Anne dırdırından bıkanların paylaşım alanı..

saksidegilim

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
5.985
8.623
723
kızlar 27 yaşındayım henüz bekarım ailemle yasıyorum, ailem dediğimde annem ve ben yani. abim gecen sene evlendi, annem babam ayrı. annemi çok severim iyi hoş da, bazen tahammül edemiyorum, yani kadın normal bi sey bile yapsa bile bana batar oldu. bi de nasıl bencil hiç hata kabul etmez hep haklı hatun. üniversite yıllarımda yalnız yaşıyodum yani o günlerimi nasıl özlüyorum anlatamam. kendi evim kendi düzenim.. bi daha da nerde yalnız yaşıcaksın evlenmeden. valla bi sürü insan bu yüzden evleniyodur kesinn. az evvel de tartıştık yine sırf içimi dökmek için açtım bu başlığı eminim benim gibi, belli yaştan sonra aile yaşantısından illallah edenler vardır konuşalım dökelim içimizi

bende evlenmeden önce annemle hiç geçinemezdim hep ben haklıyım derdim ama şimdi annemi öyle özlüyorum ki

orası öyle. annem bazen istanbula gider dayımların yanına. bir an önce gitsin diye bakarım önce ama o gittiği ilk gün zaman geçmek bilmez. ne onunla ne onsuz olabilme durumu. ana işte atsan atılmaz satsaan satılmaz.. ama cocukları üzülmesin diye gözünün içine bakan annelere imrenmişimdir herzaman

bende evlenmeden önce annemle hiç geçinemezdim hep ben haklıyım derdim ama şimdi annemi öyle özlüyorum ki

cok dogru bı konu herkes annenın babanın dırdırından kurtuluyor evlenince bide onlarında gozune btıyorsun bişi yapıyorsun neden yaptın ettın ...

Bende evlenmeden annemle sürekli sorunlar yaşıyordum. Bi evin içinde iki kişi olunca insan birbirini didikliyor. Evlenmeden önce anneme diyodum hep. Bana boş yere söyleyip durduğun şeylerin aslında ne kadar gereksiz olduğunu anca ben gidince anlayacaksın. Sonra diceksin ah ah keşke demeseymişim diye. Ziyarete gittiğim zamanlarda iç çekiyor kızım yanımda olsaymış da o söylendiğim konuları yine yapsaymış keşke diye ( O an için insan anlamıyor beraber geçirdiği zaman ne kıymetli. Hiç ayrı kalmıcakmışsın gibi bunalıyor birbirinden. Sonra bi bakmışsın ayrı düşmüşsün. İstesende her an göremez olmuşsun. Özlüyorsun hem de çok ( Ters davranışların içine oturuyor sende diyorsun keşke o kadar tepki vermeseymişim diye. Yaşamadan anlamıyor insan. Beraber geçirdiğin her dakikanın kıymetini bil. Sık sık sarıl öp, sevdiğini söyle. Zaman dediğin çabucak geçiyor. Bi bakmışsın uçmuşsun yuvadan ....

Anne dırdırı kurtuldum derken koca dırdırı, kaynana dırdırı, görümce dırdırı elti dırdırı, kayınbaba dırdırı..

Bitmez :)

Ben de anne dırdırından çok çeken biiyim üstüne şimdi anaane dırdırı eklendi. Nerelere kaçsam bilemediim :)

ahh annane dırdırından ben de çok çekmiştim ama gecen sene kaybedince ah benim kuzum yanıbasımızda olsaydı da dırdır konussaydı diyorum şimdi. annem için de, dayanılmaz olduğunda onu kaybettiğimi düşünüyorum deyimi yerindeyse köpek gibi pişman oluyorum söylediklerime ama ahh annem o da beni böyle anlasa keşke.

Biz de annemle hiç anlaşamayız
her şeyime kızar
bişeyi kırıp dökersem çocuk gibi kızar azarlar
ben de çocuk gibi oturur ağlarım
yıllar içinde ilişkimiz herhangi bir ilerleme kaydetmedi
o kızıyor ben ağlıyorum

Inan hepsı aynı bı seyı ellı defa soylemeseler sankı yapmıcaz ama napalım belkı tecrubelerının verdgı bıseydır bızde ılerde onlar gbı oluruz belkı

Aynen ben de onun hep öldüğünü hayal ediyorum ve inanılmaz bir hafiflik oluyor bende. Mesela sevdiğim insanların öldüklerini hayal ettiğimde hıçkırıklara boğuluyorum, mesela hepimiz bir arabadayız ve kaza oluyor ben kurtuluyorum onlar ölüyor diye hayal ederken gözyaşlarım sel olup gidiyor, hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Ama annem olacak kadında aynı hayal inanılmaz bir rahatlama, hafifleme hissetiriyor. Ve ben evleneceğim hatta çocuk yapacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum neden mi pişman olacak mıyım, o kadını özleyecek miyim diye. Yok bee ahh annem nerde demem hiçbir zaman. Gölge etmesin başka irşey istemem ben...

beni delirttiği zaman bende de işe yaramadığı oluyo, özellikle regl dönemlerimde fenaa. bizim bi de anne baba ayrı abim de gecen yıl evlendi kaldık basbasa bi evde. ev de küçük anasını satayım dipdibeyiz sürekli. şimdi alt katta bi boş dairemiz var, sevgili annem ne kiraya veriyor ne satıyor, oraya yerleşiyorum ufaktan dekorasyon değişikliğine başladım Alah'tan ona karışmıyor destek de oluyor ufaktan o da bıktı cünkü kavga etmekten yeni de menapoza girdi hiç çekilmiyor. ama sizin durum daha fenaymış sanki canım Allah hepimize sabır versin bi yaştan sonra gerçekten çok zor aynı evde olmak. okuyanlar yanlış anlamasınlar nankörlük ettiğimizi düşünmesinler gerçekten bazı anneler ne kadar çok sevdiklerini söyleseler de evlatlarına anlayış konusunda sıfırlar. o yüzden yaşamayan bilmez

Esimle arami bozmak icin sanki elinden geleni yapiyo. Esimin takintili oldugu konuyu durup durup aciyo esimin yaninda.. Anne ozellikle mi yapiyosun dedim bastan aaa unutmusum dedi sonra da evet ozellikle yaptim nolmus diyo. Esimle tartisiyoruz sonra.. Dusmaniyim sanki.. esime laf sokusturuyo.. Sanki damadiyla degil de pazardaki domatesciyle konusuyo..

kıyamam sana. beterin beteri var işte. Allah'tan evlenmişsin de kurtulmuşsun canım. eşin bari anlayışlı biridir inşallah da yüzün ordan gülmüştür bari. benim annemin de bedduası senin gibi kızın olsun, yahu diyorum kızımın bana benim sana davrandığım gibi davranması için annesinin sen olması lazım :) ben ona senin gibi davranmam ki, ilerde görürsün biz de böyle değildik diyo, o zaman korkuyorum işte. ya hayat şartlar beni de oyle huysuz anlayıssız biri yaparsa diye. onlar bizi anlamıyor ama biz de onları anlamıyoruz belki de. ama senin durumun apayrıymış tamamen art niyet var gibi, çok sevgisinden kıskanıyor mu dicem ama o kadar da olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…