Kusura bakma da güzelim anne eve misafir getirirken kızından habersiz getirmemiş. Söylemiş ve konuyu açan arkadaşda kabul etmiş. Ya kabul etmeyecekti yada kabul ettiyse susacaktı.
Arkadaşın misafirine yatığı bir şey yok demişsin ama arkadaş "ben markete gidiyorum ya oturun yada kalkın" demiş, sonrasında "iftar miftar yok"diyerek resmen kovmuş.
Yardım edip etmediğini bilmiyoruz ama dolma yapacağız diyerek zaten yemeğe katkıda bulunacağını söylemiş.
Haaa annenin suçu yok mu? Tabi ki var. Benimde bir kızım var. Benim kızım tutup bana evim küçük şunları şunları getirme, şunları şunları getir demiş olsaydı benim kızıma cevabım "kızım sen kimi çağıracaksan telefon aç çağır beni karıştırma" olurdu. Yanu suçun hepsi arkadaşta olmasa da %80 i malesef ondadır.
Farzedinki anne tümden hatalı, peki annenin hatasını misafire böylesine kaba davranarak ödetmek ne kadar doğru.
Ben ne olursa olsun kim gelirse gelsin misafire karşı güler güz gösterilmesi ve en iyi şekilde ağırlanması taraftarıyım.
Bizlerde misafir ağırladık, benim ilk evim 50 metrekare idi. Gün geldi 10 tane yatılı misafir ağırladım. Zorlandım ama sesimi çıkartmadım.
Sizin başınıza gelen mevlüt olayı benimde başıma geldi. Ve ben 50 metrekarelik yerde hemen hemen hiç tanımadığım annemin ve kayınvalidemin arkadaşlarını ağırladım. İnan ayakta durulacak yer kalmamıştı evimde. Genede onların torun heyecanını ve yapmak istediklerini engellemedim.
Sonuç olarak, kim hatalı olursa olsun, (benim doğrum) misafirin başımın üstünde her halükarda yeri vardır.