anne babami akrabalarimi görmek istemem suç mu? sizce ben mi abartiyorum

lokumummm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
246
271
123
Ankara
Iki tarafinda ailelerine cok yakin oturmuyoruz ayni sehirdeyiz. Ben ailemi haftada bir on günde bir görmek istiyorum ama hep sorun oluyo. Zirt birt goturemem seni annene madem ayrilmiycan niye evlendin diyo. Ama ben hergün gitmek istemiyorum ki. Üstelik annem kanser tedavisi goruyo psikolojisi cok bozuldu bizim gitmemiz torununu görmesi onun icin moral oluyo. Ama bunu anlatamıyorum eşime. Kendisi aylarca gormese annesini sorun gormuyo zaten babasiyla küs oldugu icinde aylardir evlerine gitmiyo. Bu hafta sonu kuzenimin kinasi ve nikahi var kinasina gidemezsin nikaha bes dk gider geliriz diyo. Onlar benim her zaman yanimda oldular. Uzaktan akraba degil ki bes dk gör çık. Allahim cildiricam insanlara yalan soylemekten bahane uydurmaktan bıktım. Ailemi akrabalarimi görmek istemem suc mu evlenince hasret kalmak mi gerek. Oyle akrabalarima da giden bi iinsan degilim dugunde bayramda yada annemlere gittigimde goruyorum.Inanin dünden beri aglamaktan gozlerim şişti esimin umrunda degil. Sana cok yuz verdim bundan sonra bu gunlerini de ariycaksin diyo. Oyle ustume geliyo ki keske onu hic sevmeseydim hic evlenmeseydim diyorum. Sadece sorunum bu olsa bunu da sineye cekcem sabretcem ama ben alttan aldikca daha da üstüme geliyo. Bu durumlari yasayan var mi sizce ben mi abartiyorum.
 
Bu nasıl bir konuşma tarzı yahu? Ne demek sana çok yüz verdim? Rest çekemez misin? Kendisi gitmiyor diye ne hakkı var seni göndermemeye? Hem anneciğinde hastaymış. Kocan hem odun hem de vicdansız bana göre. Kanser hastalarının morale çok ihtiyacı vardır bunu nasıl göz ardı eder? Allah yardımcın olsun.
 
Ne saçma bişey ya. ben bile sinirlendim. çok pasif kalmışsınız galiba eşinize karşı. ağırlığınızı koysanız belki böyle davranamaz. ne bilim böyle adamlarla uğraşmak zor
 
Ailenizin evi çok mu uzak eşiniz bırakması gerekiyor?
Al çocuğunu, eşini ara anneme gidiyorum diye haber ver, çık git annenin evine. Eşinize çok fazla bu konuda karışma hakkı vermişsiniz bence.
 


Tabiki abartmiyorsunuz...
Sila-i Rahim çok önemlidir.
Bu her iki taraf içinde geçerlidir.
Ailenizi haftada bir ziyaret etmek hakkinizdir (aynı şehirde oldugunuz için )
Kaldı rahatsızmis geçmiş olsun Rabbim şifa versin
 
kusura bakmayin ama siz kendiniz hak etmissiniz bu muameleyi, sizin üzerinizde bu derece hakimiyet iddia etmesi ancak sizin izin vermenizle olur, ailemi görememek dügüne gidememek de ne demek hangi yüzyilda yasiyoruz bu ne ziniyet yahu..
 
Bende yorumlarda bunu cok yazdim ama yazmazsam olmucak! Seninki kocanmi yoksa BABAN mi? Bu hanzolar evlenince kadini esir olarak mi goruyorlar? Nedemek gidemezsin,yapamazsin, boyle olcak soyle olcak?? Suc biz kadinlarda. Herseye susar hee hii deyip tepemize cikartirsak koca oluyor baba:S Lutfen kendinizi ezdirmeyin. Siz de bir insansiniz ve sizinde fikirleriniz, istekleriniz var. Evlilik beraber karar almaktir. O emir verip sen yerine getirme degildir. Zaten bunun adi evlilik degilki. Ay cok sinir oluyorum ya. Kuzeninin kinasinada git nikahinada. Kendide ne yapiyorsa yapsin. Boyle yuvam yikilir dusuncesi ve korkusuyla yasarsaniz cok ama cok pisman olursunuz ileride.
 
baba kınaya gitmesine izin vermese normal mi karşılayacaksınız.. bu düşünce de yanlış bence..
 
Benim kocam da sagolsun hazmedemedi hicbir zaman. Niye evlendik senin evin burasi ailen burda vs diye konusup dururdu. Kac kere gitmeyeceksin dedi, gittigimde aksamustu olmadan doneceksin dedi ve dunya kadar sey.. Ilginc olan ben istemedigim teklif etmedigim zamanlarda geceleri bile hadi kalk gidelim cay kahve icelim, haftasonu kalalim, bi yere giderken onlari da alalim, yemege cagiralim kalsinlar tekliflerini kendi yapiyor. Anneniz rahatsizmis, dunyada es cok bulunur ama bi anne baba kardes evlat bulamazsin. Ilerde pisman olmamak adina annemi yalniz birakmazdim..
 
evt bu durumlari yasayan vardi hep olcakda.az silkelen kendine gel seni kaybedecegini anlasin koy agirligini o kadar alttan alma yakinda kapinin onune cikarmaz
 
Hem annen hasta kendi ailesiyle görüsmedigi icin senide cezalandiriyor aklinca , dur demen lazim iyi tarafini buldugun zaman bagirip cagirip degil uygun zamanda,,, gene ayni devam ederse sende ona yasaklar koy ķöle rolüne girmeyin gencler yoksa hep ögle devam eder
sizde bireysiniz sonra dert sahibi olup bir köseye atilirsiniz
 
bu forumda ne çok rastlanıyor evlilik adı altındaki köleliklere... hayatınıza sahip çıkın, kocanıza rest çekin. birşeyler yapın. bu hayatı böyle mi yaşayacaksınız? annenize bişey olursa eşinizi affedebilecek misiniz?
 
Nacizane fikrim kendi ailesiyle görüşmediği için sizi de görüştürmeyerek ego tatmini yapıyo ablacım. Bekara karı boşamak kolay diyebilirsiniz ama haddini bildirin. Annenize gidin sonra arayın iş dönüşü annemden al beni vs diyerek. Etkili olabilir ama kavga oranı da yüksektir pek tabii
 
Ne demek sana cok yüz verdim?
Cocugumusun sen onun !! Ne bicim konusuyor senle ..
Oan resti cekmeliydin , sendede suc var altan almak yerine kendi kararlarini savunmalisin ..

Evlendin diye Aileni gormemek ne demek ..
Ailemi gormek istiyorsam gorurum , Bunun icin padisahtan bile izin almam ..
 
bende bu anne baba evine göndermeme olaylarına dayanamıyorum
kızı alana kadar annecim babacım, evlenince gidemezsin göremezsin..
ana baba yahu ,biri doğuran biri doyuran..
nasıl engel olunabilir gitmeye görmeye..
yarın birgün birine bişey olsa kahrınızdan ölürsünüz..
Rest çekin, anam babam onlar benim, sen yokken onlar vardı deyin..
herkes yerini bilsin.. siz eğilip büküldükçe daha çok hüküm sürer kocanız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…