Anlayszlk bende mi? Annemde mi?

annenizin hatası çok,burada aynı fikirdeyim...durumu idare edebilirdi,bende içeride misafirlerim varken hazırlık yapamam açıkcası...
ama sizn tavrınızda hiç ama hiç hoş değil...
benim evime düşmenım gelse,ki geldide ben ne surat asabilirim nede bir kelime laf söylerim.......
hiç olmamış....

ne olursa olsun evine gelmiş birine ister oturun,ister kalkın demek.Bunun hiç bir kabul edilebilir tarafı yok.
zehir etmişsin hepsine iftarı,
misafirin erken gelmesi, onun ayıbı. annenler erken gelebilirler kızının evi sonuçta.
sabrın,sevginin,şevkatin,paylaşmanın denendiği günlerdeyiz.
beraber yapar,beraber yeriz deseydin ortada hiç bir şey olmayacaktı.
bence kabaahatlı olan sensin.
çünkü evsahibisin ve küçüksün.

çok ayıp etmişsin hemde çok.

ister oturun ister kalkın ne demek ya resmen evinden misafirini kovmuşsun.

bana biri böyle yapsaydı evine bi daha adım atmazdım...

ablacığım çok güzel yorumlamışsınız...ve çok ta haklısınız evewt bu devirde sizin bahsettiğiniz dostluklar misafir perverlikler kalmamış ne yazıkki..o günleri biz göremedik belkide bizim evlatlarımızda bu günleri göremeyecekler...
sizin kız evladınzı varmı bilmem varsa bile evlimi onuda bilmem....ve siz onun evine kendiniz misafir götürüpte onu tek bırakırmısınzı onuda bilmem...
anne dediğin kızıyla bütün olmalı ...o misafirlerden önce gidip kızına yardım etmeli..misafirleri en iyi şekilde ağarlamasına el atmalı yardımcı olmalıdır....
ben bu anneliği yeni tattım ve şu an asla o annenin yaptığını evladıma yapmam....yapamam....

konunun başlığına bakarsanız anlayışsızlık annemdemi bende mi demiş arkadaş....
konumuz bir annenni tavrıı..bu bayanın zaten misafirlerine karşı bişey dediği yaptığı yok...

şimdinin anneleri böyle kusura bakmayın....
düşününki 8 aylık hamileyken evime boya badana yaptırdım tek başıma temizledim cam çerçeve değiştirdim tek başıma taşıdım ..yani eşimle...doğum yaptım 3 gün sonra annem tatile gitti....ve tatilden gelmiş bana kıza kuran okut herkesi bir çağar bebeği görsünler dedi...
hangi güçle yapıcam ben bunları ...üzgünüm anne bu olamaz..anne böyle olmaz....
iftar dediğin ihtiyacı olana fakire fukaraya sen iftarını sıcak çorbayla açarken kuru ekmek yiyene verilir....buda ayrı bir konu....

siz o misafir ağarlama terbiyesini annenizden almışsınız....
biz annemizden böyle göremedik malesef

Kusura bakma da güzelim anne eve misafir getirirken kızından habersiz getirmemiş. Söylemiş ve konuyu açan arkadaşda kabul etmiş. Ya kabul etmeyecekti yada kabul ettiyse susacaktı.
Arkadaşın misafirine yatığı bir şey yok demişsin ama arkadaş "ben markete gidiyorum ya oturun yada kalkın" demiş, sonrasında "iftar miftar yok"diyerek resmen kovmuş.
Yardım edip etmediğini bilmiyoruz ama dolma yapacağız diyerek zaten yemeğe katkıda bulunacağını söylemiş.
Haaa annenin suçu yok mu? Tabi ki var. Benimde bir kızım var. Benim kızım tutup bana evim küçük şunları şunları getirme, şunları şunları getir demiş olsaydı benim kızıma cevabım "kızım sen kimi çağıracaksan telefon aç çağır beni karıştırma" olurdu. Yanu suçun hepsi arkadaşta olmasa da %80 i malesef ondadır.
Farzedinki anne tümden hatalı, peki annenin hatasını misafire böylesine kaba davranarak ödetmek ne kadar doğru.
Ben ne olursa olsun kim gelirse gelsin misafire karşı güler güz gösterilmesi ve en iyi şekilde ağırlanması taraftarıyım.
Bizlerde misafir ağırladık, benim ilk evim 50 metrekare idi. Gün geldi 10 tane yatılı misafir ağırladım. Zorlandım ama sesimi çıkartmadım.
Sizin başınıza gelen mevlüt olayı benimde başıma geldi. Ve ben 50 metrekarelik yerde hemen hemen hiç tanımadığım annemin ve kayınvalidemin arkadaşlarını ağırladım. İnan ayakta durulacak yer kalmamıştı evimde. Genede onların torun heyecanını ve yapmak istediklerini engellemedim.
Sonuç olarak, kim hatalı olursa olsun, (benim doğrum) misafirin başımın üstünde her halükarda yeri vardır.

misafirlerinizde çok ayıp etmiş sizde..

misafir dediğin son yarım saatte gelir...

ayrıca misafiri sen çağırıp iftar açtırıyorsun...

düğün değilya yaprak sar onu yap bunu yap....

iftarda ev sahibi ne yaparsa misafir onu yer...

asıl hata annende .....

bu şekilde davranıp seni misafirlerinin yanında rencide edip kötü duruma düşürmüş
...

bence cok ayıp etmişsin tamam ev küçük olabilir anlayışsız da olabilirler ama evsahibisin sonuçta çıtını cıkarmayacaktın yesin içsin gitsinler sonra ilerde hoş olmadı erken gelmeniz falan derdin ama zaman yanlış..

Kusura bakma da güzelim anne eve misafir getirirken kızından habersiz getirmemiş. Söylemiş ve konuyu açan arkadaşda kabul etmiş. Ya kabul etmeyecekti yada kabul ettiyse susacaktı.
Arkadaşın misafirine yatığı bir şey yok demişsin ama arkadaş "ben markete gidiyorum ya oturun yada kalkın" demiş, sonrasında "iftar miftar yok"diyerek resmen kovmuş.
Yardım edip etmediğini bilmiyoruz ama dolma yapacağız diyerek zaten yemeğe katkıda bulunacağını söylemiş.
Haaa annenin suçu yok mu? Tabi ki var. Benimde bir kızım var. Benim kızım tutup bana evim küçük şunları şunları getirme, şunları şunları getir demiş olsaydı benim kızıma cevabım "kızım sen kimi çağıracaksan telefon aç çağır beni karıştırma" olurdu. Yanu suçun hepsi arkadaşta olmasa da %80 i malesef ondadır.
Farzedinki anne tümden hatalı, peki annenin hatasını misafire böylesine kaba davranarak ödetmek ne kadar doğru.
Ben ne olursa olsun kim gelirse gelsin misafire karşı güler güz gösterilmesi ve en iyi şekilde ağırlanması taraftarıyım.
Bizlerde misafir ağırladık, benim ilk evim 50 metrekare idi. Gün geldi 10 tane yatılı misafir ağırladım. Zorlandım ama sesimi çıkartmadım.
Sizin başınıza gelen mevlüt olayı benimde başıma geldi. Ve ben 50 metrekarelik yerde hemen hemen hiç tanımadığım annemin ve kayınvalidemin arkadaşlarını ağırladım. İnan ayakta durulacak yer kalmamıştı evimde. Genede onların torun heyecanını ve yapmak istediklerini engellemedim.
Sonuç olarak, kim hatalı olursa olsun, (benim doğrum) misafirin başımın üstünde her halükarda yeri vardır.

kaydirigubbakcemile5 valla bence yorum bu

Back
X