- 25 Ağustos 2014
- 21.455
- 51.706
- 798
- Konu Sahibi Pamuk Prensesiniz
Anneannem ve dayimin ailesi beraber yaşıyordu, dayimin da o zaman 2 cocugu vardi.. Anneannem sagolsun, asagiya hali cirpar kilim cirpar carsaf cirpar, cirpar da cirpardi.. Eline geceni asagiya atardi gayet rahat.. Ne laf anlatabilirsin ne söz..Hanimlar bir anne olarak yazayim cocuklariniza sinirlari ogretin, nerede ne yapmasi gerektigini anlatin tabi once siz ornek olun.. camdan asagiya herhangi bir sey silkelenmez, kendi evinizi temizlemek ugruna baskasinin evini ve sokagi kirletemezsiniz, yil 2018 ogrenin artik sunu.. cocugunuzun kaca kadar oturacagina kimse karisamaz ama belirli bir saatten sonra cocuklar kosamaz, seviyor diye dolap kapaklarini - tencere kapaklarini vuramaz.. bu toplum icinde yasama kuralidir, yazili degildir, gorguyle dogrudan alakasi vardir. Gurultu istemeyen insanlara mustakil ev tavsiyesi vereceginize, gurultu cikarip toplu yasama saygisi olmayan insanlarin mustakile gitmesini oneririm, gerci orada da kurallar olacak ne yaparlar bilemem.. bunun yaninda mesaji kacirdigim icin alintilayamadim W Wurstria her kelimene sonuna kadar katiliyorum..
Bi gun baktim kocaman bi seyi pat diye asagi atti dayimin cocugu, oyle sinirlendim ki, ya dedim insanlar var asagida, çöp yok mu, neden atiyorsun? Cocuk anlayamadi, sırıttı bi de.. E cok normal degil mi bu pişkinlik? Onlerinde surekli bi seyler cirpip eline geceni asagiya atan babaanne modeli var..
Yani diyeceğim şu, sen sınırları bilmezsen cocugun da senden ne goruyorsa onu yapar.. Ilerde de hadsiz, saygisiz ve surekli hos gorulmeyi bekleyen bi birey olur..
Cocuk psikolojisinden anlamayi "ay yavrum benim, asla kisitlamam ben onu, doya doya oynasin, cocuklugunu yasasin" demek sananlar, esas kotulugu cocuklarina yapıyorlar, farkında bile değiller.. O cocuk dış dunyaya acildigi anda tepkilerle, sınırlamalarla karşılaşıyor ve bu kez hircinlasip başkalarını idare etmeye, onlara üstün gelmeye calisan haddini bilmez biri oluyor..
Saygı ve sınır bilmek bu derece zor olmamali ya, yapmayin Allah aşkına yapmayin..