Anne adayları beslenme programınız varmı ??

Enes2014

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
105
23
13
28
5+5 günlük hamileyim ve beslenmeyi aşırı kafaya takmış durumdayım ilk bebeğimi doğumdan 17 gün sonra kaybettim ve bu bebeğimi Allah'inda izniyle sağlıkla kucagima almak istiyorum o yüzden herseyde dikkatli davranmaya çalışıyorum beslenmeyi de çok takmış durumdayım sizin beslenme programlariniz varmı neler tuketiyorsunuz neleri kendinize yasakladiniz yardımcı olur musunuz

merhaba ,
önecelikle esirgenen göze çöp batar.. elbette evladınız için en güzelini yapmak en ıyısı almak istiyoruz ama fazla pimpirikli olup stres yapmak onu da strese sokuyo unutmayın. dünyada rızkı varsa bebegınızın ALLAH ın ıznıyle kavusacaksınız ... ben yeme içme problemi olan biri olarak yazıyorum doktoruma da danıstım çünkü süt ürünleri yumurta vs hiç birini yiyemiyodum. doktor bebek senden alacagı herseyı alır sen kendınden eksileni tamamlamak için yemelisin dedi. suan 36. haftadayız ve bebeğim çok şükür iyi durumda . beslenmeme elbet dikkat etmeye calısıyorum ama mukemmel mı degıl . ama bebek her türlü ihtiyacını alıyo bizden siz kendinizde eksilen protein ,kalsiyum vs tamamlamaya çalışın.

Ilk zamanlarda herşey yiyebilecegimi zannediyordum. Son 4 haftadır ağzının tadı yok. Bırak beslenmeyi karnımı doyuracak istahim yok. Bebeğin gelişiminde herhangi bir problem olmadığını söyledi doktor. Yemek yiyemememem sadece benim güçsüz düşürür , bunu söyledi. O pasa pasa gelişimine devam ediyor.

bizde onlarda Allah omur verdigi surece yasayacagiz. Allah a emanet.

Merhaba kızlar benimde daha ck yeni ama ilk zamanlarda yeşillik maydonoz dereotu falan yenilenmemesi gerektiğini duymuştum hamileliğimden önce simdı aklıma geldi doğruluk payı varmıdır sizcee

Hamilelikten önce hamur isi ivir zivir cips gibi seyleri yemeyen ben simdi kizartma cips ne kadar zararlı sey varsa canim cekiyor yiyorum saka gibi ya

çok fazla kafaya takmayın beslenmeyi.. ben 4 ay bişey yiyemedim bulantı ve kusmadan... ama bebeğim bi şekilde beslendi.
ne yedi bende bilmiyorum ama :) Allah her şeyi mükemmel yaratmış.. biz ne kadar yetemediğimizi düşünsekte bebeklerimiz bizden gerekli olan vitaminleri alıyor..
zararlı yiyeceklerden uzak durmanız yeterli oluyor..
gazlı içecek fast food börek vs tarzı şeylerden kaçınırsanız sorun yaşamazsınız...
ben özellikle tam buğday yada kepek ekmeği yiyorum öğlenleri sebze yemeği akşamları çorba ve meyve yiyorum..
sabahlarıda rafadan yumurta yerim mutlaka..
illa her akşam süt içeyim diye zorlamıyorum kendimi mesela.. rahat olmak lazım..

Muhtemelen kilo almamissinizdir.

15 haftada 3 kilo aldım ve bu cok moralimi bozuyor

Muhtemelen kilo almamissinizdir.

15 haftada 3 kilo aldım ve bu cok moralimi bozuyor

aldım aslında.. 21. haftamdayım 5 kilo aldım.. doktoruma göre normalmiş..ne kadar dikkat etsekte illaki alınıyor bebekte büyüyor bitaraftan..
sizinde gayet normal..bende 15 haftamda 3 kilo almıştım.. ama kilo 5 aydan sonra daha hızlı artıyormuş.. dikkat edersek son aylarda az bir kilo ile yaparız inşallah doğumumuzu:)

Ben hamile kaldigimdan beri depresyondayim yeyip yatmak istiyorum cok hareketsizim o yuzden de boyle kolayca aldim normal dogum yapmak.istiyorsak hareket etmek zorundayiz

hayırlı olsun canım..hiç takma kafana..besin deposu dıye bırşey var metabolizmamızda..kalsiyum,protein,demir vb.
vücudunda eksik olsa sinyallerı verir vücut.. demirin eksik olsa kalbinin kasları zayıflar,üşüme,tırnaklarda renk değişimi vb. olur,Magnezyum azalma krampların artar vb.. bebeğin depondan çeker yinede aç kalmaz :)

senın sağlıklı olman için c vitaminine ihtıyacın önceliiğin. demir daha sonra kalsiyum,omega ve protein..

bn sabah kalvaltımda yumurta,bal,peynir yemeden çıkmam..

süt sevmediğim için öğle yemeğimde ayran,yoğurt ya da tekrar peynır yerim..sebze yemeğimi ihmal etmem..eğer o gün şişkinlik ya da tokluk varsa içimde bı marul salatası yaparım..haşlanmış patateside içine atarım :) ama öğün atlamam..

zeytınyağı tercihimdir salatalarda..

kabızlık olmaması için kuru incir arası ceviz tüketirim..kuru yemiş önemli hamilelikte...

akşam daha az yerım..yıne sebze yemeği ve salata,yoğurt.. 1 saat sonra yürüyüş :)

suyu sakın ıhmal etme gun içinde..

akşam eğer bulantım yoksa yürüyüş sonrası 1 meyve yerım..

Sağol cnm su son bir hafta 10 gundur falan adam akıllı bisey yiyemiyorum mide bulantısı +ağrısı ve şiddetli kaşık agrim var yorgunluk halsizlik ve iştahsızlık da cabasi halim ne olur bilmiyorum allahım yavrularimizi sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inş

Maşallah çok iyi besleniyorsun çok ozendim sana. Ben çok yoğun çalışıyorum sabah 7 gibi evden çıkmam gerekiyor iş yerinde sadece puaca yiyebiliyorum. Öğle de yemekte ne çıkarsa akşam da ne bulursam
10 haftalık gebeyim hiç dikkat edemiyorum.

valla sabah kahvaltılarım sımıt+peynır+zeytın ya da peynırlı domateslı sandviç yahutta tost yanına muhakkak bır kutu sut.
öğlen iş yerinde ne çıkarsa onu yıyorum, genelde corba+ bır cesıt et yada sebze yemegı+ yogurt veya ayran ya da meyve veya tatlı seklınde menu cıkıyor, öğlen kepeklı ekmek yıyorum bır adet ufak poset ekmeklerden...
arada meyve atıstırıyorum bu ara mandalınaya sardım, ondan once elma-muz-armut falan yıyordum.. dönemsel degısıyor..
akşamda et yada sebze yemegı, yanına makarna veya pılav-bazen bulgur pılavı, arada baklıyat turevı ya da balık oluyor. yogurt veya tursu bazende salata eklıyorum menuye..
eyek sonrası yıne bır porsıyon meyve oluyor arada kuruyemıste yedıgım oluyor.
abur cubur hamur ısı nerdeyse hıc yemıyorum. gazlı içeçek te cok nadır , ama arada soda ıcıyorum sadesınden...
gunluk muhakkak ortalama 2 lt su muhakkak ıcıyorum.
koca gun oturuyorum ısım geregı, evdede ev ıslerıyle ugrasırken hareket edıyorum, bırde oglenlerı az bır yuruyus ımkanım oluyor.
su an 18 haftam doldu, kılo olarak 4,5 kılo aldım..
55 ten 59,5 e cıktım.
bebegımde haftasıyla uyumlu, arada bır ıkı gunılerı gerı oynuyor ama o da normal..

Ne güzel allah sağlıkla kucağına bebeğini almayı nasip etsin valla ben Çalışmadığım için kendim yapmak zoru da kalıyorum ama maalesef ki ne içimden geliyo ne de elimden sanki eriyip gidiyorum yatmaktan başka bisey istemiyorum ne güzel çalıştığına gore iyisin allah sağlık sıhhat versin bebise de sizede inş

ağrı,bulantı olunca can bişey ıstemıyor haklısın sende..ALLAH yardımcımız olsun..
bir gün bir uyanacaksın bulantılar bıçak gibi kesilmiş :)
benım oyle oldu..darısı başına..işte o gün açılmış iştahınla başbaşa kalacaksın..sakın ona uyma :)

maşallah :)
bnde 8de başlıyorum işe..geç kalırsam simite bnde talim :)
dikkat et..yemeklerini bir gun önceden yap..salatanı kes doğra dolaba kapaklı kutuda koy..eve dönünce sosla yağla ye..hiç olmadı slata yemiş olursun..
kuruyemişini eşin hazırlasın..snada yemesı kalır :)
dikkat et kendıne.. geri dönüşü yok bu dönemlerin getirisi ve götürüsünün..

maşallah :) hep böyle gıder inşallah

Günde 2 paket süt ve meyveleri mutlaka yapmaya çalışıyorum ama kahvaltilar çok sıkıntı yaa hep hamur yediğim

Günde 2 paket süt ve meyveleri mutlaka yapmaya çalışıyorum ama kahvaltilar çok sıkıntı yaa hep hamur yediğim

Benımde hatam süt içememek..Midem bulanıyor içince..Ben tüketmiyorum
Yoğurt,ayran,kaymak,bolca peynirle idare ediyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…