Anlayışsız anne miyim

doğru olduğumun farkındayım meselem bunu ona nasıl anlatabilirim? 11-12 yaşındaki çocuğa tüm bunlar nasıl anlatılır

Ne dersek diyelim anlamayacaklar. Anlamak zorundanda değiller. Kabul etmek zorundalar.

Benim kızımda bu kalma konusunda ısrar etti bir dönem. evleri çok yakın arkadaşlarımın evine gitti, kızıda geldi. Kalalım dediler. Deprem olsa, yangın çıksa ne olacak dedim 😆 izin vermem kabul de etmem. Oynayın herkes evinde uyusun.

Kuralların amacının onları korumak olduğunu, her evde kurallar olduğunu, her ailenin kuralının farklı olduğunu bilmek zorundalar.

Ben anne olmadan annemi anlamadım onlarda bizi anlamayacak.

Merhabalar..Sanırım kızım ergenlik döneminde bu kez sorunlarım çalışmadığım yerden. 6. Sınıfa geçti. İlkokul arkadaşları ile ayda bir avmde buluşurlar izin veririm babası bırakır babası alır. Benim telefonum üzerinden arkadaşları ile iletişimi devam eder. (Arkadaşlarının telefonu var ben 8. Sınıf sonuna kadar almayı düşünmüyorum aynı okuldayız zaten. Yüzmeye de biz götürür getiririz telefona ihtiyacı yok.) ama dün akşam arkadaşımın evine gidebilir miyim dedi haftasonu için. İzin vermedim çünkü kızın anne babasını tanımıyorum evde bir arkadaşları daha olacakmış. Ama kızın abisi olacak mı o da meçhul. Avm de buluşun dedim yok kız partisi yapacağız dedi. Her gün orda burda neler duyuyor neler görüyoruz ben nasıl izin veririm hiç tanımadığım insanların evine gitmesine? Bir sürü laf etti ben kötü anneymişim 🤬 ay nasıl önünü alacağım bu konunun onu da bilmiyorum. Ergenlik hiç çalışmadığım bölümmüş resmen tıkandım kaldım bana bir yol gösterin
Not: mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Yaptığımın doğru olduğunun farkındayım fakat bunu ona nasıl anlatacağım kendimi 11-12 yaşındaki çocuğa nasıl ifade edeceğim onu bilmiyorum.
Anlatamazsin. Ben de ayni senin kizin gibiydim. Simdi dusunuyorum ne karsi taraf bu sorumlulugu almali ne de sen buna izin vermelisin. Dicem onlar gelsin ama o da olmaz iste sen de kucuk bi cocugu evinde agirlamamalisin. Yani anca zor bir durum olur rica edilir yakinsan tabii misafir edersin. Ben sizi gunubirlik baska etkinlige gotureyim siz gene kiz kiza takilin orda falan de. Zor durum b3n de anneme sinir oluyodum ama kotu anne degilsiniz :))
Ben senden ayri gece uyuyamam falan diye duygusala oyna canim belki ise yarar

doğru olanı yapıyorsunuz
ve bu yüzden bile sadece iyi anne denilir size ne kötü annesi

avm ye bile göndermiyor birçok ebeveyn kaldı ki ev
üniye giden kızım var arkadaşlarıyla dışarıda hep buluştuğunda tembihlerim evlere girmek yok sakın kızım dışarıda.. düşünün koskoca kız (19 yaşında) olmasına rağmen
bırakın üzülsün... sonra anlayacaktır

Back
X