılırım. Ancak mesela eşim ter içinde de kalsa uyur, ben biraz terleyeyim sıkıntı gelir uyanırım. Anlattım ya, gecenin köründe uykumun ara yerinden uyanırdım diye. :) İşte insanların uyku konforu da farklı farklı, siz eşinizle bir orta yol bulmaya bakın. Evinizin en güzel esen yeri orasıysa da orada yatmak ister yani soğuğu seven biri. Mesela annemlerin yazlığında klima yoktu geçtiğimiz senelere kadar. Yatılı kalacağımda, akşam dağdan esinti alan bir köşesi vardı evin, gider oraya yatardım kutup ayısı gibi ahshs Oranın pencelerini kapatmak isteseler itiraz ederdim.
Siz sarıp sarmalayın boynunuzu, alın önleminizi. Eşinizle de gündüz güzelce bir konuşun "Sıcaktan uyuyamıyor musun hayatım, ben de yine tutulur boynum, canım yanar hasta olurum diye önlem almaya çalışıyorum. Nasıl yapsak bu pencere işini?" diye. Öküz değilse o da bir çare düşünür. Şimdi uyku zamanı, sinir minir şey etmeyin. Sabah konuşursunuz.
Uzerinizi ortun ya da dusunuzu daha erken saatlerde alin calismiyorsaniz. Ben de havalar 17-18 derece olmaya basladigindan beri cam acik yatiyorum, arada cocuklar da gelip yaninda yatiyor. Boyun fitigim ve daha bir suru seyim var boynumda, hicbir yerim tutulmuyor.Malum havalar sıcaklar arttı.banyo yapmıştım akşam üstü.kurudu saçlarım ama cereyanda kalırsam boynum tutuluyor((boyun fitigim var)nitekim geçenlerde aynı durum yaşandı pencereyi açık yattigimiz için boynum tutuldu iki gün baş dönmesi oldu.tabi eş kişisi ilgilenmedi benimle.)neyse bugün camı açmak istedi müsade etmedim.ve dedimki hasta oldum mu ilgilenmiyorsun.tartisma uzamasin diye de seni seviyorum iyi geceler dedim.iyi hal ediyosun dedi yastığını alıp balkona gitti.oraya yatmış ayar oldum adama.
Anlamaz o.en iyisi ben odamı ayirmaliyim
Siz de bayağı ılımlıymışsınızEşimle bizim bitmek tükenmek bilmeyen bir klima tartışmamız olurdu her bahar, yaz.
Eşim "Üşüdüm" der derece yükseltir ya da "Hava güzel ya gerek yok yahu, tutuluyor sırtım" der klima kapatırdı. Ben sıcaktan geberirdim, "Uyuyamıyorum, üşüdüysen örtün" derdim derece düşürürdüm ya da "Hava bana sıcak işte, sana iyiyse git başka odaya, ben klima açacağım" derdim.
Ben uykuya daldıktan sonra klimayı kapatırdı çakal; kendi rahatça uyuyacak ya; ter içinde uyanırdım gecenin körü, bakardım klima kapalı, "Kapatma" diye uyardığım halde kapatırdı bir de. Uykudan kalkınca uyumak da mesele, iyice sinir olurdum... Ben de uyku numarası yapıp klimayı kapatmasını bekleyip, ardından kalkıp klimayı açardım, bir de sinirlenip 24 derece yapacaksam 20ye indirir, üzerine örtebilecek ne varsa kaldırırdım. Sabaha burnu gözü akar, tutulmuş hale getirirdim eşimi. Böyle bir süre klima savaşı verdik işte özetle.
"Üşümenin, tutulmanın önlemi basit. Güzelce sarıp sarmalarsın kendini, örtersin üstünü, boynunu, alnını vs yatarsın ya da esinti gelmeyecek bir odaya geçersin. Ben çırılçıplak soyunsam da ter basıyor, daha derimi mi yüzeyim?" dediğimde ya yastığını alır gider sıcak odalardan birinde yatar, ya da sesini keser, üzerini iyice bürümcük gibi sarar yanımda uyur oldu.
Anlıyorum, siz de düşünülmek istiyorsunuz, sıcacık uyuyayım ağrı yaşamayayım derken eşinizin açısından da düşünmüyorsunuz. Sıcaktan uyuyamıyordur, ne yapsın? Karşılıklı birbirinizi anlayıp çözmeniz lazım, böyle itiş kakış olmaz.
SağolasınSiz bilirsiniz, madem öyle anlamayacak bir eşiniz var; kendinize göre önlemlerinizi alın, beklenti yapıp da boş yere kavga ettiğinizle kalmayın. Geçmiş olsun.
Boynumu sıcak tutmam söylendi.Uzerinizi ortun ya da dusunuzu daha erken saatlerde alin calismiyorsaniz. Ben de havalar 17-18 derece olmaya basladigindan beri cam acik yatiyorum, arada cocuklar da gelip yaninda yatiyor. Boyun fitigim ve daha bir suru seyim var boynumda, hicbir yerim tutulmuyor.
Peki siz boyun fitiginizi tedavi ettirmeyi dusunmez misiniz?
Aslinda onerilmez; cunku sicak kaslari gevsetir ve o kaslarin gevsememesi lazim fitiginizin daha da zarar gormemesi icin.Boynumu sıcak tutmam söylendi.
Siz de bayağı ılımlıymışsınız![]()
Ben ironi yapmıştım aslındaBen, ılımlı ahshsh hiç güleceğim yoktu vallahi.
Sinirli, tartışmalı zamanlarından geçip, çözüme kavuşturduğumuz bir konu olduğu için çözümleri yazıyorum işte. Olmuyor "Beni hiç düşünmüyorsun!" diye birbirini işaret etmeyle. Eşimle, yan yana gelebilecek en zıt iki insanız ve aksine ben daha hırçın-öfkeli kalırım eşimin yanında, o çok sakindir, ılımlıdır. Ancak birbirimizi anlamanın, zıtlıklarımıza rağmen birlikte olmaya devam etmek için, bizi bir arada tutacak yollar keşfetmenin peşindeyiz. Konu sahibinin eşinde yoksa bu anlayış, zaten konuşsa da işlemez. Bari boşa dövüşmesin, boşa kendini yıpratmasın.
Ben ironi yapmıştım aslındaBilmiyorum, ben yorumunuzdan eşinize karşı tahammülsüz olduğunuzu düşündüm.. Klimayı 20 dereceye alıp eşinize örtecek bir şey bırakmamanız falan
![]()
İlgilenmeme konusuna katılıyorum ancak hava sıcaksa ben de durmazdım.
O sıcak boğar insanı,dayanamayan için eziyet olur.Uyuyamaz.Yapis yapış başladı zaten sıcaklar.
Kurayacak vakit kalacak sekilde girersin duşa..
Olur,biter..
Yani kocam yahut eşim demek yerine eş kişisi denince ne oluyor ben de onu merak ediyorum.
Daha havalı mi oluyor ki :/