annane-babanna-bıde yakın akraba cıktı (bebeğim bakım mevzusu)

çalışıp çalışmama kararın onlara mı bağlı? eşin ne diyor?
eşim bana bırakıyo ama bu tarz konusmalar onunda kafasını karıstırıyo. hissediyorum. bu problemler ikimizide cok huzursuz etmeye basladı. aileler evlerinde mutlu mesut bız birbirimzi yiyoruz[/QUOTE]

annen bakmaya razı değilse bakıcı tut.

Sen bir tane yardımcı tut annene, evin yakın değilse yakına taşın bebeği de annene bırak her gün
eşimi ikna edemiyorum bakıcıya da ikna olmuyor.. bende bayılmıyorum bakıcıya bırakmaya amaaaa en iyisii bu bızım ıcınn

Normalde asssla demem bunu ama istifa et ve çocuğuna karıştırma asla. Kendin büyüt. Bu yıl başında ben işe girdim nasıl mutluyum zor bela buldum iş diye, oğlum da yaşını doldurmuştu. 3. Gün baktım kayınvalidenin surat değişiyor, bastım istifayı geldim. Şimdi işe girmek istesem de aklıma geliyor yaptığı suratlar, kreş zamanına kadar oturayım diyorum. Kayınvalidem de pişman oldu farkındayım çünkü istediği gibi yetişmiyor oğlum. Her zaman biraz mesafe iyidir

Normalde asssla demem bunu ama istifa et ve çocuğuna karıştırma asla. Kendin büyüt. Bu yıl başında ben işe girdim nasıl mutluyum zor bela buldum iş diye, oğlum da yaşını doldurmuştu. 3. Gün baktım kayınvalidenin surat değişiyor, bastım istifayı geldim. Şimdi işe girmek istesem de aklıma geliyor yaptığı suratlar, kreş zamanına kadar oturayım diyorum. Kayınvalidem de pişman oldu farkındayım çünkü istediği gibi yetişmiyor oğlum. Her zaman biraz mesafe iyidir
o kadar haklısın kii bizimkide surat yapmadı desem yalan olur ama o konulara bıle girmedim ben.bide biz aynı evde kalmak zorundayız o baktıgı zaman

benim yiğene anneanne ve babaanne bakıyor dönüşümlü. 2 ay 2 ay. şehirdışındalar çünkü onlar.

Canım annene yazık değil mi yatalak hastaya bakıyormuş.
Kvne gelince bakmayacaksan neden bakarım diyorsun şaka gibi.
Evladına senden iyi kimse bakamaz yerinde olsam calismam ve yavruma bakarım maddi sıkıntınız yoksa hem bakıcı parasina gidecek çalışman çocuğunda ellerin elinde büyüyecek.
Ben çalışmıyorum mesela oğlum 2.5 yaşında kvye gitse bir günlüğüne bile olsa uyku düzeni vs vs herşeyi değişiyor.
Zaman o kadar kısa ve çabuk geçiyor ki evladına geçir o anlarını ve egitimini herseyini sen ver.

eşimi ikna edemiyorum bakıcıya da ikna olmuyor.. bende bayılmıyorum bakıcıya bırakmaya amaaaa en iyisii bu bızım ıcınn
Bebek küçük daha
İşi bırakın
En azından kreş çağı gelene kadar
Annenizde bakamaz bu şartlarda

Çocuk yahu bu kedi yavrusumu. Akrabada neymiş.
Benm kvde böyle yaptı. Kvdyle yakınıx. Evime yakn bi yerden düşük gelirli bi iş teklifi aldm. Bakıcı tutsam çalıştığma değmycekti. Kv güvendirdi. Gir kızım ben bakarm dedi. Daha ilk gün su koyverdi. Snra hayiflandı. Annenle ortak bakalm. Dedi. Annem bana çok uzak ona bile tamam dedm. Snra bu bi gitti kızınn evine 2 ay gelmedi. Kp kaldı, bie gün durdu birgün o geldi. Çalışodu gidemedi o. 9 ay böyle geçti. Annem rahatsızdı zaten. Bnde çktm işten. Snra bu herkese çocuğu bnden kıskandı, baktrmak istemedi işten çıktı dedi:kızgın: yalana bakarmsnz.

Yıllardır değişmeyen akım ;çocuğu yap , işe dön .
Çok mecbur değilseniz çalışmayın
Fakat ekonomik olarak mecburiyetiniz olduğunu bilip çocuk yaptıysanız da şikayet etmeyin .

Cocuk çok küçük maddi durum el veriyorsa işi bırak kendin bak ilk cocugumu 6 aylıkken bıraktım bakıcı kreş süründü çocuğum çok pismanim şuan ikinciye kendim bakiyorum

evlendıgım den beri senin annen benim annem gibi ayrı gayrı durumları hıc dusunmedım... eşimin ailesinin haddinden fazla kayırdım.. annem yatalak annesine bakıyor...ondan baska bakan kimse yok.. o bu kosullarda da dahil gerektiğinde gelebileceğğini yada cocugu goturmemı ıstıyo
Hmm hastası varsa tabiiki art niyet olmuş. Allah kolaylık versin. Şimdilik işe devamı askıya alıp, kvalidenede nesafe koymaya çalıl

Vallaha büyüklere kücük bebeler zor geliyor. Gecen bir teyzeye rastladim. Torunu bir yasinda ve haftada 3/4 gün o bakiyor. Cok zorlaniyorum artik dedi. Kadinin sagligi da tam yerinde degil. Onlara da kolay degil. Ama en fazla iki kisi baksa daha iyi olur bence

Isten ayrilma imkanin varsa bebegine kendin bak. Imkanin varken bebegini kimseyw emanet etmw. Kimse seni calismaya zorlayamaz. Bebegin okula baslayinca calisirsin yine. Benim annem bakacagim dedi. Okullarin acilmasina az bir zaman kala vazgectigini soyledi. Kv ben istemedim cunku ben kiziminkine bakiyorum herkes kizininkine baksin demisti daha cocuk ortada yokken. Bakacak biri onerdiler o zaman iki bucuk aylik biraktim yavrumu. Cok sukur vicdanli biri cikti. Kizim cok seviyor kendisini. O da kizimi seviyor tabii. Seni yari yolda birakilmani cok iyi anliyorum.

Geçenlerde de bi konu acmıstım belki hatırlayanlar olur.. bebeğime kayınvalidem bakıyordu.. yeni döndüm işe sayılır.. daha 15 gün dolmadan kayınvalidem su koy verdi.. bunalmıs vs vs. bi hafta annen gelsin bi hafta ben gelime dondu iş... sonra bi duyuyorum kii bi hafta da bi akrabamız var o da bakacakmıs da.. hayır aklım almıyor yani bi cocuga kendi evinde de olsa 3 farklı kısnın bakması normal mi ben mi abartıyorum... yıne bu kayınvalidem tam işe baslamama iki hafta kala bana ben bakarım dedi cocuga ben yoksa işe dönemyecektim bile. suan o kadar kotu hıssediyorum ki kendimi.. bebeğim 9 aylık bu arada. napıcam sasırdımm.. işimi bırakacam diyorum bu fırsatı iyi degerlendir diyolar... gercekten ortada bi fıtsat var da ben m, göremiyorum
Iyi dayaniyonuz boyle insanlara. Ya calismam ya bakici tutarmm. Anneler bile olsa minnet edince bi garip oluyolar

Kayınvalideniz hiç de hoşgörülmeyecek bir tutum sergilemiş.Bakacagım demiş şimdi yan çiziyor.Bu davranışı yabancı bir bakıcı yapsa yarı yolda bırakıyor ne biçim insan derdik,kv olunca bakmak zorunda değile bağlanmıs konu sanki bebek doğmadı da kayınvalideyi zorluyorsunuz demeli neyse bana göre babamın oğluda olsa beni yarı yolda bırakan insanı hoşgöremem..Bu durumda önerim ya işi bırakmanız izin veya istifa ile ya da düzenli bir bakıcı bulmanız olacak.Bebeginiz açısından bakımı konusunda bir kişi ile büyümesi en faydalısı olur diger türlüsü uzun vadede doğru değil(miş)pedagoglar psikologlar bunu öneriyorlar bildigim kadarıyla.

Geçenlerde de bi konu acmıstım belki hatırlayanlar olur.. bebeğime kayınvalidem bakıyordu.. yeni döndüm işe sayılır.. daha 15 gün dolmadan kayınvalidem su koy verdi.. bunalmıs vs vs. bi hafta annen gelsin bi hafta ben gelime dondu iş... sonra bi duyuyorum kii bi hafta da bi akrabamız var o da bakacakmıs da.. hayır aklım almıyor yani bi cocuga kendi evinde de olsa 3 farklı kısnın bakması normal mi ben mi abartıyorum... yıne bu kayınvalidem tam işe baslamama iki hafta kala bana ben bakarım dedi cocuga ben yoksa işe dönemyecektim bile. suan o kadar kotu hıssediyorum ki kendimi.. bebeğim 9 aylık bu arada. napıcam sasırdımm.. işimi bırakacam diyorum bu fırsatı iyi degerlendir diyolar... gercekten ortada bi fıtsat var da ben m, göremiyorum
inanin onlar da yaşlı ve bakamiyorlar.. çocuğa bakmak dünyanın en zor islerinden biri. Arkadasimin annesi bakamadı yoruluyorum diye, k valide geldi o da bakamiyacam dedi ki ikisi de bakmak istemediklerinden degil bakamıyorlar cidden. Sonucta annesinin evine bakici tuttu. hergun annesine bırakıyor, bakici annesinin evine gelip bakiyo çocuğa..bir çocuğa bakmak gorevi anne babanindir zaten. anneler saglikli enerjik ve gonullu olurlarsa ne güzel ama artık bu da bi şans

Back
X