Anlayszlk bende mi? Annemde mi?

Çok üzgünüm çoookselam arkadaşlar.çalışıyorum ve 13 saatimi evimden ayrı geçiriyorum.geçen pazar ailemi iftara almaya karar verdim.1 gün öncesinden haber verdim.benim evim küçük ve dolayısıyla masam yok.taş çatlasın evimde 6 kişiyi ağırlayabilrim o kadar ufak yani.ama anneme anlattım.anne ilk önce sizi abimlerle alayım sora diğer misafirleri alıım.hepsini 1 güne sığdırmıyayım.toplam 13 kişi olyoz die.abim sıkıntıya gelemiyo.huzursuzluk çıkmasın.hem bende sıkışmam.yok bbeni dinler mi al işte herkesi çıksın aradan nolcak ha 8 kişi ha 13 kişi.bende kırılmasın hani onun sözünü tutayım die tamam dedim.neyse iftar günü oldu.sabah erken kalktım temizlik yaptım 12ye kadar işim bitti.yemekleri hazırlıcam eşimde banyoda.zil çaldı.misafir geldi iftara gelcek olan insanlardan bi tanesi almış çocuğunu.onda bişii demedim.başım gözüm üstüne.sonra annem babam ve iki yeğenim geldi.oturuyolar.tamam ondaa bişi demedim.sonra dayanamadım dedim ki benim marrkete gitmem lazım ister oturun ister kalkın.bana kızdılar.neyse kapıdan çıkarken annem demez mi diğer misafirde gelcek sarma sarcaklarmış sana yardım.sarma isteyen kim anne onlardan.evim zaten küçük mutfağa ben zor giriyom.küçük odada sarsınlar dedi.e anne evlerinde sarsınlar pişirsinler öle gelsinler dedim kızdım.annemde bana kızdı ve senin evine gelmiom dedi.bende kızdım iftar miftar yok dedim.ve başladım barınmaya ağlamaya.misafirde gitti.o kadar çok utandım ki hayatımda ilk defa böle bişii yaşadım.misafiri arıom cvp yok.çok vicdan azabı çekiomm.bana yardım edin.ne yapabilirim?Çok üzgünüm çoook

ne kadar ayıp etmişsiniz..:1shok:

annenizi kıramayıp kabul etmişsiniz ilk başta 13 kişilik bir misafir gurubunu..

madem öyle annenize baştan: "hayır annecim olmaz, yapamam sadece siz "demeliydiniz..

hem kabul edip hem misafir gelince bu derece celallenmeniz bence sizin suçunuz..

ayol gelen annen baban yeğenlerin kuzenlerin...

7 kat el gelse insan yine misafir der , evinde iyi ağırlar..

markete giderkende " ister oturun ister kalkın" demek???:1shok:

sonrada tabiri caizse çıngar çıkarmak...

aman allahım, misafir olduğun yerden kovulmak bu olsa gerek..:oklava:

valla su mubarek günde cok ayip etmissin canim ,evden misafir kovulur mu hic

ama kendimi yerine koydum ,erkenden gelen iftarcilar kendileri yetmiyormus gibi birde coluk cocuk

aksam olmadan cocuklarin dagitacagi bir ev,curcuna,ayyy düsünürken basima agrilar girdi dik dik(ama bunlari evinin kücüklügüne veriyorum)

ama sanirim yinede o sinirle senin gibi agzimdan o cumleler asla dökülmezdi,dökülemezdi yani

insallah arani duzeltirsin

Son düzenleme:
ayıp etmişsiniz...
yaşınız mı küçük ki...hiç olgun bir davranış değil çünki...
erken gelmişlerse, çocukları evi dağıtırsa kabahat sizin değildir ki neden rahatsız oluyorsunuz...
hem gelen misafire bu kadar kabalık da ne demek...
ben de olsam o misafirin yerinde açmazdım telefonu...hepberaber hazırlarız yeriz diye düşünmüş olabilirler...size yakınlar ki bunu düşünebiliyorlar...eee...
olmamış...

Misafir konusunda kendinizi fazla kastığınız için bu olaylar çıkmış. Oysa ki olaya biraz daha esprili yaklaşsanız durum çok farklı olurdu.
Misafirler erken mi geldi, öyleyse hazırlıkları birlikte yapardınız, böylece daha sevimli bir ortam yaratırdınız. Kendi stresinizi etrafa da yaymazdınız. Dolmayı birlikte sarardınız hatta ben olsam fazla sardırıp kalanını dondurucuya bile atardım. Bırakın eviniz dağınık olsun ne farkederki.
Açıkcası hem markete giderken ki tavrınız hem de kovmanız hiç hoş olmamış. Cidden sinirden deliye dönseniz bile kovmak olmaz.
Bence özür dilemelisiniz.

cnm bence ayıp etmişsin. evine erken gelenler yabancı değil ki annen sonuçta. ben erken gelmelerine mutlu bile olurdum hem yardım ederler hem muhabbet vakit geçer. kendini annen yerine koy, kızının evine erken gittiğini düşün ne var bunda?

e yazdan valla az değilsin ha akannehir
kayınvaliden olsa daha hoşgörülü olurdun kesin kocanın hatrına süprizzzzz
sarma malzemesiyle gelip sende sarıp akşama kadar sende oyalancaklardı galibacokacimcoook

Çok ayıp olmuş gerçekten

Türk kültüründe misafiri memnun etmek çok önemlidir.Değil ki Mübarek ramazan ayında evden kovmak "İftar miktar yok"demek

Hayatta herşey olabilir.Misafir erkende gelebilir.Pot da kırabilir,Afedersiniz pis,pasaklıda gelebilir ama misafir misafirdir.Açıkçası ben bu davranışla karşılaşsam o ev sahibesinin evine bir daha ayağımı atmam

En çok ta annenize ayıp olmuş sizi yetiştiren bir kadına "ben markete gidiyorum oturacaksınız oturun kalkacaksanız kalkın" demek ....

Bence kendinizi iyi tartın bundan sonra eğer stresli uğraşları kaldıramayacaksanız hiç girişmeyin yapamaya

allah beni böyle ev sahiplerinden korusun
ne demek ben markete gidiyrum ister oturun ister kalkın.sen zaten insanları o zaman kovmşsun.hem annene kızsan bile evde msafir varken bağırılınırmı,misafirlerin duymayacağı bir şekilde halledebilirdiniz inşallah akrabalarınız sizi affeder ama zor gibi.madem bukadar stres yapacaktınız.çağırmasaydınız.bizde adettir,yakınlarımıza iftara erken gider yardım ederiz.sizinkilerde öyle düşünmüşler demekki.

valla çok ayıp olmuş anneniz bu davranışınız karşısında misafirlere karşı çok zor durumda kalmıştır fakat sizin yapınızı bildiği içinde ya birgün önceden sizin temizlik market işlerinize yardımcı olmalıydı yada evinden tatlı,börek,sarma gibi şeyleri yapıp getirmeliydi.Aynı gün içinde hem temizlik hem market hem yemek sizi germiş bu yüzden erken gelenlere sabır gösterememişsiniz.Annenizin bunu düşünmesi gerekirdi diye düşünüyorum....

bizde adete.....iftara yarım saat kala misafir gelir...onlar gelene kadarda ...herşey hazır olur....
ama yakın akraba filansa erken gideriz yardım ederiz......
sen ne kadarda kızsanda sinir olsanda......haklı olsanda......annene bagırmak olmamış misafirlerin yanında......sabretseydin keşke.......hem davetin ecrinide kaşırmamış olur sabrederek sevaba bile girmiş olurdun........
haklı oldugun şey ise annenin ısrarcı oluşu......ev senın misafiri nasıl istersen çegırısın..bide küçükmüş......anneninde bu konuda anlayışlı olması gerekirdi fakat
anne kız birbirnize karşı ne sabırlı nede anlayışlı olmuşunuz..........
olanda misafire olmuş
eminimki geldiginede pişman olmuştur.......
ne diyeyim gönlünü alıcaksınız artık........

yorumları fazla okumadım ama seni anlıyorum al bi tanede bende var...
bunu halletmen için önce annenle konuşman lazım..misafirden nasılsa özür dilenir ama annenin önünü kesmelisin yoksa bu devam eder..
hep müdahele etmek ister sanki sen evlenmemişsin hala onunla yaşıyorsun ve dediklerini yapmak zorundasın gibi sana sormadan senin adına konuşur kararlar verir...önce buınu hallet bence..misafirleride boşver telefon açıp özür dilesen bile anlamazlar...o saatte sana gelen kişiler arasanda anlayış göstereceklerini sanmam...

Geleceklerini biliyosun,
erken geldiler diye,
ister oturun, ister kalkin da ne demek ya,
saygisizliginda otesinde cok
gorgusuz gordum sizi,
o insanlarin yerinde olsam evinize adimimi da atmazdim,
ne kiymetli eviniz varmis:1closedeyes:

Son düzenleme:
MIsafıre ayıpp olmus evet
ama onlardsa
ayıp etmış yanıı
ne öle sabahtan mı gelınır hele kı ıftara .

yorumları fazla okumadım ama seni anlıyorum al bi tanede bende var...
bunu halletmen için önce annenle konuşman lazım..misafirden nasılsa özür dilenir ama annenin önünü kesmelisin yoksa bu devam eder..
hep müdahele etmek ister sanki sen evlenmemişsin hala onunla yaşıyorsun ve dediklerini yapmak zorundasın gibi sana sormadan senin adına konuşur kararlar verir...önce buınu hallet bence..misafirleride boşver telefon açıp özür dilesen bile anlamazlar...o saatte sana gelen kişiler arasanda anlayış göstereceklerini sanmam...

Nerede o Türk insanının misafirperverlik duyguları, nereye gitmiş bu duygular anlamış değilim.
Çocukken annem gelen misafirlerin ayakkabılarını temizlettirirdi bana. İster erken gelsin ister geç, ister haberli gelsin ister habersiz.
Baş üstüne konurdu misafirler.
Eskidendi işte tüm bunlar, dostluklar, komşuluklar, misafirperlikler hep eskidendi.
Misafir erken gelmiş ne gam, kızsanız bile güler yüzünüzü eksik etmezsiniz. Ölürmüsünüz erken gelen misafirle bir gün geçirseniz.
İster oturun ister kalkın demek, iftar miftar yok demek ayıp değilde, erken gelmek mi ayıp?
Misafir evin bereketidir, dostluktur, muhabbettir.
Hayatta asla yalnız yaşayamayız, böyle tavırlarla ancak etrafımızdakileri azaltır ve dışlanırız. Bir gün gelir yalnız kalırız, bir dost arasanızda ne erken nede geç evinizin kapısını çalan olmaz.
Lütfen geleneklerimize, başka millette olmayan ananelerimize saygı duyalım, onlara sahip çıkalım.
Bu katılık nereye kadar gider bilmem ama 43 yaşında biri olarak kendi doğrularımdan asla şaşmadım ve asla yanılmadım. Kaybetmedim kazandım.
Kapımı herkese açtım istedikleri zaman gelebilirler, ne varsa yeriz, sohbetimizi ederiz. Bu sayede bir telefonumla taaa fizandan kalkıp yardımıma gelecek dostlarım, ev alırken bile bana danışmadan almayan akrabalarım, bir dediğimi iki etmeyen arkadaşlarım var.
Bence benmerkezcilik yapmayın, hep kendinizi düşünmeyin, kaybetmez kazanırsınız.

Çok üzgünüm çoookselam arkadaşlar.çalışıyorum ve 13 saatimi evimden ayrı geçiriyorum.geçen pazar ailemi iftara almaya karar verdim.1 gün öncesinden haber verdim.benim evim küçük ve dolayısıyla masam yok.taş çatlasın evimde 6 kişiyi ağırlayabilrim o kadar ufak yani.ama anneme anlattım.anne ilk önce sizi abimlerle alayım sora diğer misafirleri alıım.hepsini 1 güne sığdırmıyayım.toplam 13 kişi olyoz die.abim sıkıntıya gelemiyo.huzursuzluk çıkmasın.hem bende sıkışmam.yok bbeni dinler mi al işte herkesi çıksın aradan nolcak ha 8 kişi ha 13 kişi.bende kırılmasın hani onun sözünü tutayım die tamam dedim.neyse iftar günü oldu.sabah erken kalktım temizlik yaptım 12ye kadar işim bitti.yemekleri hazırlıcam eşimde banyoda.zil çaldı.misafir geldi iftara gelcek olan insanlardan bi tanesi almış çocuğunu.onda bişii demedim.başım gözüm üstüne.sonra annem babam ve iki yeğenim geldi.oturuyolar.tamam ondaa bişi demedim.sonra dayanamadım dedim ki benim marrkete gitmem lazım ister oturun ister kalkın.bana kızdılar.neyse kapıdan çıkarken annem demez mi diğer misafirde gelcek sarma sarcaklarmış sana yardım.sarma isteyen kim anne onlardan.evim zaten küçük mutfağa ben zor giriyom.küçük odada sarsınlar dedi.e anne evlerinde sarsınlar pişirsinler öle gelsinler dedim kızdım.annemde bana kızdı ve senin evine gelmiom dedi.bende kızdım iftar miftar yok dedim.ve başladım barınmaya ağlamaya.misafirde gitti.o kadar çok utandım ki hayatımda ilk defa böle bişii yaşadım.misafiri arıom cvp yok.çok vicdan azabı çekiomm.bana yardım edin.ne yapabilirim?Çok üzgünüm çoook

Sinirlenmekte haklısın Bazı arkadaşlar misafir evin bereketi falan demiş ama misafirinde uyması gereken görgü kuralları var.bi kere bu hanımın evi küçük annesi hatayı zaten en baştan yapmış.kızının evinin küçük oldupunu bile bile herkesi eve toplamış.keşke kendin evine durumuna göre misafirleri çağırsaydın.annesi hepsi bi aradan çıksın isteye bilir ama yanlış..o onun evi.karışmamalı.Maalesef bizim annelerimizde hep akıl verme,kendi dediğini uygulatma ve anlayışsızlık var.hala bizim beşikteki bebeleri olduğumuzu sanıyorlar.misafirinde öğlen 12 kapıya gelmesi çok yanlış.üstelik eşinde banyodaymış.ben zaten habersiz erken gelen misafirlere gıcığım.başka planın varsa içine ediyorlar senin en büyük hatan orda annene kızman ve misafire kalkın demen bu çünkü defolun anlamına geliyor.benimde evime ansızın gelenler çok oldu ama dişimi sıkıp güler yüzümü hiç bozmam.sabır napcan.sarma olayına gelince keşke onlara hazırlayıp sarsalardı.kaydirigubbakcemile3sende marketten gelene kadar işin biterdi:jeyyar:olsun canım üzülme ama bidaha misafire kızsanda belli etme.şuan o kişilerle görüşüyormusun? onu çok merak ettim.bi dahaki seferede misafirleri sen davet et...başkasına bırakma annen dahi olsa....ev senin evin kimse senin mahcubiyeti senden daha iyi bilemez.ona göre hareket et...

Nerede o Türk insanının misafirperverlik duyguları, nereye gitmiş bu duygular anlamış değilim.
Çocukken annem gelen misafirlerin ayakkabılarını temizlettirirdi bana. İster erken gelsin ister geç, ister haberli gelsin ister habersiz.
Baş üstüne konurdu misafirler.
Eskidendi işte tüm bunlar, dostluklar, komşuluklar, misafirperlikler hep eskidendi.
Misafir erken gelmiş ne gam, kızsanız bile güler yüzünüzü eksik etmezsiniz. Ölürmüsünüz erken gelen misafirle bir gün geçirseniz.
İster oturun ister kalkın demek, iftar miftar yok demek ayıp değilde, erken gelmek mi ayıp?
Misafir evin bereketidir, dostluktur, muhabbettir.
Hayatta asla yalnız yaşayamayız, böyle tavırlarla ancak etrafımızdakileri azaltır ve dışlanırız. Bir gün gelir yalnız kalırız, bir dost arasanızda ne erken nede geç evinizin kapısını çalan olmaz.
Lütfen geleneklerimize, başka millette olmayan ananelerimize saygı duyalım, onlara sahip çıkalım.
Bu katılık nereye kadar gider bilmem ama 43 yaşında biri olarak kendi doğrularımdan asla şaşmadım ve asla yanılmadım. Kaybetmedim kazandım.
Kapımı herkese açtım istedikleri zaman gelebilirler, ne varsa yeriz, sohbetimizi ederiz. Bu sayede bir telefonumla taaa fizandan kalkıp yardımıma gelecek dostlarım, ev alırken bile bana danışmadan almayan akrabalarım, bir dediğimi iki etmeyen arkadaşlarım var.
Bence benmerkezcilik yapmayın, hep kendinizi düşünmeyin, kaybetmez kazanırsınız.

ablacığım çok güzel yorumlamışsınız...ve çok ta haklısınız evewt bu devirde sizin bahsettiğiniz dostluklar misafir perverlikler kalmamış ne yazıkki..o günleri biz göremedik belkide bizim evlatlarımızda bu günleri göremeyecekler...
sizin kız evladınzı varmı bilmem varsa bile evlimi onuda bilmem....ve siz onun evine kendiniz misafir götürüpte onu tek bırakırmısınzı onuda bilmem...
anne dediğin kızıyla bütün olmalı ...o misafirlerden önce gidip kızına yardım etmeli..misafirleri en iyi şekilde ağarlamasına el atmalı yardımcı olmalıdır....
ben bu anneliği yeni tattım ve şu an asla o annenin yaptığını evladıma yapmam....yapamam....

konunun başlığına bakarsanız anlayışsızlık annemdemi bende mi demiş arkadaş....
konumuz bir annenni tavrıı..bu bayanın zaten misafirlerine karşı bişey dediği yaptığı yok...

şimdinin anneleri böyle kusura bakmayın....
düşününki 8 aylık hamileyken evime boya badana yaptırdım tek başıma temizledim cam çerçeve değiştirdim tek başıma taşıdım ..yani eşimle...doğum yaptım 3 gün sonra annem tatile gitti....ve tatilden gelmiş bana kıza kuran okut herkesi bir çağar bebeği görsünler dedi...
hangi güçle yapıcam ben bunları ...üzgünüm anne bu olamaz..anne böyle olmaz....
iftar dediğin ihtiyacı olana fakire fukaraya sen iftarını sıcak çorbayla açarken kuru ekmek yiyene verilir....buda ayrı bir konu....

siz o misafir ağarlama terbiyesini annenizden almışsınız....
biz annemizden böyle göremedik malesef

ev ne adar küçük olursa olsun misafir ne kadar erken gelirse gelsin bence biraz sabırlı olmak lazım ama artık olan olmuş bence biran önce anneniz ve misafirlerinizin gönlünü almanız lazım.

Çok ayıp olmuşş ama seninde canına tak etmiş gerçekten öğle saati iftara mı gelinirmişş yaaa...yinede sabırlı sakin olmalıydın...Misafirler bu kadar samimi birimiydi onu anlayamadım belki sana yardım amaçlı sarmamızı sararız anlamında düşünmüşlerdir...Senin markete giderken artık otururmusunuz kalkarmısınız demene çok kızdım.Çok ayıp olmuş mübarek gün. bir gün dişini sıkacaktın ölmezdin bence...Sonra annene kızardın söyleyeceğini söylerdin.Ama misafirlerin yanında bu şekilde olay olması gerçekten haklıyken haksız duruma düşürmüş seni . :teselli:

Ya misafire çok ayıp olmuş bence.
Yakın tanıdığınız olmasa zaten o kadar erken gelmezlerdi. Belli ki yardım etmek için erken geldiler.
Keşke en başta annenize tamam demeseydiniz. Yine kendi bildiğiniz gibi ayrı ayrı alsaydınız misafirlerinizi.
Bana birisi '' ister oturun ister kalkın'' dese ( bunu söylerken ki yüz halinizi de tahmin ederek yazıyorum) ben de 1 dk durmaz kalkardım açıkcası.

annen abartmıs biraz bide nerde gorulmus sabahın korunde iftara gidildigi... seninde fazla uzerine geldiler demekki en sonunda patladın ama keske biraz daha sakin olsaydın

Back
X